Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 04 липня 2021, 16:00
18235
0

Континентальний кубок. Коли та з ким зіграє Донбас

Sport.ua анонсує Континентальний кубок з хокею, що стартує в Броварах

| Оновлено 04 липня 2021, 16:00
18235
0
Континентальний кубок. Коли та з ким зіграє Донбас
ХК Донбас

Найближчі кілька днів пройдуть в українському спортивному житті під знаком хокею. Причиною тому є матчі другого раунду Континентального кубка-2019/2020, де в рамках групи С чемпіон України «Донбас» буде приймати в Броварах сербську «Црвену Звєзду», румунську «Корону» і латиський «Мого». Команди поборються за єдину путівку в наступний раунд змагань.

Матчі Континентального кубка не заходили в Україну з січня 2013 року, коли «Донбас» на своєму домашньому льоду став переможцем турніру сезону 2012/2013. З тих пір пройшло більше шести років і ось, знову вболівальники можуть наживо спостерігати за баталіями другого за рангом єврокубку. Давайте ж ближче познайомимося з учасниками турніру і проаналізуємо їх шанси на вдалий виступ на льоду арени «Термінал».

«Црвена Звєзда» (Белград, Сербія)

ХК Донбас

Сербський клуб є єдиним з квартету учасників, кому довелося пробиватися в групу С через перший раунд турніру. У вересні в рамках групи А, матчі якої проходили в Туреччині, балканці по черзі обіграли ісландський «Вікінгар» – 6:1, турецький «Зейтінбурну» – 6:2 і болгарський «Ірбіс-Скейт» – 5:3. Стовідсотковий переможний результат дозволив сербському чемпіону доповнити склад учасників турніру в Броварах.

У складі «Црвени Звєзди» зібрана велика кількість молодих сербських гравців, а середній вік команди з великим відривом є найменшим серед всіх команд-учасниць – 21,2 роки. У команді всього лише три легіонери і двоє з них реально впливають на гру колективу і багато в чому є визначальними гравцями свого клубу.

Російський 23-річний форвард В'ячеслав Чегрінський ази хокею осягав в молодіжних командах тольяттінської «Лади», звідки відправився удосконалювати гру в канадські студентські ліги. Отримавши освіту, В'ячеслав перебрався до Белграда і вже другий сезон виступає за «Црвєну Звезду. У минулому сезоні росіянин набрав 61 очко і закріпився в якості одного з основних гравців свого клубу. У трьох матчах першого раунду Континентального кубка ліворукий форвард закинув три шайби.

Чеському форварду Міхалу Даніелю всього лише 20 років і «Црвена Звєзда» є для нього першим дорослим клубом в кар'єрі. Міхал почав уже четвертий сезон в клубі і з кожним роком його роль в команді зростає. Минулий сезон став найрезультативнішим для чеха, в 34 матчах Міхал Даніель набрав 35 очок. У першому раунді Континентального кубка Даніель набрав три очки (2 голи + 1 передача), але всі вони припали на найскладніший для сербів матч проти «Ірбіс-Скейт».

З місцевих гравців уваги заслуговує форвард Марко Драгович, який став найрезультативнішим гравцем команди в першому раунді Континентального кубка з п'ятьма очками (три голи + дві передачі).

Безумовно, сербському клубу важко буде боротися за перемогу в групі. Балканці є командою впертою і настирливою, але занадто молодою і програє в класі своїм суперникам. Втім, заробити кілька очок і підставити підніжку фаворитам їм цілком під силу.

«Корона» (Брашов, Румунія)

ХК Донбас

Румунський клуб явно розраховує на перемогу в турнірі, чому сприяє міцний ростер і показані на старті сезону результати. Команда має в своєму складі шість гравців з-за океану (всі канадці) і нехай жоден з них не грав в НХЛ, на тлі команд рівня «Корони» вони виглядають вельми гідно.

Клуб з Брашова в нинішньому сезоні бере участь відразу в трьох турнірах. Крім Континентального кубка, це румуно-угорська Erste Liga і внутрішній чемпіонат Румунії. Основним турніром для команди є Erste Liga, тим більше, що матчі між румунськими клубами йдуть в залік внутрішньої першості. В Erste Liga «Корона» на даний момент займає третє місце (правда, зігравши на одну-дві гри більше ніж основні конкуренти) з показником в сім перемог і шість поразок.

Найкращим снайпером команди є канадський форвард Коди Фаулі, який в 13 матчах набрав 16 очок (9 шайб + 7 передач). З цими цифрами канадець займає шосте місце серед всіх бомбардирів румуно-угорської ліги. Пристойно набирає очки і ще один канадець Вейсі Раббіт (13 очок, 6 голів + 7 передач). З румунських гравців виділяється форвард Даніель Транка (12 очок, 7 голів + 5 передач).

Варто відзначити, що в ростері «Корони» присутній і наш колишній співвітчизник. Павло Борисенко вже шостий рік виступає в Румунії, отримав румунське громадянство і в минулому році дебютував за збірну Румунії на Чемпіонаті світу в дивізіоні 1В. При цьому Павло в складі клубу з «Брашова» виступає досить непогано, в його активі 10 набраних очок в поєдинках румуно-угорської ліги (3 голи + 7 передач).

Судячи з усього, румунський клуб всерйоз націлюється на перемогу в турнірі. З огляду на певну пробуксовку в грі латиського чемпіона, саме «Корона» виглядає найбільш небезпечним суперником для «Донбасу». Є дуже великі підстави вважати, що переможець матчу між українським і румунським клубами піде далі по турніру.

«Мого» (Рига, Латвія)

ХК Донбас

Третій рік поспіль суперником українського «Донбасу» в Континентальному кубку буде клуб з Латвії. Але якщо в минулих сезонах цією командою був «Курбадс», то в нинішньому розіграші їм стане ще один ризький клуб «Мого».

У складі «Мого» немає жодного легіонера, а в ростері клубу можна знайти кілька знайомих українським любителям хокею прізвищ. Так, в команді грає форвард Елвіс Желубовскіс, який в сезоні 2012/13 провів 43 гри (13 набраних очок) за «Динамо Харків», присутній в команді ще один форвард Каспарс Сауліетіс, якого вболівальники повинні пам'ятати за виступами за київський «Сокіл» ( сезон 2012/13, 11 ігор, 8 очок). Серед захисників «Мого» знаходиться Агріс Савіелс, який в сезоні 2012/13 захищав кольори «Компаньйона» з Києва (41 гра, 4 очки).

Але на перших ролях в нинішньому складі команди знаходяться не перераховані вище гравці, а захисник Нікіта Колесніковс (10 очок в 10 матчах, 5 голів + 5 передач) і форвард Юріс Зімінс (9 очок, 7 голів + 2 передачі). Непоганий у «Мого» і дует воротарів. Ренарс Казановс і Хенрійс Анцс є вельми якісною воротарською бригадою за латиськими мірками.

Втім, все це поки не допомагає «Мого» демонструвати хороші результати. Після десяти зіграних матчів суперник «Донбасу» має п'ять перемог і п'ять поразок і займає четверте місце в турнірній таблиці національної першості з восьми команд.

Після жеребкування здавалося, що саме латиський клуб буде основним суперником українського чемпіона. Але останні результати «Мого» не вселяють оптимізму в їхніх уболівальників. Подивимося, можливо, латиші бережуть сили і роблять ставку саме на Континентальний кубок.

«Донбас» (Україна)

Чемпіон України починає черговий європохід явно не для того, щоб обмежитися участю в домашньому турнірі. Склад команди дозволяє розраховувати на те, щоб стати переможцем групи С. Вже перед стартом нового сезону ростер «Донбасу» виглядав найсильнішим за останні кілька років, а після підписання Олександра Васильєва та Олександра Матерухіна він став дуже міцним за мірками українського хокею.

Звичайно, не все так гладко в дружині Сергія Вітера. Ще не до кінця інтегрувалися в команду всі новачки (включаючи американця Клея Уїлсона після річного простою в активних виступах), а три поразки на старті сезону відкинули «Донбас» на третє місце в турнірній таблиці. Але команда поступово знаходить свою гру, і обіграти конкурентів з Румунії та Латвії «Донбасу» більш ніж під силу.

У хорошій формі перебувають Віталій Лялька і Віктор Захаров, несподівано швидко і органічно вписався в колектив молодий білоруський форвард Іван Рибчик, додають і інші хокеїсти українського чемпіона.

Скоріш за все, на даному етапі сезону Континентальний кубок є пріоритетним турніром для «Донбасу». Виграти турнір в Броварах є для українського чемпіона мінімальною програмою в турнірі.

В цілому пристрасті на матчах турніру очікуються неабиякі. Український, румунський і латиський хокейний клуби знаходяться приблизно в одній ваговій категорії і кожен з них має право розраховувати на перемогу. Цілком може відібрати очки у когось із даної трійці і «Црвена Звєзда».

При таких розкладах перевага домашнього льоду і підтримка уболівальників стають дуже вагомими факторами і на турнірі вони будуть у нашого чемпіона. «Донбасу» цілком під силу показати на турнірі свої сильні сторони і вийти в наступний раунд Континентального кубку. А всі вболівальники українського хокею можуть своїми очима побачити обґрунтованість європейських амбіцій нашого чемпіона.

Розклад турніру

18 жовтня

16:00 «Корона» - «Мого»

19:30 «Донбас» - «Црвена Звєзда»

19 жовтня

14:30 «Мого» - «Црвена Звєзда»

18:30 «Донбас» - «Корона»

20 жовтня

14:30 «Црвена Звєзда» - «Корона»

18:30 «Мого» - «Донбас»

Всі матчі турніру в прямих трансляціях покаже телеканал «Xsport».

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.