Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 жовтня 2019, 11:52
5090
15

В гостях добре: Десна розгромила Львів на стадіоні Україна

Чернігівський клуб здобув впевнену перемогу на виїзді

| Оновлено 28 жовтня 2019, 11:52
5090
15
В гостях добре: Десна розгромила Львів на стадіоні Україна
ФК Десна. Дмитро Хльобас

Головний тренер «Львова» Володимир Мазяр, враховуючи кадрові проблеми, викликані дискваліфікаціями своїх футболістів, порівняно з минулим туром зробив певні перестановки у стартовому складі. Замість Мартана, Пернамбуко та Люльки на поле вийшли Квасний, Ренан Олівейра та Насонов, причому останній вперше з початку чемпіонату потрапив до стартової «одинадцятки». Щодо складу «Десни», то замість Картушова, Мостового та Богданова у гру вступили Конопля, Западня та Хлебас.

І в дебюті гри після флангової передачі саме Хлебаса м’яч влучив у руку Насонову і досвідчений арбітр Козик без роздумів призначив пенальті. Це був вже 7-й з початку чемпіонату пенальті у ворота «містян», і в трьох з попередніх пенальтійських дуелей переможцем ставав саме Сарнавський. Цього разу Богдан не зумів перехитрити капітана «Десни» Дениса Фаворова, для якого це був 10-й гол в УПЛ, в тому числі 3-й з «позначки» (після 4-го удару).

Забитий гол додав впевненості гостям, які досить швидко оформили і друге взяття воріт «Львова». Конопля з правого краю атаки зробив точну передачу на Хлебаса і Дмитро в один дотик пробив низом впритул з дальньою штангою. Господарі поля мали нагоду скоротити відрив у рахунку. Паст помилився на виході, але воротаря підстрахував Імереков, який вибив м’яч, що летів після удару Алваро у незахищені ворота.

Гравці «Десни» продовжували контролювати хід подій на полі і подовгу розігрували свої комбінації. І третій гол не забарився. Калитвинцев з правого краю атаки прострілив вздовж воріт на Дегтярьова, який в оточенні двох захисників без проблем пробив у ближній кут воріт, також забивши свій 10-й гол в чемпіонатах.

Ледь розпочався другий тайм, як чернігівська команда знову забила швидкий гол. Хлебас свій рейд до штрафного завершив дальнім і точним ударом у ворота. Для Хлебаса це був 4-й дубль в УПЛ, у тому числі другий у поточному чемпіонаті.

А згодом «Львів» таки «розмочив» свою тривалу гольову «засуху». Після удару Ренана Олівейри м’яч влучив у штангу і відскочив до неприкритого Пернамбуку, який і пробив під поперечину незахищених воріт. Так «Львів» перервав одразу два своїх безгольові серіали: домашній антирекордний в чемпіонатах, який з 13 квітня цього року тривав 798 (!) хвилин та поточний загальний клубний, що тривав 601 (!) хвилину.

Гра стала більш відкритою. Господарі великими силами намагалися атакувати, а гості небезпечно контратакували і могли ще забити голи.
Спочатку захисник Братков головою вибив м’яч на кутовий, а згодом Калитвинцев пробив над поперечиною воріт. Міг оформити хет-трик Хлебас, але пробив поруч з рамкою воріт. Двічі рятував ворота і Сарнавський, дивом реагуючи на удари з близької відстані Старенького. Під кінець матчу на перебіг подій вплинуло і вилучення Ренана Олівейри, який вперше в чемпіонатах побачив перед собою червону картку (у 12-й грі). Подією матчу став і дебют в УПЛ чергового «львівського» бразильця 19-річного Велвеса.

У підсумку «Львів» повторив свої як найбільшу домашню поразку в чемпіонатах, так і найбільшу кількість пропущених голів на своєму полі. «Львів» і далі утримує клубну антирекордну домашню безвиграшну серію в чемпіонатах, яка з 10 листопада 2018 року триває 15 ігор: 5 нічиїх та 10 поразок. «Десна» ж повторила свою найбільшу кількість голів за один матч в УПЛ, взявши реванш за домашню поразку від «Львова» у матчі першого кола.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Львів» - «Десна» - 1:4

Пернамбуко (60) - Денис Фаворов (2, з пенальті), Дмитро Хльобас (9, 46), Максим Дегтярьов (41)

Алваро (38), Ренан (57), Ярослав Богунов (65) - Юхим Конопля (21), Єгор Картушов (83)

Ренан (80, друга жовта картка)

«Львів»: Богдан Сарнавський, Микола Квасний (Ярослав Богунов, 46), Олександр Насонов, Антон Братков, Сергій Борзенко, Ігор Гончар, Владислав Приймак, Пернамбуко, Алваро (Велес, 89), Шина (Руслан Зубков, 62), Ренан

«Десна»: Євген Паст, Юхим Конопля, Андрій Гітченко, Максим Імереков, Денис Фаворов, Артур Западня, Владислав Огиря (Віталій Єрмаков, 87), Дмитро Хльобас, Артем Фаворов, Владислав Калитвинцев (Сергій Старенький, 78), Максим Дегтярьов (Єгор Картушов, 68)

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

Стадіон «Україна» (Львів)

ЛЬВІВ - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wicker
З перемогою "сєвєрянє", цього року Десна приємно вражає..........
y-grec
З перемогою, Десно!
UKRAINE FAN
Фактически известны все участники еврокубков. Осталось определить кто в группу попадет! А кто бы не занял 6 место они буду просто пассажирами
zhyr
а як там "найкращий клуб світу", який поступово йде до своєї мети? я так розумію, робить рух назад, щоб набрати більший розгон?
Александр Домащенко
"Десне" нужен мобильный цепкий полузащитник в опорную зону, такой, например, как Танковский, и тогда можно будет с оптимизмом оценивать еврокубковые перспективы.
Несколько раз проваливались в центральной зоне. Более сильные команды накажут сразу.
kerch30
Фекал був на стадіоні засмутився, зайшов після матчу пива випити та подивитись Динамо К відійти трохи...... Наху...ся з горя, ще весь карвалол в сусідній аптеці викупив
kino
Фекал ти де? Він вилізе після матчу Динамо-Карпати.
Shevchenka2019
А фек@лу по морд@лу... Об газон!!! Beach boys)))
Chester_787
я чогось не розумію, де цей голубенький гей.... як тільки феКАЛьвів десь відскочить, гей кричить, а тут показали місце феКАЛу, і тиша.... точно гей, зараз хтось його ....
Fangold
А чому на стадіоні Україна? Чому не на Арені Львів? Коли тупі керівникі покинуть футбол?
Shevchenka2019
Фек@лу по мордалу
Shevchenka2019
Де те фек@ліївське 4м0?) Хвороба д@ун@ це серйозно.
Муґунот Уух
ФК Львівць
andre_lui
Секрет Десны- Конопля, Западня и Хлебас...Сложно устоять🙂