Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 19 жовтня 2019, 15:42
30685
19

Бетербієв - кілер. Гвоздику буде складно повернутися до чемпіонства

Лев Кравців про поєдинок Олександра Гвоздика і його подальші перспективи

| Оновлено 19 жовтня 2019, 15:42
30685
19
Бетербієв - кілер. Гвоздику буде складно повернутися до чемпіонства
twitter.com/trboxing

Олександр Гвоздик програв об'єднувальний поєдинок і втратив пояс WBC у напівважкій ваговій категорії. Ця поразка - перша в професійній кар'єрі українця і перша ж дострокова. У десятому раунді Гвоздик падав тричі, і рефері припинив це шоу одного актора.

Гвоздик же був фаворитом, чому він програв?

Цей бій багато хто оцінював, як поєдинок рівних суперників. По букмекерських котируваннях невеликим фаворитом був Гвоздик, в той час, як більша частина експертів сходилася на думці, що тут все 50 на 50. З одного боку, техніка і розум Гвоздика, з іншої - величезна фізична сила та удар у Бетербієва.

Окрім цього відзначався рівень опозиції, який у російського боксера явно нижче, і удар Гвоздика, який є другим за силою в дивізіоні. Сумарно виходило, що Олександр вважався невеликим формальним фаворитом.

У бою все склалося інакше. Гвоздику не допомогли переміщення та багато не найсильніших ударів на початку бою. Забравши декілька раундів, українець почав знічуватися під тиском Бетербієва. Росіянин бив багато силових ударів - його природжена потужність вражала.

Мало того, що він фізично міцніший, кожен удар ніс у собі таку силу, яка могла відключити будь-кого. Гвоздик спочатку тримався, а потім накопичувальний ефект від ударів став позначатися. Українець все більше застоювався на ближній дистанції, де Артур діяв так, як хотів.

Маючи перевагу у фізиці і силі удару, він легко крутив українця так, як йому було зручно, і насипав силові удари. Тедді Атлас вимагав уважності і джебу, хоча до того моменту і те, і те вже да вно перестало працювати. Після середини поєдинку усі зрозуміли - Бетербієв закінчить цей бій переможцем, якщо Гвоздик раптом не упіймає його ударом.

Українець кілька разів добре дістав росіянина і той відчув дискомфорт, але на більше не вистачило. Бетербієв нарощував обороти, Гвоздик пропускав все більше і виглядав усе більш безпорадним. Перед десятим раундом, здавалося, Гвоздик може не виходити. Сили удару явно бракувало, щоб звалити кілера, що відчув кров, але ще трохи більше хвилини Гвоздик побув у рингу.

Гвоздик був безнадійним?

Звичайно, ні. Чисто технічно у Олександра виходило багато що: і удари назустріч, і робота від суперника, і рух ніг, і серії ударів - все було при ньому. Тільки ось цього виявилося недостатньо.

Здавалося, що у Бетербієва титанова пластина по усьому тілу. Безумовно, він відчував удари Гвоздика і задкував, але тут же відповідав своєю зарядженою гарматою, яка лякала усіх навкруги. Терпіти таке довго не зумів би ніхто. Тут треба або відключати опонента, або уникати постійних зіткнень. Гвоздик не впорався ні з тим, ні з іншим.

Вимкнути Артура не вийшло - не усі удари приходилися в ціль, а тих, що приходилися, виявилося занадто мало. Уникати - теж. Олександр швидко втомлювався, переставав рухатися і пропускав надто багато для того, щоб хоч на щось розраховувати.

 

 

Яким був план на бій у команди Гвоздика, якщо той майже не рухався і не працював джебом? Прямі удари добре лягали в ціль, але їх було занадто мало. В основному, українець просто намагався пережити шторм після екватору бою і думати про те, щоб витягнути суперника на нокаутуючий удар, не доводилося.

Тепер Бетербієв - найкращий?

Як мінімум за кількістю поясів, так. Тепер у напівважкій вазі всі чемпіони - росіяни. Окрім Артура там тримають пояси Сергій Ковальов і Дмитро Бівол. З першим у Бетербієва давній конфлікт, але поєдинок проти нього доки нереальний - Сергій скоро зустрічається з Саулем Альваресом.

Артур провів найкращий поєдинок у кар'єрі. Був зосередженим, коли треба було - йшов уперед, а потім перемикався на спроби побоксувати з Гвоздиком. Тут він, звичайно, не досягав успіху, але брав своє тиском, і це проходило. Такий Бетербієв переміг би будь-якого чемпіона цієї ваги точно так же, як Гвоздика.

Промоутер Дмитра Бівола заявив, що із задоволенням організовує своєму спортсмену поєдинок проти переможця пари Гвоздик - Бетербієв. Чи так він заговорить після такої перемоги Артура, незрозуміло, але цей бій зараз є найреальнішим. Бівол тільки тиждень тому здолав Леніна, і зараз ідеальний час для об'єднання поясів.

Незважаючи на такий виступ Бетербієва, в рингу з Біволом може бути все по-іншому. По-перше, це дві різні підготовки до двох різних суперників. По-друге, Дмитро такий же розумний, але більше фізично міцний боєць, ніж Гвоздик. Нудно точно не буде. Коли Артур в рингу, схоже, нудно не буває.

З ким, у результаті, проведе бій чемпіон за трьома версіями - не ясно. Канело точно не планує залишатися в цій вазі, хоча після бою з Ковальовим все може змінитися. Якщо переможе Сергій, чекати об'єднувального бою довго не доведеться - росіянин вже не молодий, і це буде красивою точкою в кар'єрі.

Гвоздика тепер довго не чекати в чемпіонських боях?

Навряд чи Олександр далеко відлетить у рейтингах організацій, але пробиратися до титулу тепер точно доведеться через поєдинки з претендентами. Там теж цікаво - в напівважкій вазі усі суперники сильні і круті, але у чемпіонському бою українця, схоже, поки чекати не варто.

Першочерговим завданням команди Бетербієва буде об'єднання поясів і, як підказує логіка, вони влаштують поєдинок з Біволом. Ковальов зайнятий, та і вони не хочуть доки зустрічатися з Гвоздиком. На цьому все.

Доведеться починати все спочатку - битися з претендентами, доводити свою спроможність і намагатися показати, що ця поразка - лише збіг обставин, якщо це, дійсно, так. Нудно не буде, але другий раз проходити той же шлях завжди складніше.

Оцініть матеріал
(103)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
Скорее всего потрачено. Возможно вернется к истокам (титушкам)
Кирилл Бондаренко
Уже после боя со Стивенсоном,было понятно что Саша на недолго задержится на вершине.
Пердуну старому,по меркам бокса по все статьям проигрывал.
Хотя была надежда,что за это время,он и его команда хорошо поработали над ошибками.
Теперь,будучи в шаге,стать звездой бокса,скатился на уровень околотопа,сомневаюсь что он сможет внести существенные изменения в уровень своего бокса в 32 года.
Ivan-Bogun
Я дуже здивований,наскількі слабо був підготовлений до цього бою Гвоздік....Теді Аламс це не тренер,а телекоментатор...Гвоздік помилився тренером...Краще до цього бою його готував би Ломаченко-старший!
Peter Bombermenov
Да я еще после прошлого боя говорил, что Гвоздик случайно старичка Адониса победил, сомотрелся он даже с ним неуверенно, а тут молодой крепкий хач его просто перерубил
Max Gor
Артур легкая мишень так как не пятится , просто у Гвоздика не та тактика была, он постоянно боялся выкидывать много ударов. Как по мне он проиграл уже до боя испугавшись Артура. Тренера срочно тоже менять.
Frank Olson
Согласен , очень слабо был готов Гвоздик , плана на бой я так и не понял, полагаю его там и не было . Заметил одну деталь, как только Гвоздик часто использовал джеб, сразу же картина боя менялась, ему следовало действовать джебом примерно так же как усик , долбить не сильно , но же давать тем самым найти свою дистанцию бетеру, он это показал моментами в 6-8 раундах. Плюс физически было видно, что плохо готов , очень часто брал паузы и ближе к финальным раундам застывал на месте, что привело к плачевным результатам.
intour
Бетербиев его обыграл и по технике и по суммарному урону.
Вот и все, как боксер не запомнился Гвоздик. Зато успел хорошо лизнуть мышебратьям.
igor-trener
По бою видно что подготовка была не ахти, и с этого закрадывается подозрение, не слил ли тренер Александра за большие деньги?
igor-trener
Папаченко стал подсказывать Сане но понял что он не потянет бой то и затих.
FedoDT54
Пригадуєте коли перед трансляцією хтось в студії сказав, шо власна вага Гвоздика перед боєм дійшла до 85 кг він зігнав до 79, а потім після зважування вона стрімко піднялася до 83, пам'ятаєте? Я "ганяв" по 5 кг і знаю, що це таке. Звичайно на кожного цей процес діє по різному. Як на мене причина незадоваільного фізо в згонці ваги. А взагалі з його ростом йому місце в категорії до 90.7, але вже запізно.
Алексей Емельянов
Просматривая этот бой было не трудно заметить, что решающую роль при примерно равной технической составляющей, сыграла физуха. Артур реально перебегал и передвигал Александра. И если бы бой не остановили, там бы всё вообще печально закончилось. Жаль Александра, но это точно был не его день
cooperpavel
Гвоздику пора перчатки вешать на гвоздик.
konrad pidgoretsky
так буває...
коли програють абсолютно ``ніякому``,технічно нульовому і безногому бійцеві.треба було влаштувати бійню і менше бігати.даг вийшов убивати,а цвях--боксувати.
tima fialko
Гвоздик почав падати з перших секунд,коли його ще не били.Ні духу,ні фізики,чиста вата.Тепер його будуть трамбувати усі.Після розгрому який вчинив ватнику путінський чеченець,Гвоздик не підніметься ніколи.Треба було тренуватись,а не молоти язиком капітулянську філософію зрадника.Це повинно навчити інших вусиків,ломаченок,світоліних-протиставл