Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 19 жовтня 2019, 19:33
4038
0

Аталанта зіграла внічию з Лаціо, розгубивши перевагу в три м'ячі

Руслан Малиновський відіграв увесь поєдинок, проте не зумів відзначитися результативними діями

| Оновлено 19 жовтня 2019, 19:33
4038
0
Аталанта зіграла внічию з Лаціо, розгубивши перевагу в три м'ячі
twitter.com/OfficialSSLazio
Черговий тур італійської Серії А подарував чудову можливість для української футбольної громадськості простежити за поєдинком одного з суперників донецького «Шахтаря» за груповоим етапом Ліги чемпіонів УЄФА, а також поточного клубу гравця основного складу національної збірної України, Руслана Малиновського, в найбільш наближених до бойових умовах. На полі легендарного римського «Стадіо Олімпіко» бергамаська «Аталанта» зустрічалася з місцевим клубом «Лаціо».
 
Малопомітні зміни відбулися в результатах «орлів», якщо брати до порівняння кінцівку минулого сезону, коли клуб з Рима лише дивом виборов можливість представляти свою країну в Лізі Європи, завершивши чемпіонат на восьмій позиції. Єдине, що врятувало команду Індзагі від необхідності проводити «прісний» сезон – добровільне рішення «Мілана» відмовитися від участі в міжнародних змаганнях з метою не потрапити під жорстокі санкції УЄФА.
 
З урахуванням відсутності значних фінансових впливів в міжсезоння, шоста позиція «Лаціо» перед звітним туром була досить непоганим результатом, у буль-якому випадку, це місце в турнірній таблиці дає право зіграти у кваліфікації до групового етапу Ліги Європи без усіляких «якщо».
 
У суперника «орлів» справи на внутрішній арені продовжували перебувати в стабільному стані. «Аталанта» зуміла заявити про себе, як про «третю силу» в італійській Серії А і, схоже, не збирається підпускати переслідувачів на небезпечну відстань до свого досягнення. Лише несподівані осічки в матчах проти «Торіно» (2:3) та «Фіорентини» (2:2) зуміли позначитися на відставанні від міланського «Інтера» в два пункти – інші матчі «Богема» відіграла на найвищому рівні. Чого не можна було сказати про Лігу чемпіонів, де стартові два поєдинки не принесли очок колективу Гасперіні.
 
Справжнім холодним душем в гарний сонячний день у столиці Італії обернулася перша половина звітного поєдинку для колективу Сімоне Індзагі. Першим засмутити Стракошу дальнім ударом спробував українець Руслан Малиновський, але після пострілу півзахисника м'яч пройшов трохи вище поперечини. Албанський страж воріт постав перед непростим завданням вже в наступному епізоді, коли Томасу належало парирувати ногою удар з близької відстані у виконанні Фрелера.
 
З незрозумілих причин, оборона «Лаціо» з регулярністю провалювалася в найпростіших ситуаціях. Передача Госенса вивела на ударну позицію Мурієля, іпілся чого колумбійський форвард не став довго роздумувати, та ввігнав м'яча під штангу прицільним ударом низом.
 
Варто було м'ячу повернутися в гру після розіграшу в центрі поля, як чергова атака «Аталанти» лівим флангом завершилася призначенням штрафного удару за фол Марушича проти Гомеса. Крім попередження захиснику, «Лаціо» отримав другий м'яч у свої ворота. Мурієль підкрутив в штрафну на середній висоті, проте його пас не припав на ногу жодному з гравців в штрафний, а пролетівши крізь частокіл ніг, футбольний снаряд увійшов точно до кута воріт Стракоши. Після цього, не чекаючи перерви, в контратаку успішно втік Алехандро Гомес, пробивши під опорну ногу голкіперу суперників на завершення свого ривка.
 
Перевага в три м'ячі – що ще потрібно для впевненої виїзної перемоги? Однак «Аталанта» сповна заплатила за кожну зі своїх ситуативних помилок в обороні. Іммобіле двічі опинився на газоні в чужому штрафному в цьому поєдинку, і обидва ці падіння принесли його команді право виконати одинадцятиметровий удар. Першим порушив правила Паломіно, після чого Чіро вразив ворота ударом в правий кут.
 
«Богема» провалилася відразу після розіграшу м'яча після пропущеного гола. Корреа втік до чужих воріт, та пробив у лівий верхній кут з протилежного боку штрафного. Комфортна ситуація на табло миттю була зруйнована для команди Гасперіні. Там, де з'являється психологічна напруга, «Аталанта» найчастіше провалює кінцівку. Так це було під час гри проти «Шахтаря», так це трапилося й цього вечора. Іммобіле знову впав на газон в чужому штрафному – під натиском де Роона цього разу – після чого виконав удар з пенальті під Голліні, втім голкіпер лише дивом не зумів парирувати загрозу! 3:3! Дуже несподівано «Лаціо» зумів відігратися у важкій ситуації.
 
У наступному турі римський «Лаціо» зустрінеться «Фіорентиною» у Флоренції, а «Аталанта» в Бергамо буде приймати фріульський «Удінезе».

Італійська Серія А8-й тур.

Лаціо – Аталанта – 3:3

 Іммобіле, 69 (пен.), 90+3 (пен.), Корреа, 70 – Мурієль, 23, 28, Гомес, 37

 Марушич, 27, Пароло, 33, Луліч, 49, Іммобіле, 90+4 – Голліні, 58, Толой, 61, Мілінковіч-Савіч, 81

Лаціо: Стракоша – Раду (Кайседо, 79), Ачербі, Луіс Феліпе – Луліч, Луіс Альберто, Пароло (Катальді, 46), Мілінковіч-Савіч, Марушич (Патрік, 46) – Корреа, Іммобіле.

Аталанта: Голліні – Мазьелло (К’яєр, 74), Паломіно, Толой – Госенс, Пашалич (де Роон, 60), Фройлер, Хатебур – Малиновський – Мурієль (Ілічіч, 66), Гомес.

Арбітр: Джанлука Роккі (Флоренція, Італія)

Стадіон: «Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія)

Удари (у площину): 12 (5) – 18 (9)
Кутові: 3 – 1
Оффсайди: 1 – 1.

ЛАЦІО-АТАЛАНТА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C
 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 8
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.