Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 28 жовтня 2019, 13:20
21408
2

Україна розгромила Північну Македонію в заключному матчі відбору

Колектив Олександра Косенка вийшов до еліт-раунду кваліфікації ЧС-2020 з сімома очками в активі

| Оновлено 28 жовтня 2019, 13:20
21408
2
Україна розгромила Північну Македонію в заключному матчі відбору
УАФ
«Необхідно буде докласти максимум зусиль для того, щоб туди потрапити, адже чемпіонат світу – вершина для будь-якого спортсмена» –такими були слова головного тренера національної збірної України з футзалу перед стартом першої частини відбіркового турніру до ЧС-2020. Що можна було сказати на момент початку поєдинків третього туру? Підопічні Олександра Косенка зі своїм завданням впоралися завчасно, тому на поєдинок з господарями поєдинків нашого квартету, збірної Північної Македонії, відправлялися в ситуації, коли залишалося набрати лише одне очко для гарантованого проходу до еліт-раунду. Так, відбірковий раунд до міжнародного форуму планетарного масштабу зазнав змін на догоду видовищності протистоянь.
 
Гра в Скоп'є на паркеті арени «Яні Санданскі» завершувала непростий шлях збірної України у другій відбірковій групі. Команда Косенко блискуче стартувала розгромною перемогою з рахунком 7:1 над Косово, після чого цілком очікувано зазнала труднощів в грі проти основного кістяку збірної Словенії, що вже встиг сформуватися (2:2). Ситуація в групі перед початком звітного поєдинку чітко вказувала на близькість до здійснення заповітної мрії цього скликання нашої національної команди. Нічия проти Північної Македонії надавала можливість виходу з групи незалежно від результату очної дуелі між іншими претендентами. Однак чи була необхідність у українців грати на рівний результат в матчі проти явного аутсайдера квартету, нехай він і був господарем паркету в цей вечір?
 
Колектив Олександра Косенка з перших хвилин зустрічі дав зрозуміти, хто саме буде головувати в атаці. На ворота голкіпера Петровські відразу посипалася низка ударів різного калібру, а першою успішною спробою став постріл Микитюка. Микола завершив розіграш кутового на правому фланзі ударом з центральної зони на середній відстані від воріт.
 
Не минуло й кількох хвилин ігрового часу, як Володимиру Разуванову дозволили без перешкод пройти з м'ячем до лівої половини штрафного майданчика, звідки миттєво послідував удар значної сили в ближній кут. Миттєво збірній України вдалося ще раз збільшити перевагу. Фаренюк відпасував на Зварича до правої штанги чужих воріт, а Михайло з носка проштовхнув м'яч у сітку з-під скупчення суперників.
 
Відразу після такого жвавого старту нашої збірної, суперники вирішили взяти тайм-аут, під час якого було вирішено перейти на гру з п'ятьма польовими. Особливих дивідендів це не принесло, так як команда Косенка не збиралася покидати межі чужої половини поля, а Петровські довелося несолодко під час парирування чергової порції ударів у ствір його воріт. Зауважимо, що не завжди голкіперу Північної Македонії це вдавалося зробити «чисто». Окремої уваги вартий епізод під завісу поєдинку, коли Микитюк був збитий всередині чужих володінь відвертим підкатом з двох ніг ззаду, проте рефері навіть не став звертати на це увагу. Можливо, це сталося через повну перевагу нашої збірної за грою та рахунком на той момент.
 
У кінці першого тайму Микитюк збільшив розрив ударом з носка практично від кутового прапорця на лівому фланзі, що застало зненацька Петровські. І вже в другій половині «соковитий» рахунок на табло оформив Малишко своїм прострілом з лівого флангу, який в сітку власних воріт зрізав гравець господарів майданчика, невдало підставивши ногу.
 
Усе б нічого, але за захопленням атакою наша збірна відверто проспала ривок зі своєї половини поля від Левеські, який, отримавши м'яча, спокійно пробив в ближній кут повз Ципуна, який до цього доклав максимум зусиль для оформлення «сухого» поєдинку. Однак командний успіх був на першому плані – Україна вийшла в еліт-раунд!
 
Особливості оновленої турнірної сітки відбору до чемпіонату світу 2020-го року передбачають проведення так званого еліт-раунду. У нього потрапили дві кращих команди від кожної з восьми груп, серед яких і національна збірна України. Наступною історичною віхою стане жеребкування групового етапу елітного раунду, яке відбудється 7 листопада 2019 року, під час якого команди будуть розділені на чотири рівних за кількістю учасників квартети. Матчі цієї стадії відбудуться у проміжку між 28 січня і 2 лютого 2020-го року. Кращі в квартетах отримують пряму путівку на ЧС-2020 року, а другі місця відправляться у плей-офф, за підсумками якого визначаться ще два учасники від «європейської» групи. Фінальна частина чемпіонату світу пройде в Литві з 12 вересня по 4 жовтня 2020-го року.

Відбірковий турнир ЧМ-2020. Группа 2.

Україна – Північна Македонія – 5:1

 Микитюк, 6, 20, Разуванов, 7, Зварич, 9, Малишко, 31  – Левеські, 34

 Корсун, 23

Україна: Ципун – Микитюк, Фаренюк, Корсун, Шотурма – Іваняк, Літвиненко, Малишко, Разуванов, Сорокін, Королішин, Журба, Педяш, Зварич.

Північна Македонія: Петровські – Левеські, Зібері, Рамадан, Глігоров – Стояновські, Ісмаілі, Крстевські, Цека, Сулейман, Міцевські, Агуши, Дандан, Арсовські.

Арбітр: Герд Білуа (Бельгія)

Стадіон: «Яне Санданскі» (Скоп’є, Північна Македонія)

Удари (у площину): 54 (26) – 16 (7)
Кутові: 10 – 4

УКРАЇНА-ПІВНІЧНА МАКЕДОНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram
Футбол | 19 квітня 2024, 21:36 5
Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram

Після суперсерії пенальті в Андрія вже 2,6+ мільйона підписників

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
cooperpavel
Молодці!!!
Lazio
Bravo ragazzi...!!!!!