Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 07 червня 2020, 12:51
21241
9

Останній росіянин. В Україну може перейти біатлоніст, який відвідував Крим?

Денис Шаховець вже знає, хто він

| Оновлено 07 червня 2020, 12:51
21241
9
Останній росіянин. В Україну може перейти біатлоніст, який відвідував Крим?
biathlonrus.com. Антон Свотін
До старту нового сезону Кубка світу залишилося трохи більше місяця, але любителі спорту вже вийшли з «літньої сплячки». Причиною цього стала новина про те, що в збірній України на перегляді перебувають два російських біатлоністи. Чи так це насправді? Давайте розбиратися.
 
Що сталося?
 
Одіозний російський журналіст Олександр Круглов на своєму Youtube-каналі опублікував відео, в якому розповів своїм нечисленним підписникам інсайди про переходи російських біатлоністів в інші збірні. На десерт були анонсовані трансфери двох спортсменів до збірної України:
 
«Володимир Бринзак йде за принципом: чому б не спробувати. Я дуже здивувався, коли дізнався, що два російських біатлоністи знаходяться на перегляді в збірній України. Один з них змінив стільки регіонів, скільки у нього шкарпеток в шафі навіть немає. Інший трохи менш відомий, але хлопець зірок з неба не хапає. Я не буду називати їхні імена поки, тому що ще не було офіційного запиту на перехід.
 
Знаю, що один з хлопців вже виступав інкогніто на чемпіонаті України, і там не справив великого враження. Також у нього можуть бути деякі проблеми, оскільки кілька років тому він був на зборах в Криму. Самі знаєте, якщо ти поїхав до Криму з російської сторони, то до тебе в України виникнуть питання», - сказав Круглов.
 
На доказ своїх слів журналіст поділився з фолловерами постом одного з біатлоністів в Instagram, приховавши при цьому його ім'я і прізвище:
 
 
Тільки через три дні як гриби після дощу на українських спортивних порталах почали з'являтися новини про перехід. Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак в інтерв'ю XSport досить оперативно спростував цю інформацію. При цьому голова ФБУ зазначив, що на літньому чемпіонаті України в Чернігові, дійсно, виступав один російський спортсмен:
 
«Нікого у нас на перегляді немає, ми працюємо своєю командою. Ніяких переговорів з іншими федераціями ми не ведемо, нікого не запрошуємо, рухаємося своїм шляхом.
 
Так, дійсно, на літньому чемпіонаті України у нас виступив вихованець Костянтина Вайгіна. Тренер приїхав в Україну до дружини і дитини, попросив, щоб його вихованець поза конкурсом виступив на чемпіонаті України. Хлопець пробіг в спринті під останнім стартовим номером, перевірив свої сили. Що в цьому такого? Про другого російського - це взагалі маячня повна. Я не знаю, звідки взялася така інформація».
 
Хто ж був у Керчі і Чернігові?
 

Знайомтеся, Антон Свотін

Не турбуйтеся, автору цих рядків не довелося переглядати сторінки всіх російських біатлоністів в Instagram. У Чернігові Свотін і правда виступив «інкогніто», але пробіг не одну гонку, а дві – спринт і персьют. У стартових листах і підсумкових протоколах його прізвище або заштриховували коректором, або записували як «Антон Невідомий».

Вболівальники, побачивши незнайоме прізвище, відразу почали висувати свої версії того, звідки Антон з'явився. Хтось називав його сином легендарної української лижниці, а нині тренера збірної України Валентини Шевченко. Інші думали, що він переходить в біатлон з лижних гонок. У числі інших була і правильна версія.
 
Антону Свотіну 26 років, він має в активі срібло в естафеті на чемпіонаті Росії-2015 і звання чемпіона країни 2019 року в суперспринті. На інших всеросійських змаганнях за останні 4 роки його місця коливалися від першого до кінця восьмого десятка. Досить посередні результати навіть за мірками внутрішніх російських стартів.
 
На минулому літньому чемпіонаті України Свотін справив про себе яскраве враження, особливо в гонці переслідування. У спринті біатлоніст посів шосте місце, а в персьюті з величезним відривом фінішував першим, не допустивши жодного промаху. Правда, другу гонку лідери за підсумками спринту не бігти.
 
 
На молодіжному рівні росіянин дуже перспективно виступав в літньому біатлоні, ставши в 2013 році чемпіоном світу в естафеті. В особистих гонках він показав 15-й результат в спринті і 6-й в переслідуванні. Але як відомо, успіхи в літньому біатлоні далеко не завжди рівні результатам в класичному, та й Антон вже давно не юніор.
 
То що, Свотін дійсно переходить до збірної України?
 
Ось це навряд чи. Кордон з Кримом Свотін, швидше за все, перетинав незаконно. Якщо це дійсно так, то дуже складно уявити, що він отримає українське громадянство, нехай навіть спортивне. А після коментаря Бринзака такий сценарій взагалі здається фантастичним.
 
Цілком можливо, що Антон й правда не був на перегляді, а просто «перевіряв свої сили» в Чернігові. Але навіщо тоді його ім'я так ретельно приховували? Більше того, біля вогневого рубежу фотографувати російського біатлоніста забороняли, журналістів навіть попросили видалити відео його стрільби...
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vit18
Бринзак так і не лікує свою хворобу мишебратства
vizuals
"Знакомьтесь, Антон Свотин"
Не скажу, що дуже приємно познайомитися
Василий Будник
На чемпионате в Чернигове этот Антон впечатлил. Вот только лишать наших парней своего шанса- это неправильно.
Fangold
Протоколи на рузьке мові. Неизвестній Антон 1900 року народження. Коли вже цей совок закінчиться?
denis777
фашисткая мразь нам не нужна
tima fialko
Хто був незаконно в Криму,однозначно-шлагбаум.У кого з росіян нема такого проступку,будь ласка,тільки хай на бумазі,офіційно напишуть,що Крим,Донбас-це Украіна,Путін-злочинець,і засудить російське вторгнення і окупацію частини Украіни.
Николай Хомяков
Не пишіть маячню, почитайте Бринзака, він все роз"яснив. Ніхто до нас з раші не переходить.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вячеслав Красилич
Если человек порядочный, пускай переходит. Это хорошо и с политической точки зрения.