Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 28 листопада 2020, 19:05
14063
1

Україна зіграла внічию зі Словенією в основному раунді кваліфікації ЧС-2020

Доля путівок в еліт-раунд вирішиться в неділю

| Оновлено 28 листопада 2020, 19:05
14063
1
Україна зіграла внічию зі Словенією в основному раунді кваліфікації ЧС-2020
tv.ffm.mk

У стартових поєдинках основного раунду відбіркового турніру ЧС-2020 і збірна України, і команда Словенії розгромили своїх суперників, Косово та Північну Македонію відповідно. Сьогоднішня перемога косоварів над македонцями (7:5 - господарі майданчика пропустили вирішальні голи в кінцівці зустрічі) дозволяла «синьо-жовтим» розраховувати на дострокове оформлення путівки в еліт-раунд. Для цього підопічним Олександра Косенка потрібно було обіграти Словенію. Команду досить міцну, яка також небезпідставно прагне вийти на світову першість.

«Синьо-жовті» відразу взяли м'яч під контроль, намагаючись постійно тиснути на суперників. Словенці сконцентрувалися на контрвипадах. Підопічні Олександра Косенка не форсували події, періодично створюючи гостроту біля воріт Словенії. Удару Корсуна трохи забракло влучності, а після помилки Пушкара, який випустив м'яч, Фаренюк не зміг пробити голкіпера, який кинувся в ноги. Був близький до успіху і Разуванов, який з центральної зони не влучив у ціль.

Ближче до кінця тайму вже і словенці почали «показувати зуби». Намагаючись не випускати суперників на вільний простір, українці почали фолити і на 17-й хвилині назбирали критичну кількість порушень. А через кілька секунд Чуєць після серії фінтів на лівому фланзі точно пробив під поперечину. Пропущений гол дещо збентежив наших гравців, і за час, що залишився до перерви, гострих моментів біля воріт Словенії не виникло.

Зате активність українців після відновлення гри відразу принесла результат. Шотурма зробив забігання по правому флангу, і на хід футболістові відразу пішла вивірена передача. Шотурма майстерно розібрався в епізоді, покотивши м'яч повз голкіпера. На хвилі успіху українці продовжили активно йти вперед, але й наші суперники не мали наміру відсиджуватися в обороні. На 30-й хвилині Фідершек у воротарському завалив Фаренюка, і в ворота словенців був призначений пенальті, який холоднокровно реалізував Микитюк.

Словенці явно не хотіли поступатися, що призвело до суперечок з арбітрами і сутички між гравцями. Рятувати ситуацію для своєї команди взявся досвідчений Рок Мордей, який після зміщення з флангу низовим ударом пробив Іваняка. Тепер вже словенці відчули себе впевнено, і «синьо-жовтим» довелося пережити непрості хвилини під пресингом суперників. Відмінний шанс вирвати перемогу упустив Разуванов, який по правому флангу вийшов на ворота, але не влучив у ціль.

У підсумку, фінальна сирена зафіксувала нічийний результат. Для гарантованого виходу в еліт-раунд збірну України влаштує нічия з Північною Македонією. Але про такий результат протистояння з господарями майданчика, які вже не претендують на вихід з групи, думати не варто. Адже «синьо-жовті» перевершують по класу майбутніх суперників і повинні довести це на майданчику.

Відбірковий турнір ЧС-2020. Група 2.

Словенія - Україна - 2:2


Крист'ян Чуєць (17), Рок Мордей (34) - Петро Шотурма (22), Микола Микитюк (30, з пенальті)

Матей Фідершек (30), Рок Мордей (37) - Микола Микитюк (17), Сергій Малишко (32), Артем Фаренюк (39)

Словенія: Дамір Пушкар - Крист'ян Чуєць, Ігор Осредкар, Тео Турк, Матей Фідершек - Рок Мордей, Нейц Хозян, Нік Зайц, Жан Корен, Джеремі Буковець, Ален Фетіч, Клемен Душчак, Жига Чех - Тяж Ловренчич

Україна: Євген Іваняк - Микола Микитюк, Артем Фаренюк, Ігор Корсун, Петро Шотурма - Сергій Малишко, Володимир Разуванов, Дмитро Сорокін, Тарас Королишин, Сергій Журба, Олександр Педяш, Михайло Зварич - Дмитро Литвиненко, Кирило Ципун

Арбітри: Жюльєн Ланг (Франція), Герд Білуа (Бельгія), Марк Біркетт (Англія)

Спорткомплекс Яні Санданскі (Скоп'є, Північна Македонія)

СЛОВЕНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Збірна України U-19 обіграла Угорщину в другому товариському матчі
Футзал | 21 квітня 2024, 22:38 0
Збірна України U-19 обіграла Угорщину в другому товариському матчі

Українці завершили виїзд до Угорщини зі 100% результатом

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
TimurKhAI
Имеет ли значение, с какого места (1-го или 2-го) пройдём в следующий раунд?