Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 жовтня 2019, 19:49
9196
5

Прогрейс – Тейлор – найкрутіший поєдинок. Пропустити такий бій не можна

Лев Кравців у передчутті фіналу Суперсерії та пояснює, чому його точно треба дивитися

| Оновлено 27 жовтня 2019, 19:49
9196
5
Прогрейс – Тейлор – найкрутіший поєдинок. Пропустити такий бій не можна
Boxing Scene

Пам'ятаєте, був такий турнір - Всесвітня боксерська суперсерія? Там збиралися найкращі боксери категорії, чемпіони ставили на кін все, а переможець забирав звання абсолютного чемпіона світу, разом з Кубком Мохамеда Алі? Так-так, той самий турнір, де Олександр Усик став абсолютним чемпіоном. І так, Суперсерія жива, хоч і не притягує до нас такого інтересу.

Звичайно, такий турнір був приречений на труднощі: розбіжності з промоутерами, організаціями, трансляторами, аренами і навіть самими боксерами. Організація професійних поєдинків є набагато складнішою, ніж здається зі сторони.

Від того і другий сезон в крузервейті - навіщо? І в інших, не таких популярних, але від цього не менш цікавих, категоріях. Фінал близько, що там у нас?

Хто у фіналі і що за вага?

Вагова категорія 63,5 кг (у професійному боксі - перша напівсередня вага), завжди була цікавою в усіх єдиноборствах і бокс - не виключення. Фіналісти йшли до цього поєдинку яскраво, та й самі бої були підібрані прекрасно.

Американець Ріджис Прогрейс розібрався з досвідченим Террі Фленаганом за очками і розбив білоруса Кирила Релиха. Британець Джош Тейлор вимкнув до того моменту непереможного Райана Мартіна і виставив незграбою білоруса Івана Баранчика. Так, у фіналі могли опинитися відразу два білоруси, але, у результаті, не склалося.

Прогрейс - відмінний боксер. Уміє в рингу майже все, сильно б'є (20 з 24 поєдинків завершив достроково) і жодного разу не програв. Тейлор, як показав бій з Баранчиком, також хороший на ногах, вміє не зриватися в рубку, коли того не вимагають обставини, сильно б'є (12 з 15 поєдинків завершив достроково) і жодного разу не програв. Схожість знаходите, так?

Ріджис - фаворит фіналу, але з невеликою перевагою: в середньому, 1.60 на 2.30. Щось навколо того, що було в поєдинку Гвоздик - Бетербієв. Чи справедливе таке положення американця? Звичайно, так.

Прогрейс б'є сильніше. І виражається це не лише в невеликій статистичній перевазі в дострокових перемогах, але і в тому, як він веде поєдинок і як вкладається в удари. Робота на ближній дистанції - прекрасна. Постійний тиск, вхід на середньо-ближню дистанції через жорсткі комбінації і божевільні удари там - фішка Ріджиса. 

Boxing Scene. Ріджис Прогрейс (ліворуч) і Джош Тейлор

Від його лівої страждав кожен, яких би габаритів він не був. Наприклад, американець вирубував Юліуса Індонго, чий зріст для цієї ваги просто величезний - 181 см Він вище Ріджиса на вісім сантиметрів, має набагато довші руки, а встояти під тиском не вийшло. Вже в другому раунді Прогрейс поваляв суперника по всьому рингу та добився дострокової перемоги.

Завдання Тейлора - діяти таким же чином, як у минулому поєдинку. Бути легким на ногах, епізодично включатися серійною роботою і тут же йти вбік. Жорстко зупиняти американця ударами, але не стояти перед ним, приймаючи на себе. Чи під силу йому це? Минулий раз вийшло відмінно, але і суперник був іншим.

Іван Баранчик, хоч і яскравий боксер, чомусь перестав включати голову в поєдинку з британцем, а вирішив все взяти на силу. Можливо, це був план на бій від Фредді Роуча, але майже відразу стало зрозуміло, що працює він так собі. Можливо, білорус просто гірший, як боксер. Це навіть швидше за все.

Прогрейс - не бездумний агресор. Він добре ріже кути, правильно входить на зручну для нього позицію і має відмінний тайминг. Проте, він - агресор, з яким можна боксувати, маючи арсенал, уміння і силу удару Тейлора. Цей поєдинок - не легка прогулянка для обох, а складне випробування, без явного фаворита.

Чому треба це дивитися?

Як показує практика, фінали Суперсерії не бувають нудними. Тим більше, коли заздалегідь нічого не вирішено, як тут. Рівні суперники, поєдинок не на території фаворита, а у Великобританії, відомої своєю любов'ю до дивного суддівства. Та і в цей же вечір боксу б'ються Чисора і Прайс. Подивитися бій суперваговиків, але вимкнути на моменті, де показуватимуть топовий фінал, як мінімум, дивно.

Доречі, Дерек гнівався. Бачте, хоче він бути головною подією вечора. Говорить, що на Кубок Мохамеда Алі усім плювати, на Суперсерію - теж, а він - красивий, сильний і великий. Частково, логіка з приводу відносної байдужості до Суперсерії є. Вона шуміла рівно один сезон через медійність учасників.

Але медійність - не завжди хороший бокс, як і навпаки. Прогрейс - Тейлор - в першу чергу, найкрутіший поєдинок, за яким точно цікаво спостерігати. А ставити Чисору головним бійцем вечора просто тому, що він великий - смішно.

Ще один цікавий момент: ця вага - наступна після ваги Ломаченка. Багато хто говорить, що Василю треба б піднятися сюди, щоб комусь щось довести. Українець, звичайно, не відмовляється зовсім, але впевнено говорить, що ці хлопці - занадто великі. Об'єктивно кажучи, навіть 61 кг - занадто великі.

Ось усім, хто чекає Василя вище, буде привід оцінити зріст, фізичну потужність боксерів в 63,5 і подумати, чи варто радити українцеві підвищуватися і влізати до них у бійки. Наша думка - нізащо. Легка вага для Ломаченка - межа. Далі буде просто нечесно, враховуючи габарити.

Поєдинок Ріджис Прогрейс – Джош Тейлор відбудеться в суботу, 26 жовтня, в Лондоні. Орієнтовно бій розпочнеться о 00:00 за київським часом. Вечір боксу в прямому ефірі покаже телеканал Хsport.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ПОЧЕТТІНО: «З такою грою Челсі не заслуговує виступати в єврокубках»
Футбол | 24 квітня 2024, 03:50 3
ПОЧЕТТІНО: «З такою грою Челсі не заслуговує виступати в єврокубках»

Коуч «Челсі» після матчу проти «Арсеналу» розповів про причини поразки

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 12
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Хороший бій, дійсно, варто подивитися. Лише вболювати немає за кого
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил