Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 жовтня 2019, 13:19
6723
7

Синхронні осічки Шахтаря і Динамо, герой Паньків, дно Ворскли і Львова

Найцікавіші події 12-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 28 жовтня 2019, 13:19
6723
7
Синхронні осічки Шахтаря і Динамо, герой Паньків, дно Ворскли і Львова
ФК Шахтар

Друге коло чемпіонату України почався весело. Багато забитих м'ячів, причому на різний смак, пенальті, вилучення, міграція в турнірній таблиці. Але головне - «Шахтар» і «Динамо» втратили очки, не граючи один з одним. Хочеться сподіватися, що такий хороший емоційний почин і несподівані результати продовжаться і в наступних турах УПЛ.

Матч туру

У Харкові зустрілися чемпіон і бронзовий призер минулого чемпіонату. І хоча «Шахтар» вважався беззаперечним фаворитом поєдинку, «Олександрія» досить впевнено гнула свою лінію, покладаючись на контратаки і стандарти. Але господарем становища все одно були «гірники». У першому таймі вони могли як мінімум чотири рази відкривати рахунок, але прекрасно в цих епізодах зіграв голкіпер гостей Паньків. Домінували підопічні Каштру і в другій половині зустрічі. Але діяли якось прогнозовано, зайве самовпевнено. А коли через вилучення Патріка на 75 хвилині залишилися в меншості, їх завдання і зовсім ускладнилася в рази. Правда, гості відповіли взаємністю - був вилучений Шастал. «Шахтар» спромігся на фінішний штурм, але «Олександрія» вистояла. Вперше в нинішньому сезоні «Шахтар» і не забив, і втратив очки.

Герой туру

ФК Шахтар

Вперше в нинішньому сезоні «Шахтар» втратив очки, зігравши внічию з «Олександрією». Осічка у команди Каштру трапилася в першу чергу тому, що дуже надійно і впевнено відіграла захист команди гостей. На чолі з голкіпером Паньківим. Юрій в цьому матчі зловив справжній кураж. Уже в першому таймі голкіпер «Олександрії» як мінімум чотири рази виручив своїх партнерів. Він продовжував творити дива у рамці і після перерви. Якби не його відмінні дії, олександрійці напевно не відскочили б.

Слова туру

Після матчу з олександрійцями наставник «гірників» Луїш Каштру був не в найкращому настрої: «Віддали перевагу б сьогодні перемогти і продовжити свою стовідсоткову серію. Однак прекрасно розуміємо, що всі наші суперники теж хочуть домогтися очок, хочуть виграти, і ми не непереможні. Ми - команда чемпіонату, не вище чемпіонату. Коли у команди переможна серія, всі думають, що поганого результату не буде. Ми і сьогодні чекали перемогу, але не реалізували багато моментів. Не найкращий наш день. Що стосується вилучення Патріка, то його фол був недостатній для вилучення».

Гол туру

Підопічні Скрипника без особливих проблем розібрали на запчастини «Ворсклу» - 4:0. Перший гол в ворота полтавчан залетів вже на 16-й хвилині матчу. І вийшов він дуже красивим. Русин з кута штрафного майданчика класно закрутив м'яч у дальній кут воріт Різника. І кіпер гостей нічого не зміг протиставити цьому удару. А що тут зробиш, якщо м'яч залетів у самісіньку дев'ятку воріт.

Суддя туру

У матчі-відкритті туру зустрілися «Маріуполь» та «Колос». У першому колі перемогли ковалівці, цього разу маріупольці взяли реванш. Перемога команди Бабича в загальному закономірна, проте на підсумковий рахунок вплинула помилка арбітра матчу Можаровського. В середині першого тайму, коли рахунок був 0:0, Оріховський влучив м'ячем в руку Федорчука в межах штрафного майданчика.

Це пенальті, але арбітр одинадцятиметровий не дав. В кінці матчу Можаровський знову начудив: після удару Тищенка м'яч, як здалося, перетнув у повітрі лінію воріт, але суддя не зафіксував взяття воріт «Колоса».

Розгроми туру

Упевнені і легкі перемоги здобули «Зоря» і «Десна». Луганчани розгромили кризову «Ворсклу». Команда Косовського протрималася лише п'ятнадцять хвилин, після чого посипалася, пропустивши до перерви двічі. А в другому таймі гості опинилися в меншості, так що сумна доля полтавчан була визначена наперед. У підсумку вони пропустили ще двічі. 4:0 на користь «Зорі», при цьому «Ворскла» не змогла завдати жодного удару в площину воріт.

За схожим сценарієм розвивався і поєдинок між «Львовом» та «Десною». Гості вже на першій хвилині отримали право на пенальті, і скористалися ним. Через сім хвилин Хльобас подвоїв рахунок, і львів'яни опустили руки. Що дозволило чернігівцям довести рахунок до 4:0. Правда, під завісу поєдинку господарі відіграли один м'яч, але від розгрому все одно не втекли.

Сейв туру

Якби не голкіпер «Львова» Сарнавський, рахунок в матчі на «Україні» міг бути взагалі непристойним для господарів. Богдан мінімум тричі рятував свою команду від вірного гола. Особливо ефектним і ефективним був порятунок імені Сарнавського під завісу зустрічі, вже за рахунку 1:4. Артем Фаворов, як здавалося, бив напевно в ближній від себе кут, але воротар «Львова» якимось дивом зміг витягнути цей удар. Блискуче! Хоча в підсумку цей сейв воротаря не вплинув на остаточний рахунок: львів'яни безнадійно поступилися.

Протистояння туру

Виявляється, в нашому футболі шоу можуть видати не тільки «мешканці» першої шістки, але і другої. Гра «Олімпіка» і «Дніпра-1» вийшла цікавою, бойовою, результативною і драматичною. Рахунок відкрили гості, однак господарі його не тільки зрівняли, а й вийшли вперед. А коли дніпряни залишилися в меншості через вилучення Сафронова, здавалося, що у підопічних Михайленка шансів немає. Але вони змогли зрівняти рахунок. Але «Олімпік» таки домігся свого - за дев'ять хвилин до кінця основного часу переможний м'яч забив Вантух.

Помилка туру

У матчі «Олімпіка» і «Дніпра-1» були і курйозні м'ячі. Точніше, був один гол, який став наслідком елементарної помилки. На 70-й хвилині зустрічі гості змогли зрівняти рахунок - відзначився Назаренко. Однак розділити лаври за забитий м'яч в цьому епізоді може і капітан донеччан Гришко, який міг і повинен був просто вибити м'яч, але замість цього він пропустив його на воротаря. Точніше, Кринський пропустив його між ніг, і Назаренко забивав уже в порожні ворота.

Дебют туру

ФК Динамо

У грі «Динамо» - «Карпати» в складі киян з'явився Микола Шапаренко. У нинішньому сезоні атакуючий півзахисник, який регулярно грав в сезоні минулому, ще не грав. Матч проти львів'ян став для Миколи дебютним в нинішньому чемпіонаті. Останній раз Шапаренко грав за першу команду «Динамо» ще в травні - в матчі проти «Олександрії».

Джокер туру

Півзахиснику «Динамо» Вербичу в грі проти «Карпат» не знайшлося місця в стартовому складі. Однак словенець з'явився на полі після перерви. І вже через три хвилини зумів відкрити рахунок в матчі, скориставшись передачею Циганкова. Але цього гола динамівцям для перемоги не вистачило - за п'ять хвилин до кінця зустрічі Шабанов зрізав м'яч в свої ворота.

Поперечина туру

Напруженим вийшов матч в Києві між «Динамо» і «Карпатами». Головні події поєдинку відбулися у другому таймі. Команди обмінялися забитими м'ячами. Правда, забивали лише динамівці: і в чужі ворота, і в свої. А в компенсований час гості могли забити свій перший і переможний м'яч: Бойчук вийшов один на один з голкіпером, але Бущана врятувала поперечина. Також потрібно відзначити, що на останній хвилині після удару Шапаренка м'яч влучив в руку Мартінсу, але суддя замість того, щоб вказати на точку, показав динамівцю жовту картку за розмови.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vyaches Samojlov
По поводу пенальти в матче Динамо мысль: похоже, у нас ВСЕ моменты подобного толка (и с голами, и с пенальти, и с нарушениями и т.д., и т.п.) - НА УСМОТРЕНИЕ АРБИТРА.
П.С. А по поводу желтой Шапаренко "за разговоры": видно арбитрам дано ЧЕТКОЕ указание - разговоры ПРЕСЕКАТЬ ЖЕСТКО.
ПС. ПС. Странно только, что часто так же пресекаются и разговоры КАПИТАНОВ команд, т.к. им как бы по должности "достались" переговоры с арбитром...
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaxUa
Ага, про то, что в совершенно проходном матче между Мариуполем и Колосом мяч пересек линию ворот "Колоса", но судья не зафиксировал гол, сказали, а про абсолютно аналогичный эпизод, который произошел на 93 минуте в матче между Динамо и Карпатами вообще не упоминается.
С помощью умолчания создается иллюзия будто вовсе ничего и не было. Хотя второй эпизод гораздо важнее, потому что если бы арбитры засчитали эти 3 чистых гола в матчах с Десной, Зарей и Карпатами, никакого гигантского (в том числе и с психологической точки зрения) отрыва Шахтера от Динамо не было бы и его преимущество составляло всего 5 очков.
В общем редационная политика очевидна как 2х2.