Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 жовтня 2019, 22:21
12039
9

Гвоздик і Бетербієв влаштують битву. Пора закривати давні питання

Лев Кравців вважає цей бій, можливо, головним у 2019 році

| Оновлено 18 жовтня 2019, 22:21
12039
9
Гвоздик і Бетербієв влаштують битву. Пора закривати давні питання
Boxing Scene
В ніч з 18-го на 19-те жовтня Олександр Гвоздик і Артур Бетербієв визначать лідера дивізіону.
 
Олександр Гвоздик і Артур Бетербієв стануть першими чемпіонами-напівтяжами, які зважилися на об'єднання. Дмитро Бівол і Сергій Ковальов - два інші чемпіони - доки лише розмовляють про це і загрозливо дивляться один на одного через екрани моніторів.
 
Частково цей бій - заслуга Боба Арума. Частково - самих бійців. Звичайно, організувати об'єднувальний поєдинок між своїми бійцями простіше, ніж домовлятися з кимось на стороні, але і тут треба проявити себе, в першу чергу, як організатор боїв, а не бізнесмен, щоб свідомо втратити актив у вигляді одного з чемпіонів.
 
За словами Гвоздика, вони з Тедді Атласом думали недовго. Пропозиція поступила, тренер дав згоду, почали підготовку. Схоже, що і з того боку справи йшли так само. Попри те, що чемпіони в цій категорії всі, як на підбір, питань до обох все ще більш ніж достатньо. Особливо, до росіянина.
 
Цей бій - матч-реванш за поєдинок в аматорах?
 
Частково можна сказати і так. Гвоздик згадував той поєдинок, розповідаючи, що на бій, виявляється, вийшов зі вже зламаним носом і після кровотечі, що відкрилася, був знятий. А після додав: «Звичайно, я хотів би взяти реванш за ту поразку».

Бетербієв згадує той поєдинок важко. Воно і нехитро - Гвоздик тоді лише починав свій шлях серед найсильніших любителів, в той час, як Артур був вже визнаним майстром. Росіянин навіть не пам'ятає, що сталося в тому поєдинку: «Здається, його кут відмовився від продовження бою. Зараз це вже не має значення, з того часу ми сильно змінилися».

Зауваження справедливе. З того часу росіянин встиг і завоювати багато чого на любительському рингу, і двічі оступитися з Усиком. Потім перейти в профі, підписатися в канадську промоутерську компанію, вимикати там не найсильніших опонентів, але отримати і використати титульний шанс вже під патронатом Top Rank.

Гвоздик досить спірно програв півфінал Олімпіади, розібрав усіх у напівпрофесійній лізі WSB, вимкнув велику частину суперників у професіоналах, скинув з трону Адоніса Стівенсона і став повноправним чемпіоном WBC.

За бажанням до Гвоздика можна підступитися. Багато хто говорить про рівень опозиції, хоча вона була явно сильніша, ніж у Артура, і про те, що Стівенсон був вже старий і «не той». Тому поєдинок проти майстра тиску і постійних атак Бетербієва називається головним тестом у кар'єрі Олександра. Можливо воно і так, побачимо вранці 19 жовтня, але питань до росіянина більше.

Наприклад, що з рівнем опозиції? Габріель Кампільо і Каллум Джонсон - все ще найгучніші імена в списку Артура. При цьому, іспанець у момент бою був давно не на високому рівні, а британець має більш-менш гучне ім'я лише через те, що у нього всього одна поразка. Так, у Бетербієва стовідсоткова статистика за нокаутами - усі чотирнадцять його суперників закінчили бій на канвасі, але з підвищенням рівня опозиції збільшувалася і кількість раундів, що витрачається на них. А після одного з розмінів з тим же Джонсоном, росіянин відправився в нокдаун.

Гвоздик - фаворит?

Трохи, але все ж, так. Стиль Артура виглядає як той, який Олександр повинен вирішувати. Це не проста задачка, типу Дуду Нгумбу, який став пропускати і швидко послався на травму ноги. Тут доведеться попітніти, але якщо стиль Гвоздика чудово підходить до стилю Бетербієва, то росіянину треба буде дивувати.

Де дивитися онлайн бій Олександр Гвоздик – Артур Бетербієв

Останнім часом Артур багато пропускає непотрібних ударів, вплутується в рубку, розраховуючи лише на свій страшний удар, і створює враження бійця, який не вміє боксувати. Хороший, міцний ломовик з важким ударом, постійним тиском і планом дістати. А що, коли дістати не вийде?

Знову ж таки, не хочеться говорити про те, що Гвоздик однозначно і безповоротно виграє, побивши росіянина. Це важкий тест для обох, просто не треба вражатися однією лише статистикою нокаутів - вона не завжди є правдивою. Бетербієв може дістати українця і завершити поєдинок достроково - це однозначно. Просто для того, щоб донести удар до суперника йому, швидше за все, буде недостатньо одного лише тиску і великої кількості ударів.

Цей бій - перший крок на шляху до абсолютного чемпіонства?

Боб Арум сказав, що переможцю поєдинку вони, швидше за все, організують об'єднання в найближчий, з можливого, час. У ідеалі, воно так і виглядає - Гвоздик об'єднується з Бетербієвим, Бівол з Ковальовим, а переможці пар б'ються за усі пояси. Така собі Суперсерія без кубку Мухаммеда Алі.

ВІДЕО. Як Усик двічі перебоксував Бетербієва

Так-то воно звучить добре, але тут з'являється Сауль Альварес, який збирається перемагати Ковальова, ставати чемпіоном, але, швидше за все, у вазі не залишиться. Цей їхній бій більше для історії того, що Сауль - не дута фігура і може ходити по категоріях, перемагаючи одного за іншим. Історія цікава, але при перемозі Альвареса і у разі його відходу назад до себе у вагу, пояс залишиться вакантним, а це означає одно з двох :

- або переговори з об'єднання затягнуться через з'ясування того, хто буде чемпіоном;

- або той, хто вже має два пояси, попросить організацію відразу вступити у боротьбу за їхній пояс, за аналогією з Ломаченком.

Зараз, звичайно, це усе вилами по воді. Щоб на щось розраховувати, нам треба спочатку отримати об'єднаного чемпіона в потенційному бою року. Гвоздик і Бетербієв нам можуть його подарувати. Для цього точно є все: нокаутуючий удар в обох, зіткнення тактик і технік, різні стилі та історія протистояння.

Top Rank слабко розкручує такий мегафайт, тому що в ньому беруть участь росіянин і українець, а не мексиканець і американець, та якість боксу від цього не лише не постраждає, але, швидше за все, буде навіть крутішою. Залишається тільки трохи почекати.

Опитування

Голосів 204
Як, на вашу думку, завершиться бій українця Олександра Гвоздика з росіянином Артуром Бетербієвим, який пройде в ніч з 18 на 19 жовтня 2019 року в Філадельфії?

Дострокова перемога Гвоздика

89 голосів 43.63 %

Перемога Гвоздика за очками

77 голосів 37.75 %

Нічия

3 голоса 1.47 %

Перемога Бетербієва за очками

11 голосів 5.39 %

Дострокова перемога Бетербієва

24 голоса 11.76 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 25 квітня 2024, 14:53 6
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі

Також MEGOGO покаже поєдинок Берінчик – Наваррете

Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса
Бокс | 23 квітня 2024, 19:17 1
Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса

Олександр Захожий вважає, що Тайсон не мав починати гратися з опонентом

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Roman Romanyuk
Саша гаси москаля в одну калітку.
Україна з тобою✌
никовіліст
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
"Я про війну нічого не знаю"-заявив Гвоздик на прес-конференціі.Ти під чиім прапором убогий виступаєш?В тебе нема рідних в Украіні?Тобі по-барабану чи хтось загинув з твоіх,друзів,однокласників,рідних..?Такі ж самі Усик і Ломаченко.Зрозуміло,якщо в них повно друзів в Московіі,то порвати з ними важко,а може і не треба.Але невже не могли знайти не образливі для украінців слова.Якщо своіх мозгів не вистачає,в кожного з них могли б бути радники,особисті секретарі.Ви ж бля,вже не дворові драчуни,а світові зірки,представники краіни в світі.Невже нікому підсказати?Не розумію.Настільки великий страх перед кацапами?
Barsa2019
Бетербиев на Дзидзьо смахивает
Виталий Грин
"Вот почему-то мы с русскими стали врагами. Почему? Потому что, например, нашему президенту нужна была дымовая завеса, чтобы спокойно грабить нашу страну. Как вариант.
Я не знаю, какие там тонкости. Но это точно не то, что на нас русские напали, чтобы забрать территории. Я вас умоляю. Это сколько вам должно быть лет, чтобы в это верить?"
___________
Как считать дебила полноценным человеком и болеть за него, как за украинца?
Виталий Грин
За Гвоздика болеть не буду никогда.