Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 липня 2021, 16:03
4482
0

Київ-Баскет – Дніпро. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Українське дербі в рамках європейського кубка

| Оновлено 04 липня 2021, 16:03
4482
0
Київ-Баскет – Дніпро. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
ФБУ
Поєдинок «Київ-Баскет» - «Дніпро» відбудеться в середу, 23 жовтня, в Києві. Початок гри у Палаці Спорту о 19.00.
 
За примхою жереба обидва українські баскетбольні клуби, які заявилися на поточний євросезон потрапили в один квартет в першому груповому раунді Кубка Європи ФІБА. Їх дороги були кардинально різними, «Київ-Баскет» вилетів в турнір рангом нижче після другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів ФІБА, а «Дніпру» довелося завойовувати право доповнити склад учасників групи F в протистоянні з білоруським «ЦОР-Борисфеном».
 
Звичайно, можна по-різному ставитися до таких примх жеребу. З огляду на те, що в турнірі буде цілих вісім груп по чотири команди, чиновники ФІБА могли елементарно розвести клуби з однієї країни по різних групах. Але високі баскетбольні мужі вирішили такою дрібницею не займатися і тепер в груповому раунді буде відразу три квартети з командами з однієї країни (крім нашої четвірки, це ще буде група D з румунськими «Сібіу» і «Орадею» і квартет Е з бельгійськими «Шарлеруа» і «Брюсселем»). Крім двох наших команд склад учасників групи F також доповнили білоруський «Цмоки-Мінськ» і болгарський «Левскі»
 
Варто відзначити, що в п'ятий раз в історії українського баскетболу дві наші команди зійдуться між собою на євроарені. Вперше це сталося в сезоні 1994/1995, коли в третьому раунді кваліфікації Кубка Європи зустрілися «Будівельник» і «Денді-Баскет», переможцем з того протистояння вийшов «Денді-Баскет». Також між собою зустрічалися «Хімік» і «Азовмаш» (сезон 2002/2003, півфінал Північної конференції Кубка Виклику), МБК «Одеса» і «Сумихімпром» (сезон 2004/2005, груповий етап Північної конференції Кубка ФІБА), а також «Черкаські Мавпи» і «Дніпро» (сезон 2006/2007, чвертьфінал Кубка Виклику).
 
До очного поєдинку в рамках Кубка ФІБА дві українські команди підходять з різними результатами в національній першості. «Дніпро» хоч і поступився лідерством «Прометею», але з чотирма перемогами при одній поразці знаходиться на другому місці в турнірній таблиці, а ось «Київ-Баскет» після несподіваної поразки в Черкасах має баланс перемог і поразок 2-2 і знаходиться в нижній половині турнірної таблиці (шосте місце).
 
Перед матчем з «Дніпром» у головного тренера «Київ-Баскета» Айнарса Багатскіса може виявитися козирний туз в рукаві. Йдеться про топового українського центрового В'ячеслава Кравцова, який тренується з віце-чемпіоном України, але офіційно про підписання контракту поки не оголошувалося.
 
У ролі можливого Х-фактора для «Дніпра» може виступити Кирило Фесенко, який від матчу до матчу набирає форму після отриманої травми. І, звичайно ж, передня лінія дніпрян з такими якісними гравцями як Максим Корнієнко, Станіслав Тимофєєнко і Максим Закурдаєв повинна стати основною зброєю в поєдинку проти киян.
 
Для «Київ-Баскета» і «Дніпра» майбутній поєдинок буде першою очною зустріччю в сезоні і так вийшло, що їхні турнірні шляхи раніше перетнулися в Європі, ніж в чемпіонаті України. Хтось із наших клубів виграє, комусь буде підготована поразка, але хочеться вірити, що по завершенні шостого туру групового етапу, на двох перших прохідних місцях в групі F розмістяться учасники сьогоднішнього поєдинку у Палаці спорту.
 
Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета».
 
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 29
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Джордан чи Леброн? В НБА проголосували за найкращого гравця в історії
Баскетбол | 23 квітня 2024, 06:44 1
Джордан чи Леброн? В НБА проголосували за найкращого гравця в історії

Більшість вважає Майкла Джордана найкращим баскетболістом в історії НБА

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.