Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 30 сiчня 2024, 14:50
4249
4

МЕДВЕДЕНКО: «Нічого страшного, якщо Михайлюк буде мало грати»

Дворазовий чемпіон НБА - про перспективи українського баскетболу і боротьбу за чемпіонство в НБА

| Оновлено 30 сiчня 2024, 14:50
4249
4
МЕДВЕДЕНКО: «Нічого страшного, якщо Михайлюк буде мало грати»
YouTube. Станіслав Медведенко
Дворазовий чемпіон НБА у складі «Лос-Анджелес Лейкерс» Станіслав Медведенко розповів про перспективи українського баскетболу загалом і окремих гравців зокрема, а також назвав фаворитів у боротьбі за чемпіонство в найсильнішій лізі світу.
Про Михайлюка
«Під час предсезонки він почав отримувати більше часу. Сподіваюся, що ситуація у Святослава має покращитися і він буде частіше грати. Але на даному етапі його кар'єри я не бачу нічого страшного, якщо він буде мало грати.
Про перспективи «Лейкерс»
«За останні років п'ять у «Лейкерс» найкраща команда, хоч вона і не дуже збалансована. У них 3 великих центрових гравці, що за нинішніми мірками НБА дуже велика розкіш. Але за моїми особистими відчуттями в «Лейкерс» зібралася «гримуча суміш» і мені здається, що вони будуть як мінімум в фіналі, а то і виграють чемпіонський титул. У команди Вогеля для цього все є. Звісно їм треба закрити проблему з першим номером. Якщо «Лейкерс» по ходу сезону зміцнять цю позицію, у них дуже сильно зростуть шанси на чемпіонство».
Леброн Джеймс і Ентоні Девіс
Про решту фаворитів на чемпіонство в НБА
«На даний момент ліга в плані конкурентоспроможності стала дуже збалансованою. Команди стали мало відрізнятися за середнім рівнем, з'явилося дуже багато приблизно рівних за силою клубів: «Х'юстон», «Кліпперс». «Голден Стейт» залишилися на рівні. Так, вони вже не так домінують після того як пішов Дюрант, але, тим не менш, це грізна сила. Плюс на сході виділю «Філадельфію», очікую хороших результатів від «Брукліна» і «Мілуокі». «Репторс» без Кавая стали трохи слабшими, але все одно вони будуть серед фаворитів».
Про перспективи збірної України на чолі з Айнарсом Багатскісом
«Подивимося, як це буде виглядати, але те, що з даної групи, яка нам попалася у відборі на чемпіонат Європи, вони повинні виходити, це точно. Нашій команді це абсолютно під силу. Нинішня збірна України дуже конкурентоспроможна за рахунок того, що багато гравців поїхали і отримують закордонний досвід».
Про перспективних українських гравців
«На підході Іссуф Санон. Він уже задрафтований командою НБА, отримав визнання. Цікаво буде за ним спостерігати, як він буде розвиватися далі і чи зможе реалізувати свій потенціал. Вважаю, що в наступному році він вже може підписатися».

Іссуф Санон
«Думаю, що НБА переможе. Спорт завжди перемагає, баскетбол настільки цікавий продукт, що уряд не зможе його заборонити. Якщо вони все ж це зроблять, то це буде дуже велика дурість. Жителі Китаю будуть дивитися матчі на піратських каналах. Я вважаю, що зараз щось забороняти на державному рівні, тим більше медіа-продукт, - це повний маразм. Тому що люди все одно будуть його знаходити в соцмережах, на ютюб-каналах, на піратських трансляціях. Краще, щоб це було офіційно. Сподіваюся, влада Китаю усвідомлює це».
Про зміни в українському чемпіонаті
«Є два моменти. За рахунок легіонерів піднявся середній рівень команд. Зараз в кожному клубі по 3-4 таких гравці. Звісно, не всі легіонери якісні, але, тим не менш, рівень чемпіонату зростає.
Але якщо брати другий аспект, то я вважаю, що це дуже погано для українського баскетболу. Багато гравців, яким 18-20 років, могли б зараз отримувати час і більше грати. Упродовж наступних 2-3 років їх можна було б розцінювати як поповнення національної збірної. Але зараз вони позбавлені цього шансу, у них буде стагнація в розвитку.
Природно, що ті результати, які показали наші юніорські збірні, також не радують. З шести збірних, жіночих і чоловічих, тільки одна залишилася в дивізіоні А, всі решта - в дивізіоні В. А зараз ще й легіонери додаються, в кінцевому підсумку знову отримуємо стагнацію молодих виконавців.
Вважаю, що потрібно було робити обмеження за кількістю легіонерів у вигляді двох гравців. У нас грають лише дві команди в єврокубках, і то у «Дніпра» всього один легіонер. Що стосується «Київ-Баскета», то дозволяти подібне під одну команду... Це вже свого часу проходила Греція та інші країни. Зрештою всі зробили обмеження. За винятком хіба що топових ліг, де дуже сильно розвинений баскетбол, дитячі школи та академії. Ось вони можуть собі таке дозволити, а у нас, на жаль, рівень не настільки високий. Ми собі такого дозволити не можемо і такими кроками вбиваємо український баскетбол», - сказав Медведенко.
Володимир КЛЕПАЧ
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 1
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

НБА назвала найкращого гравця у клатчі в сезоні 2023/2024
Баскетбол | 26 квітня 2024, 05:25 0
НБА назвала найкращого гравця у клатчі в сезоні 2023/2024

Нагорода дісталася Стефену Каррі

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lion
Михайлюк играет в предсезонке, потому что в предсезонке основные отдыхают. Начнется регулярный сезон играть перестанет. . .
Владимир Туленко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Red
Где,ты,баран,в бытность игрока НБА был?! Вечно бегал от сборной! Ещё и Потапенко где-то также..
А, сейчас,грамотный,в депутаты. *Андон-ты! *Издуй в свой Лейкерс!!!
3Alexsa1983
Стасик иди проспись-тебя забыли спросить сколько михайлюку играть