Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 29 жовтня 2019, 07:56
38304
69

Підсумковий турнір WTA. Світоліна почала захист титулу з перемоги

Українка в четвертий раз поспіль переграла Кароліну Плішкову

| Оновлено 29 жовтня 2019, 07:56
38304
69
Підсумковий турнір WTA. Світоліна почала захист титулу з перемоги
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
Українка Еліна Світоліна (№8 WTA) успішно стартувала на Підсумковому турнірі WTA в Шеньчжені.
 
В першому турі групового раунду перша ракетка України обіграла найкращу чеську тенісистку Кароліну Плішкову (№2 WTA).
 
Шеньчжень. Груповий раунд
Еліна Світоліна (Україна) - Кароліна Плішкова (Чехія) - 7:6(12), 6:4
 
Сьогодні ми побачили Світоліну, яка вийшла перемагати за рахунок високого класу, стабільності і переваги в швидкості. Українка мало помилялася, багато рухалася, але рідко ризикувала. Плішкова вийшла на матч не в найкращих кондиціях, але навіть в такій формі вона здатна переграти багатьох топових тенісисток.
 
Перші два гейми залишилися за чешкою, але ситуація дуже швидко вирівнялася. Після цього до кінця сету жодна з дівчат не дозволяла суперниці заробити жодного брейкпоінту. Загалом гра була трохи нудною для уболівальників: більшість розіграшів були швидкими, затяжної боротьби і зміни ритму на корті практично не спостерігалося. Плішкова розуміла, що вв'язуватися в боротьбу характерів проти Світоліної справа невдячна, тому намагалася зіграти точніше й гостріше, через що часто допускала помилки. Найбільше здивували п'ять подвійних від чешки в першому сеті, для неї це жахливий показник, тим більше, тільки при трьох ейсах.
 
Що стосується Еліни, то вона грала максимально чисто, але за рідкісним винятком боялася ризикувати або агресувати. Її можна зрозуміти, суперниця давала шанси і за такої гри, але напруга була присутньою.
 
У підсумку перша партія перейшла на тай-брейк, де відбулися найцікавіші події в матчі. Всього було розіграно 26 очок, при цьому Світоліна не реалізувала шість сетболів, відігравши при цьому один. У найвідповідальніші моменти Еліна грала м’яко, а Кароліна, навпаки, грала максимально гостро і тонко. На щастя, в інші моменти чешка продовжувала помилятися, через що українка і отримала стільки можливостей завершити сет перемогою. На сьомий раз чешка вже не встояла і все-таки вдарила в аут з бекхенда. До слова, зліва в першому сеті Кароліна відіграла краще, ніж очікувалося, але от у другому проблеми були більш помітні.
 
 
Після такої виснажливої ​​партії здавалося, що в Кароліни вже не буде шансів проти надмотивованої Світоліної. Українка у другому сеті ще й повела 2:0, але розвинути успіх відразу ж не вийшло. Чешка відновила статус-кво і продовжила створювати інтригу в цьому матчі. Помилок з боку Плішкової стало трохи менше, хоча відчувалося, що перемоги їй сьогодні не бачити. У дуже важливому сьомому геймі українка знову отримала два шанси вийти вперед: спочатку вона не зуміла прийняти потужну подачу суперниці, а потім вже дочекалася грубої помилки Кароліни з форхенда. Легкої подачі на матч не вийшло, але все ж після двох відіграних брейкпоінтів опонентки Еліні вдалося з першого ж матчболу оформити перемогу в стартовому поєдинку на турнірі. Дуже важливо, що це вийшло зробити в двох партіях.
 
Відзначимо, що це четверта поспіль перемога Світоліної над Плішковою (загальний рахунок 4-5). Більш того, кожен раз, коли Еліна перемагала Кароліну, українка вигравала турнір (Рим-2017, Брісбен-2018 і Сінгапур-2018).
 
В 2019 Світоліна здобула лише другу перемогу над тенісисткою з топ-10.
 
 
 
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 69
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sviatoslav Kudelych
Всіх справжніх болільників з премогою !!!
Макс Максов
Красава, иногда такие мячи вытягивала, что я с открытым ртом смотрел) С победой!!!
Сергей Соляник
Элина с победой. Успехов в следующих играх
Barsa2019
С почином! Важная психологическая победа после тай-брейка в первом сете со счётом вроде 14-12.Должна набирать форму с каждым матчем, верю в победу на турнире как в прошлом году!
Александр Науменко
Народ, як вам така новина, всі призові з КК Світоліна і Ястремська направили у Фонд допомоги дітям України
Ruud
Трудная победа, молодец!!!
сергей богданов
Я же говорил в превью что Плишкова наш клиент, с победой но впереди самое трудное, успехов
Попандопуло из Одессы
Всем доброго вечера.
Я вот никогда не участвую в этих, как некоторым кажется, патриотических спорах. И сейчас не написал бы. Собственно в дальнейшем так и собираюсь себя вести. Пока с этого ресурса не слезут эти оголтелые "патриоты", моих комментариев здесь не будет.
А обратиться я хочу к адекватным ценителям тенниса, которые заходят сюда, чтобы поделиться впечатлениями от игры в теннис, а не от желания померятся здесь размерами своего "патриотизма".
Я, в самом деле, не могу понять Вашего желания спорить с такого рода ценителями игры, призывающих всех придать анафеме, отлучить, а по возможности и испепелить своим гневом и своим пониманием патриотизма. Ну действительно, что Вас на это толкает? Вы рассчитываете их переубедить?
Наоборот, мне кажется, что чем чаще Вы будете их игнорировать, тем быстрее они сдуются. Не вступайте с ним в спор, не отвечайте им, не кормите троллей. Пусть в одиночку сами себя пожирают. Оставьте их наедине со своим диагнозом.
Вы можете себе представить, чтобы психиатры всерьёз ругались со своими пациентами?)))
Lazio
Вітаю!!!
І дякую спорт. юа за красиві фото в заставках статей... Можете, як хочете...
mrCorsairs
Попандопуло из Одессы, 28.10.2019 18:51
Всем доброго вечера.
Я вот никогда не участвую в этих, как некоторым кажется, патриотических спорах. И сейчас не написал бы. Собственно в дальнейшем так и собираюсь себя вести. Пока с этого ресурса не слезут эти оголтелые "патриоты", моих комментариев здесь не будет.
Дуже добрий вислів. Я теж рахую себе патріотом але розділяю де диктаторська влада в Росії а де простий народ не кажучи про наших спортсменів які прославляють своїми перемогами нашу країну.
Vbolivalnyk-Peter
Минулого року Світоліна в фаворитках явно не ходила, однак виграла трофей граючи в групі з 2-ма чешками... Цього року Еліну також відносять да ауцайдерів, і знову ж таки грає в групі з двома цього разу, румунками....
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
GeloN83
Важкувата перемога
Stelios Komnin
С какой из румынок Элина будет играть во 2 туре, кто знает?
Sviatoslav Kudelych
Хто дивиться Андреєску - Халеп, які думки? З фізикою явні проблеми, особливо у Бянки.
Vbolivalnyk-Peter
Хто дивився Халеп-Андрієску? Хто і чому брав медичний тайм-аут?
palpal
когда скольжение непредсказуемое
Vitalik Shevchenko
Нічого не маю проти якщо наприклад Усик (чи хтось інший)поїхав туди забрав своє і повернувся. Але коли вони (публічні люди і громадяни України) почали розказували як їм подобається даний турнір, атмосфера і місто, це вже маразм.
Руслан Кириченко
Я так понял если Свитолина победит на этом турнире,то ей очки не добавятся,она их просто защитит?