Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 28 жовтня 2019, 19:20
3886
0

World Open розпочався з вильоту О'Саллівана

У Китаї стартував рейтинговий снукерний турнір

| Оновлено 28 жовтня 2019, 19:20
3886
0
World Open розпочався з вильоту О'Саллівана
У китайському Юйшані розпочався рейтинговий снукерний турнір. World Open - п'ятий за рахунком турнір в сезоні - пройде з 28 жовтня по 3 листопада.
 
Призовий фонд змагань склав 772 тис. фунтів. З них 150 тис. отримає переможець, 75 тис. - фіналіст. Спеціальний приз за кращу серію - 6 тис. фунтів.
 
Матчі з 1/64 по 1/4 фіналу пройдуть у форматі до 5-ти перемог, півфінали - до 6-ти. Фінальний поєдинок відбудеться в неділю і пройде до 10-ти перемог.
 
Відзначимо, що торішній переможець World Open, Марк Вільямс, не зможе захистити титул - він відмовився від участі цього року. Не побачать глядачі і Ніла Робертсона. Він не пройшов кваліфікацію, яка проходила на початку місяця в Барнслі, Південний Йоркшир (Англія). Австралієць відправився в зовсім інший Барнслі, що знаходиться в Глостерширі. І, зрозуміло, зазнав технічної поразки. Тож до Китаю полетів Йен Бернс, і в першому ж раунді поступився Крейгу Стедману (1:5).
 
Почався World Open відразу з декількох несподіваних результатів. Стівен Магуайр знявся з турніру, і Санні Акані без бою пройшов в 1/32 фіналу. Ноппон Саенгхам несподівано обіграв Ріккі Уолдена (5:3). Меттью Селт поступався Марку Девісу 0:3 і вирішив закінчити поєдинок.
 
Але самою гучною сенсацією, безумовно, став виліт Ронні О'Саллівана (№2 світового рейтингу) від Домініка Дейла (№94). Причому це був матч навіть не 1/64 фіналу, а кваліфікація. Ронні програв два стартових фрейми, але дві півсотенні серії дозволили йому зрівняти рахунок. Потім суперники взяли по фремйу - 3:3. А далі Дейл виграв дві партії і став повноправним учасником турніру! Відзначимо, що в 4-х з 5-ти виграних фреймів Домінік робив півсотенні серії. При цьому, звичайно, не заробив призових, які передбачені тільки для учасників основної сітки. В 1/64 Дейл зустрінеться з Фергалом О'Брайєном.

 
«Щоб перемогти Ронні, мені знадобилося 27 років, і це може стати початком моєї кар'єри», - сказав Дейл, який до цього програв всі 8 очних поєдинків з О'Салліваном. Нагадаємо, 47-річний Домінік вперше зіграв в рейтинговому турнірі в сезоні-1992/93, і має в активі 2 титули, завойованих в сезонах 1997/98 і 2007/08.
 
Крім Ронні, кваліфікацію на турнір вже тут, в Китаї, проходили також Джадд Трамп, Янь Бінтао, Люка Бресель, Дін Цзюньхуей, Лу Нінь, Скотт Дональдсон і Кен Доерті. І Дональдсон (№29) повторив «подвиг» Ронні, поступившись китайському аматорові Яню Чжану з рахунком 4:5. Решта високорейтингових гравців успішно пройшли в 1/64 фіналу. Причому Цзюньхуей потрапив відразу в 1/32, оскільки його суперник, Лайем Хайфілд, не прилетів до Китаю.
 
Додамо, що в наступний раунд змагань пройшли також Баррі Хокінс, Грем Дотт, Девід Гілберт, Марк Селбі, Джо Перрі, Шон Мерфі і ряд гравців з більш низьким рейтингом. 29 жовтня відбудуться ще кілька поєдинків 1/64 фіналу.

 

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві
Футбол | 25 квітня 2024, 14:42 36
ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві

Ініціатором перенесення ігор був одеський клуб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.