Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 22 жовтня 2019, 14:27
2176
1

Угіс КРАСТІНЬШ: «Україна до останнього боролася за топ-4 на ЧЄ-2019»

Наставник чоловічої збірної України згадав події континентального форуму

| Оновлено 22 жовтня 2019, 14:27
2176
1
Угіс КРАСТІНЬШ: «Україна до останнього боролася за топ-4 на ЧЄ-2019»
ВК Барком-Кажани. Угіс Крастіньш
Головний тренер чоловічої волейбольної збірної України Угіс Крастіньш розповів про успішний виступ команди на чемпіонаті Європи 2019:
 
«Якби ми не потрапили до чвертьфіналу, я був би розчарований. Я на це налаштовувався. Я вважав, що на чвертьфінал ми точно готові. При якихось обставинах можна було в четвірку кращих потрапити. Зрештою, вийшло, що ми за потрапляння в четвірку билися до останнього і мали навіть шанс. Тому для мене це не сюрприз, що ми так далеко дійшли. Найголовніше – це психологія на таких турнірах. Психологічно ми були готові пробитися до четвірки. Якби ми не потрапили в 1/4 фіналу – для мене це був би поганий результат. Зараз я радий цьому результату.
 
Матчі проти Нідерландів, Бельгії та Сербії відрізняються. З Нідерландами це був початок турніру, і ми тільки втягувалися. Ми намагалися зіграти достатню кількість товариських матчів. Але все одно – початок турніру, поки ти розумієш, що відбувається – це дуже складно. З Нідерландами вийшли, публіка, повний зал... Нам ще не вистачило морального командного духу, щоб дотиснути їх. Ми ще толком не розуміли, що таке чемпіонат Європи. Там все дуже жорстко, помилок не прощають. Кожна наступна гра жорстка, б'ються не на життя, а на смерть. Ми адаптувалися до цього. У всіх гравців це перший подібний досвід.
 
З Бельгією добре почали, виграли першу партію. І той момент, коли в другій партії вели +4 – треба визнати, що заміни, які виконав тренер Бельгії, спрацювали на 200%. Це буває не дуже часто. Вони підтягли захист, пару раз добре подали. Ігрова ситуація складалася проти нас. Мабуть, досвіду таких матчів нам десь не вистачило. Тому гра затягнулася.
 
Що стосується Сербії, коли ми перемагали. Що трапилося? Виходить Александар Атанасієвич на подачу та подає три подачі навиліт. Кожен з цих ейсів був технічно виконаний по-різному. Це і визначає клас цього гравця. Він нас тоді обіграв своїм класом. Він взяв на себе ініціативу, і це виправдало його дії на 200%. Він ризикував, але не втрачав голову – міняв напрямок подачі. Він подав першу – ми: давайте згрупуємось туди. Друга – по іншому, третя – ще інакше. У цей момент було не те, що ми не готувалися, або щось таке... Він нас просто обіграв. Те ж відбулося в 5-й партії. На початку у нас були шанси. А коли Урош Ковачевич, не отримавши жодної хорошої передачі, зумів виграти м'ячі... Він виграв їх на своїй майстерності. Це не ми помилялися, а він нас обіграв. Це велика різниця».
 
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 52
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Cassini
Наши красавчики!!!Тренер-молодец!!!!