Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 23 жовтня 2019, 11:29
21225
0

Топ-10 найбільш високооплачуваних бійців в історії UFC

Хабіб Нурмагомедов поки не розбагатів у промоції

| Оновлено 23 жовтня 2019, 11:29
21225
0
Топ-10 найбільш високооплачуваних бійців в історії UFC
twitter.com/ufc. Конор Макгрегор

Заробітки бійців UFC – неоднозначна тема. Маловідомі бійці отримують крихти порівняно з тими, хто привертає усю глядацьку увагу на себе і очолює платні карди.

 Sport.ua представляє десятку бійців UFC, які отримали максимальну грошову компенсацію за свої виступи у промоушені. Але варто звернути увагу, що це лише «голі» суми. Сюди входять тільки озвучені гонорари і бонуси, але ці суми не включають ті гроші, які UFC заплатив бійцям за закритими дверима.

1. Конор МакГрегор - $9,542,000

Звичайно ж, наверху списку знаходиться ірландець, це навряд чи когось здивувало. МакГрегор - найбільш високооплачуваний боєць в історії всього виду спорту. За свої 11 виходів у восьмикутник він отримав не менше $9,5 млн. Хоча ми усі прекрасно розуміємо, що реальна сума в рази більше. Ніхто не знає, який відсоток від продажу платних трансляцій платили йому боси. З чуток, за бій проти Хабіба Нурмагомедова Конор заробив біля $50 млн.

2. Майкл Біспінг – $7,135,000

Досить несподівано на перший погляд, але Біспинг другий в цьому списку. У британця була не найпримітніша кар'єра, за винятком того, що в 2016 році він завоював титул у середній вазі, отримавши сенсаційну перемогу над Люком Рокхолдом. Спортивне довголіття стало ключем до хорошого капіталу – «Граф» 29 разів бився в UFC. Зараз він вже на пенсії і працює в UFC коментатором.

3. Жорж Сен-П’єр - $7,037,000

Сен-П’єр - один з найвідоміших бійців за всю історію ММА, і в майбутньому його ім'я потрапить до Залу слави UFC. Довгограючий король напівсереднього дивізіону провів в UFC 22 бої, що у результаті принесло йому більше $7 млн. Раніше цього року «GSP» оголосив про відставку, але його фанати вірять, що Жорж ще повернеться.

4. Андерсон Сільва - $6,822,000

Сільва - рекордсмен промоушену за тривалістю володіння титулом. Колишній чемпіон у середній вазі провів 24 поєдинки в UFC і заробив «чистими» майже $7 млн. «Павук» все ще у строю, але багато його відданих уболівальників давно чекають, коли їхній кумир повісить на цвях свої рукавички.

5. Джон Джонс - $6,690,000

Незважаючи на проблеми із законом і численні невдалі допінг-тести, Джонс, як і раніше - один з найпопулярніших бійців, якого нікому не вдалося побити в клітці. Він є діючим чемпіоном в напівважкій вазі, на рахунку якого 21 бій в UFC.

6. Алістар Оверім - $6,119,500

Оверім став суперзіркою ще до приходу в UFC. Окрім того, що його вважають легендою ММА, в кікбоксингу він також має аналогічний статус. Голландський важкоатлет-нокаутер багато де завойовував титули, але тільки не в UFC. Хоча в головному світовому промоушені він провів цілих 16 боїв, включаючи один титульний бій проти Стіпе Міочича.

7. Вітор Белфорт – $5,140,200

Ще одна легенда спорту родом з Бразилії, яка заробила більше $ 5 млн. Белфорт бився з багатьма найкращими з найкращих, включаючи декількох хлопців з цього списку. За 26 боїв в UFC він встиг виграти турнір у важкій вазі і стати чемпіоном в напівважкій. Він пішов з UFC, і фанати чекають його дебюту в азіатській організації ONE Championship.

7. Брок Леснар - $5,140,200

Леснар зробив собі ім'я в реслінгу, куди прийшов з американського футболу, а пізніше став бійцем ММА. З-за своєї популярності Леснар відразу став добре заробляти в UFC. Його піком в ММА стало завоювання титулу UFC у важкій вазі. Попри те, що всередині октагона він бився тільки 8 разів, він заробив $5 млн. Схоже, що Брок сконцентрувався на виступах в WWE і не збирається повертатися в клітку.

9. Рашад Еванс - $4,565,000

Екс-чемпіон UFC у напівважкій вазі Еванс офіційно на пенсії та працює коментатором, але ходять розмови про його можливе повернення у великий спорт, щоправда, вже за межами UFC. Його 23 поєдинки в промоушені №1 в сумі принесли йому солідні $4,5 млн.

10. Ден Хендерсон - $4,400,000

Легендарний «Хендо», як і Оверім, завоював не один престижний титул, але в його колекції немає поясу UFC. Ден, що мав страшну нокаутуючу силу, за свої 18 боїв в UFC заробив більше $4 млн. Він ось вже як три роки насолоджується життям на пенсії.

Сергій ЛЕБЕДЄВ

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.