Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 25 жовтня 2019, 00:42
18719
30

Ястремська залишає малий Підсумковий турнір

Друга ракетка України програла першій сіяній

| Оновлено 25 жовтня 2019, 00:42
18719
30
Ястремська залишає малий Підсумковий турнір
WTA. Даяна Ястремська
Друга ракетка України Даяна Ястремська (№24 WTA) завершила виступ на малому Підсумковому турнірі в Чжухаї.
 
У матчі за вихід в півфінал українка програла Кікі Бертенс з Нідерландів (№10 WTA).
 
Чжухай. Груповий турнір
Даяна Ястремська (Україна) - Кікі Бертенс (Нідерланди) - 4:6, 3:6
 
Почався матч жахливо для обох тенісисток. В перших геймах ні в однієї, ні в іншої не йшла перша подача, від чого страждала і загальна якість гри. Навіть промайнула дурнувата думка, що хтось вище натягнув сітку. Перед другим переходом Бертенс вела з брейком, який в результаті і зробив різницю в сеті. В четвертому і п'ятому геймах дівчата не зуміли захистити свої подачі (що зовсім не дивно) і представниця Нідерландів зберегла лідерство.
 
Відновити статус-кво Даяні вдалося за рахунку 4: 4, але тут же вона втратила подачу і подарувала чудовий шанс Бертенс завершити першу партію. До всього іншого, в найвідповідальніший момент у представниці Нідерландів ще і прорізалася перша подача. Тут вже діватися було нікуди, сет залишився за нею.
 
 
 
Великою мірою шанси Ястремської на цьому випарувалися. Не хочеться нагадувати сумну статистику, але останній раз Даяна виривала матч після поразки в першому сеті ще 31 грудня 2018 року. Допустити щось подібне з десятої ракеткою світу, та ще й за досить посередньої гри, могли лише великі оптимісти.
 
І все ж, побиття в другій партії не було, деякі моменти навіть порадували. Раптово відсоток першої подачі Даяни піднявся з 28 до 70-ти. Питання тільки в тому, чому такий жахливий показник був у стартовій партії?
 
Після сьомого гейма Даяна звернулася за допомогою до фізіо, її турбувало праве коліно. Було взято медичний тайм-аут, але ситуація на корті не змінилася.
 
Бертенс грала дуже акуратно, намагаючись або втомити Даяну розіграшами, або максимально ускладнювати опонентці обробку м'яча. Звичайно ж, в хід йшли і деякі маленькі психологічні хитрощі від більш досвідченої спортсменки. Але і це не виправдовує той факт, що Ястремська зіграла нижче своїх можливостей, особливо красномовно свідчить кількість невимушених помилок з форхенда, який вважається головною зброєю українки. До речі, у Бертенс таких помилок не було зовсім, ось вам і перша десятка, що б хто не говорив про поточну формі Кікі.
 
Таким чином, з групи під назвою «Азалія» в півфінал виходить Бертенс.
 
Тенісистка Бертенс Векич Ястремська Матчі Сети / Гейми
 Бертенс (1) - 7:6, 6:2 6:4, 6:3 2-0 4-0 / 25-15
 Векич (8) 6:7, 2:6 - 6:7, 2:6 0-2 0-4 / 16-26
 Ястремська (10) 4:6, 3:6 7:6, 6:2 - 1-1 2-0 / 20-20
 
Даяна посіла друге місце в групі, заробивши $125,000 і 160 очок. Хоча в рейтинг WTA пішли всього 105, перекривши 55 очок за Москву.
 
Юна українка завершить рік не нижче 23-го місця в світовому рейтингу (особистий рекорд). Якщо в п'ятницю Кароліна Мухова не виграє у Софії Кенін, а Чжен Сайсай не візьме титул, то Ястремська закінчить рік на 21-му місці. При виконанні тільки одного з цих умов українка буде 22-й.
 
 
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 10:15 5
Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024

Головний тренер збірної Англії хотів би бачити більше гравців у заявці своєї команди

Визначено першу півфінальну пару на Мастерсі в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:34 0
Визначено першу півфінальну пару на Мастерсі в Маямі

Одну з путівок до фіналу розіграють Даніїл Медведєв і Яннік Сіннер

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Коли програють любителі москвабада, немає причин засмучуватися
disiny5
Честно говоря, был о Бертенс лучшего мнения...
Тетка тупо на опыте весь матч выводит из равновесия девченку и абсолютно ничего не показав выходит дальше.
Даяна, в свою очередь, остро нуждается в психологе
olegg1261
На жаль знову вийшло як завжди, рівень гри Даяни був нижчим ніж в першому матчі особливо в першому сеті а Бертенс спокійно цим скористалась.Без тренера світового рівня подальший прогрес в грі Ястремської виглядає доволі проблематичним
vital
Дуже жаль! Прикро що Даяна за цілий рік так і не виграла жодної гри після програного стартового сету. Чекаємо хорошого тренера для Даяни, а не цих тимчасових блазнів "давай-давай" на один турнір.
Мені гра Даяни проти Векіч ну дуже сподобалася: що перший сет, що другий сет із експериментами українки. Сподіваюся команда з Даяною попрацюють у міжсезоння над стабільністю нашої другої ракетки країни.
Здоров'я Даянці.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dimando560
Захожу в комменты почитать комменты об игре, а нахожу уже по сто раз обсосаную ситуацию с поездкой в Москву. Может хватит уже обсасывать одно и то же?
Не нравиться Даяна и её поездка в Мордор - ставьте все новости о ней в личный бан. А то пока каждый только обещает)) Или идите на Правду или Корреспондент и спамьте там.
Достали!
Mazyr2412
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vladdal
Всё по делу, увы
ukrop45
Одну кремльблядь настигла карма, на черзі інша. Як можна вболівати, а деякі й виправдовують, якщо після того лайна, що було вилито після КК й інтерв ю вона демонстративно запрошує чудо-тренера з так любої їй расєї.
znak51
Як на мене, Даяні не треба міняти свою гру, треба її вдосконалювати. З такими неприємними з усіх боків суперницями (починаю розуміти, чому в Нідерландах стільки геїв) треба грати ще агресивніше, а не тупцюватись на задній лінії. Попала добре в кут і вперед до сітки добивати, тим більше весь час пару граєш. А так такі суперниці тебе на задній просто замучать. Але це тренер повинен донести, добре було б, якби Бажин.
tima fialko
Кікі,розумниця-топчи вату і далі.
Владислав Ткаченко
У Даяны просто юнешеский максимализм,дайте время
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Науменко
Чому в онлайні до рейтингу додано лише 105 очок?
Ярослав 999
Мда