Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 17 жовтня 2019, 16:44
3373
1

В очікуванні принципового матчу Металіста 1925 і Оболоні Бровар

Цієї суботи в Харкові відбудеться центральний матч 14-го туру Першої ліги

| Оновлено 17 жовтня 2019, 16:44
3373
1
В очікуванні принципового матчу Металіста 1925 і Оболоні Бровар

У 14-му турі в Першій лізі в Харкові зустрінуться «Металіст 1925» і «Оболонь Бровар». В гості до харків'ян завітає лідер чемпіонату. У киян 28 очок і вони на три очки випереджають харківську команду, що знаходиться на 4-му місці. Підопічні Сергія Ковальця будуть намагатися обіграти претендента в боротьбі за путівку в УПЛ і закріпитися на першій сходинці турнірної таблиці. Харків'яни в свою чергу не хочуть втрачати шанс обіграти лідера на своєму полі, і розуміють, що перемога дозволить їм перед заключним туром першого кола потрапити до лідируючої трійки. Перед початком сезону перед обома клубами була поставлене завдання  вийти у вищий дивізіон українського футболу, тому це одна з ключових ігор в першому колі.

    Показники в турнірній таблиці у команд приблизно однакові. У обох команд по 4 нічиїх, у обох однакова різниця забитих і пропущених голів (+10). Тільки у киян на одну перемогу більше, ніж у харків'ян. Бомбардири команд мають по п'ять забитих голів (у «пивоварів» - це Батальський, у харків'ян - Ямпіль). На виїзді підопічні Ковальця добули 13 очок, підопічні Демченко 14 очок. Домашні показники краще у киян - 15 пунктів, харківська команда на домашній арені поки набрала лише 11 очок. За середнім віком гравців команда зі столиці трохи старше харківської команди (27,4 і 25,9 відповідно). Що стосується сумарної вартості гравців, то тут перевага у підопічних Ковальця. Сайт transfermarkt оцінює столичну команду в 3 мільйони 530 тисяч євро, а харківську команду - 2 мільйони 980 тисяч. В останніх семи матчах «пивовари» показують відмінний результат - 6 перемог і одна поразка (від «Інгульця» в гостях). Харківська же команда в 7 останніх іграх грає не так впевнено (двічі зіграла внічию, один раз програла вдома «Минаю» і чотири рази виграла).

У наставника киян Сергія Ковальця великий тренерський досвід, у Андрія Демченко такого досвіду поки немає. Ковалець встиг навіть попрацювати тренером за кордоном. У Ковальця і ​​великий досвід, як у гравця. Він старше коуча харків'ян на 8 років, і всю ігрову кар'єру грав за українські клуби, спочатку в чемпіонаті СРСР, а потім в чемпіонаті незалежної України. Андрій Демченко в молодості грав у чемпіонаті Росії (за московський ЦСКА) і в чемпіонаті Голландії (за «Аякс»). Правда, це були ігри в основному за дубль цих команд. Цікавий факт: два сезони, а саме 2000/2001 і 2001/2002 Андрій Демченко і Сергій Ковалець грали за одну команду - запорізький «Металург».

   У минулому чемпіонаті команда «Оболонь Бровар» взяла максимум очок в протистоянні з харків'янами, перемігши їх двічі (1:0 перемога в гостях і 1:0 вдома).

Правда, в минулому сезоні діями харків'ян в битві з підопічними Ковальця керував не Демченко (домашня поразка - це коли головним тренером був Валяєв, гостьова поразка при керівництві Горяїнова).

Вболівальники зі стажем пам'ятають також прикру поразку від ФК «Оболонь» (це можна сказати попередник нинішньої київської команди) на відкритті стадіону «Металіст» 5-го грудня 2009 року.

Обидві команди грають в цікавий гостроатакуючий футбол, тому очікується надто цікавий матч. З нетерпінням чекаємо суботу. І тоді дізнаємося, чи зможуть харків'яни взяти реванш за дві минулорічні поразки і наздогнати «пивоварів» у турнірній таблиці або знову Ковалець вивезе з Харкова три очки. Є ще й третій варіант. Команди зіграють внічию, яка в даному випадку на користь київської команди. Чекати залишилося недовго.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 19 квітня 2024, 19:52 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Frost
Метал вперед! Тільки перемога!