Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 жовтня 2019, 03:22
15733
42

Юрій САПРОНОВ: «Так пізно Світоліна з Кубка Кремля знятися не могла»

Українська тенісистка поїхала в Москву за рейтинговими очками

| Оновлено 19 жовтня 2019, 03:22
15733
42
Юрій САПРОНОВ: «Так пізно Світоліна з Кубка Кремля знятися не могла»
Twitter. Еліна Світоліна
Колишній віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов пояснив, чому Еліна Світоліна грала в Москві на Кубку Кремля:
 
«Перша ракетка України Еліна Світоліна зіграла турнір Кремлін Кап в Москві. Я не буду приводити десятки прикладів спортсменів в різних видах спорту, які виступали на різних змаганнях в РФ, за роки агресії РФ на нашій території. І на цьому і минулому Кубку Кремля грали українки Даяна Ястремська, Надія Кіченок, Людмила Кіченок, Леся Цуренко, Ангеліна Калініна і так далі.
 
Світоліна боролася в заключні два місяці за право потрапити на підсумковий чемпіонат світу WTA в китайському Шеньчжені. Де їй належить захищати переможні 1500 балів минулого року. Якби не потрапила б, очки згоріли б, і в рейтингу за підсумками року Еліна опустилася б в районі 13–15 місця. Entry Deadline або останній термін заявки на турніри WTA – 6 тижнів до понеділка початку турніру. На Москву конкретно – 2 вересня. На той момент Еліна була в гонці 11-ою.
 
У Китаї вона зіграла два чвертьфінали турнірів серії Прем'єр, що дозволило їй обійти Серену Вільямс і гарантувало збереження місця в 10-ці за підсумками року. Але не гарантувало потрапляння в Підсумковий турнір, а значить, зобов'язань перед спонсорами і збереження контрактів. 10 жовтня, в четвер, вона була в гонці 7-ою, 3995 очок. Але при цьому випереджала Кікі Бертенс всього на 125 очок (Кремль давав 470 за перемогу і 305 за фінал, а програш в півфіналі при перемозі Белінди Бенчіч ставив 7-ою Кікі, а 8-ою Бенчіч. І все. Еліна дев'ята).
 
У п'ятницю, 11 жовтня, о 17:00 за Києвом (в Китаї, де була Еліна в цей час було 22:00) Коко Гауф виграла у Кікі Бертенс. Це дозволило Еліні кваліфікуватися в Шеньчжень. Але в жіночому тенісі існує Freeze Deadline. І він у четвер до 14:00 за Гринвічем. Всі гравці, які знялися після цього часу, проходять по статті No Show, тобто, неявка.
 
Це не тільки 5-значний в доларах грошовий штраф, це і можлива дискваліфікація на місяці від WTA. Навіть по «медикал» так пізно знятися не можна. Я багато можу написати додатково, але це буде малозрозумілим. Сенс – ти знімаєшся через травму після дедлайну – штраф заплати, дискваліфікацію, Ok, пошкодуємо, але відпочинь до кінця року. Ти ж з травмою, а збираєшся на наступному тижні грати ЧС в Шеньчжені».
 

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Черепанов
Допустим, это правда, хотя не особо верится, учитывая примеры других теннисистов в подобных ситуациях. Но, почему тогда Элина не написала это на своей странице, почему не дала интервью хоть где-то, хоть кому-то по поводу этой ситуации, если это есть аргументом??? Уверен на 100%, что она знает, что очень много людей в Украине возмущены этим решением. Значит, мы все, обычные нищеброды, которые вряд ли смогут побывать на ее матчах за границей, ей не нужны? Которые пьют литрами валерьянку, при просмотре ее матчей, которые плачут от ее побед возле своего компьютера..которые просто живут в этой стране и болеют, потому что Элина представляет Украину и это главное. Меня расстроила больше не поездка (по определенным причинам ее можно как-то понять) , а молчание...Это очень обидно. Очень жаль, что столько людей между собой поссорились и появилась у многих ненависть
Stanislav Matusevych
Цікаво-цікаво. Тобто Рафа Надаль, вигравши цього року Монреаль і знявшись з Цинциннаті після фіналу, по версії пана Сапронова отримав дискваліфікацію і не зміг прийняти участь у ЮСО, який стартував рівно через тиждень після Цинциннаті? І не переміг там у фіналі Медведєва? І рік тому за те ж саме його також дискваліфікували? А я й не здогадувався.
Ідентичний приклад зі Світоліною. Шеньчжень рівно через тиждень після КК. Але їй знятися, пославшись на травму, не можна. Все ясно. Рафа, доречі, навіть не на травму посилався, а на втому.
Виталий Грин
Я объясню.
в 1985 году меня забрали в госпиталь. Я был без сознания. Меня еле успели довезти до госпиталя и накачать "лошадинами дозами" пеницилина.
Меня откачали и спасли жизнь. И никаких "очков" мне за это не было. Хотя я был спортсмен и служил в спорт.роте...
_________________
Сегодня, спустя много лет, мой брат служит в ООС. Это там где стреляют, и иногда кого-то привозят (не дай Бог) в гробу.
С войны.
____________
И ты, ебаный спонсор тенниса Сапронов, рассказываешь, что свитолина ... могла что-то там потерять по очкам и деньгам? Это ты кому рассказываешь?
Это ты мне рассказываешь?
Ты в глаза посмотри тем, кто ездит не на кубок кремля, а в АТО. И тем матерям, которые получают оттуда не родных живых сыновей - а тела убитых ни за что кровинушек родных..
_______________
И потом рассказывай про "зачетные очки" свитолиной.
Alehandro
А конкретные примеры дисквалификации за поздний отказ от выступления будут или п#@деть - не мешки ворочить?)
palpal
Бред сивой кобылы. Барти за НЕДЕЛЮ до Уимлдона в этом году снялась по травме с истбурна ( такой же Премьер) и беспрепятственно сыграла самый престижный и дотошно верный традициям шлем. Никаких дисквалификаций. МАКСИМАЛЬНЫЙ И НЕОБЯЗАТЕЛЬНЫЙ штраф за снятие в 20 !!! раз меньше призовых со слитого в ноль в группе итогового и в 160 !!! раз меньше выигранного итогового, на который после проигрышей в Линце Бенчич и Бертенс Свитолина уже попала. Спортивная и официальная финансовая составляющая на этом завершилась. Остались гражданская позиция и подковерные деньги. Результат известен. Не мозги несведущим гражданам пудрить сейчас надо, а признаться в крупной ошибке и извиняться …и еще раз извиняться… По горячему может кто-то и простит … скорее всего немногие…
palpal
Сетку основы выдали в воскр вечером или понед утром, не помню, по правилам должны были в воскр. Игра в четверг. Было 4 !!! дня позвонить, отправить мэйл, заказным с уведомлением платным посыльным на такси уведомить этого супервайзера Тони Чо и расписать в милионный раз известное всему миру якобы больное колено . копию в инстаграмм вместе с коленом. Половина аудитории изошла бы слезами, шамиль бы матюкнулся и впервые в истории тенниса никто бы не создавал прецендент дисквала.
Виталий Грин
гной...
"Так поздно Свитолина с Кубка Кремля сняться не могла" - так поздно я не мог понять, что когда стреляют над головой - поздно что-то менять.
тварь.
JulikoB
Говорить можно что угодно, но по факту поехала в стан врага, своим поражением подняла их патриотический дух, и теперь невинно клипает глазами.
Кстати, во времена СССР, рашка является приемницей не только материально, свитолину за подобный поступок посадили бы, а при сталине и вовсе расстреляли.
palpal
на уиме, между прочим, за снятие за сутки не штраф, а половину призовых снявшемуся отдают
znak51
Панове ! Що ви хочете від цих дівчат.Вони десь такі, як їхня Шарапоаа, на фоні прапора знятися можуть, але не відчувають зовсім того, що відчувають ті, хто хоч трошечки вболівають за свою Батьківщину, бо її в них, по великому рахунку, нема.
Andy Chak
Дякую, Юрій, за детальне і головне зрозуміле пояснення участі Еліни в параші! Думаю, що це вартувало зробити перед початком турніру і тоді у вболівальників, які, як і Ви, розуміють, що війну проти України веде саме Росія, взагалі не було би питань для смороду. Тепер одне - успіху Елі на Підсумковому, вся адекватна Україна з нею!!!
ukrop45
В мене взагалі немає слів. Кожний день гинуть наші на фронті, їх вбивають з прямої вказівки з мордора, а ці гусині розважають їх там. А цей малорос гонить белєберду в їх захист, і це при тому, що представляє державну структуру. Та за кого ти нас держиш?
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vladdal
Панове, мені ось одне цікаво, а що буде за три місяці? Знову будете казати "Даяна перша ракетка" і "Валідоліна наше все"?
Або нічого не зміниться і будете так само ходити по чатах та форумах з прокльонами?
А як вам такий варіант - начитається вона що ви тут на неї вивалили та й поїде з України взагалі - за збірну Мордору виступати, ну або там просто під прапором Мордору? Вона просто виконає те, про що ви тут пишете - вона ж ... ну, розумiєте, так
Ви тоді будете задоволені собою? Так буде краще?
Коли ви зрозумієте, що спортсмени - це особлива категорія. І патріотів серед них ви там навряд чи знайдете більше 10%. Ну, таких як Стаховський або Зозуля.
І ... головне побільше мінусів, щоб я бачив що тут багато-багато "патріотів". Щоб я за країну спокійним був.
З повагою.
Sashamar
Дві, як на мене, хибні тези, які лежать в основі всього. Перша - що поїздка до Мордора неодмінно співробітництво з ворогом. І друга - що спортсмени "за замовчуванням" люди, якіх ніщо крім грошей та титулів не цікавить, якщо вони відкрито не декларують зворотне. Тобто презумпція вини. Це більше характеризує суспільство, а не конкретних людей, зупинятися не будемо.
Давайте про першу тезу. Після 68-го року чехословацькі хокеїсти не могли відмовлятися від зустрічей зі збірною СРСР та поїздок до Москви. Але не було більш принципових суперників і більш принципових для них зустрічей, вони вмирали на льоду, і всі знали чому. Тут те ж саме. Ворога треба бити всюди, на його теріторії ще краще. До Мордору їздити можна і треба, з однім тільки обмеженням - стовідсоткова готовність до перемоги, інакше справді там нема чого робити. Не те погано, що Еліна і Даяна поїхали, те погано, що виступили ганебно, хоч начебто і намагалися.
Ну й звісно, треба просто вибачитися. Не за поїздку, за невдалий виступ ("вибачте, не вийшло, наступного разу я в неї виграю" - все).
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Oleksandr Kelym
Вояж Світоліної та Ястремської до Москви - принизливий і провальний!
З такою грою краще нікуди не рипатися на показ - а вже якщо і пертися до Расєї так битися там відчайдушно: а то поїхали та й зганбилися...
Ну Світоліна відпрацьований матеріал - типовий середняк, абсолютно випадково у десятці рейтингу, а якщо Ястремській візьмуть вимогливого авторитетного тренера - толк іще може бути..... Дівчата талановиті, але з такою примітивною, щоб не сказати - тупою грою далеко не підуть. Сьогодня спорт потребує інтелекту, винахідливості та бійцівських якостей!
vizuals
У принципі, я здогадувався, що щось таке на Еліну давило, і що вона поперлася у Мацкву з необхідності. Вона приїхала, аби як відіграла, щоб швидше злитися і відпочити перед суперважливим Чемпіонатом року, і щоб її звідти не відрахували. Усе логічно. Ганьбу з Елі знимаю.
Игорь Онищук
Кстати на странице малого итогового в википедии Анисимова и Стивенс обозначены как снявшиеся с турнира.