Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 15:58
2530
0

Порту - Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

«Мотор» гостює у португальського чемпіона, який набрав хід

| Оновлено 04 липня 2021, 15:58
2530
0
Порту - Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Поєдинок «Порту» - «Мотор» відбудеться в суботу,19  жовтня, у Португалії. Початок поєдинку о 17.30 за київським часом.

Матчем проти «Порту» запорізький клуб продовжує серію поєдинків проти прямих конкурентів за вихід з групи, яка почалася минулого тижня в Білорусі. Звичайно, це ще тільки п'ятий тур з чотирнадцяти запланованих, але враховуючи, що в групі В очки потихеньку набирають всы команди, крім «Мотора», поразка і навіть нічия в Португалії поставить питання про вихід з групи під великий сумнів вже після першої третини турніру.

«Порту» завжди був одним із грандів у внутрішній першості і середняком в Європі. Команда чергувала успішні і не найкращі виступи в континентальних турнірах. У Лізі чемпіонів до сезону нинішнього португальці брали участь дев'ять разів і в семи випадках не змогли подолати кваліфікаційні раунди, а в ще двох сезонах (2013/14 і 2015/16) не вийшли з групи. Набагато краще були результати команди в Кубку ЄГФ, де португальці три рази за останні чотири сезони добиралися до групового раунду, але жодного разу не долали його.

Такий стан речей змінився в минулому сезоні після приходу на тренерський місток «Порту» шведського фахівця Магнуса Андерсона. Скандинавський тренер зумів вивести гру португальського клубу на якісно новий рівень і результати не змусили себе довго чекати. «Порту» пройшов три раунди кваліфікації Кубка ЄГФ (при цьому обігравши в третьому раунді за сумою двох ігор дуже сильний німецький «Магдебург), вперше в своїй історії вибрався з групи Кубка ЄГФ, пройшов раунд плей-офф і вийшов у Фінал чотирьох турніру, де зайняв третє підсумкове місце. На внутрішній арені «Порту» зробив «золотий дубль» вигравши чемпіонат (вперше після сезону 2014/15) і національний кубок.

Продовжив свій злет португальський клуб і в Лізі чемпіонів. Перед стартом турніру багато фахівців відводили йому роль аутсайдера, але «Порту» почав сезон більш ніж успішно. Дві домашні перемоги над «БГК імені Мєшкова» – 27:25 та польським «Віве Кельце» – 33:30 дозволяють португальському чемпіону впевнено себе почувати в турнірній таблиці. У ще двох поєдинках португальці поступилися на виїзді фаворитам турніру «Вардару» – 27:32 та «Веспрему» – 28:38, чим підтвердили реноме домашньої команди. У чемпіонаті Португалії суперник «Мотора» і зовсім йде без втрат, здобувши в дев'яти стартових турах таку ж кількість перемог.

У складі португальського клубу немає яскраво вираженого лідера. Магнус Андерсон прищепив «Порту» командний гандбол, в якому від майже кожного гравця можна очікувати небезпеки. Трохи більше своїх партнерів забивають Діого Бранкіньо (17 голів в чотирьох зустрічах) і Антоніо Арейя Родрігес (15 закинутих м'ячів).

Кістяк команди складають місцеві гравці, а легіонерів в складі нараховується п'ятеро, причому троє з них представляють далеко не саму гандбольну, але близьку для піренейців за менталітетом Кубу. Варто відзначити, що один із старожилів і лідерів клубу і збірної Португалії, воротар Альфредо Кінтана Браво також народився на Кубинському острові. Ще два легіонери представляють Німеччину (правий напівсередній Джібріль Омар Мбенге) і Австрію (воротар Томас Бауер).

«Мотор» у своїй історії один раз зустрічався з «Порту» в рамках Ліги чемпіонів. Це було в сезоні 2014/2015, коли в фіналі кваліфікаційного турніру запоріжці обіграли португальський клуб – 30:26. У нинішньому складі «Мотора» присутні троє гравців, які брали участь в тому поєдинку - Юрій Кубатко, Артем Козакевич та Дмитро Дорощук.

Для українського чемпіона виліт до Португалії стане найдальнішим в сезоні. У неблизький шлях команда вирушила без Стевана Вуйовича, який продовжує відновлення після травми. Варто зазначити, що матч проти «Порту» стане четвертим виїзним для «Мотора» в п'яти стартових турах. Звичайно, всі команди в підсумку проведуть рівну кількість гостьових і домашніх ігор, але такий дисбаланс - це явний недолік укладачів календаря.

Поєдинок проти «Порту» волею турнірних обставин стане для «Мотора» своєрідним водорозділом в турнірі. Якщо наш чемпіон в ньому очки не набере, він ще сильніше загрузне на останньому місці в групі і що найголовніше, до прохідного шостого місця вже буде пристойний відрив (у поєдинку «БГК імені Мєшкова» - «Віве Кельце» хтось обов'язково набере очки). У свою чергу, успішний результат в Португалії в поєдинку з одним з основних конкурентів у боротьбі за вихід з групи, дозволить створити нашому чемпіону непоганий плацдарм для підйому по турнірній таблиці. Сподіваємося, гравці запорізького клубу втілять в життя другий варіант розвитку подій.

Турнірна таблиця. Група В.

1. «Кіль» (Німеччина) – 7 очок

2. «Вардар» (Північна Македонія) – 6

3. «Монпельє» (Франція) – 6

4. «Веспрем» (Угорщина) – 4

5. «Порту» (Португалія) – 4

6. «Віве Кельце» (Польща) – 3

7. «БГК імені Мєшкова» (Білорусь) – 2

8. «Мотор» (Україна) – 0

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.