Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 жовтня 2019, 17:02
66738
21

Португальські ЗМІ: «Збірна України здивувала Португалію»

Sport.ua представляє огляд португальської преси після перемоги «синьо-жовтих» над португальцями

| Оновлено 16 жовтня 2019, 17:02
66738
21
Португальські ЗМІ: «Збірна України здивувала Португалію»
A BOLA
У матчі відбору на Євро-2020 збірна України вдома переграла Португалію з рахунком 2:1, забезпечивши собі вихід до фінальної частини турніру з першого місця в групі.
 
«Португалія програла Україні 1:2 і попрощалася з першим місцем», — говорить заголовок видання A BOLA.
 
«Португалія програла Україні з рахунком 1:2 в Києві і втратила можливість посісти перше місце у відбірковій групі В. У складі українців забили Яремчук і Ярмоленко, Кріштіану Роналду скоротив відставання в рахунку точним ударом з пенальті. У другому таймі Португалія грала в чисельній перевазі, Данилу влучив в штангу, але дотягнути до нічиєї збірна так і не змогла.
 
Завдяки цьому результату, Україна безпосередньо потрапляє на чемпіонат Європи. Португалія побореться з Сербією, яка обіграла Литву з рахунком 2:1, за друге місце в групі, яке також дасть пряме потрапляння до фінальної частини турніру», — пише про матч A BOLA.
 
 
Також видання A BOLA опублікувало коментар 26-річного півзахисника міланського «Інтера» і збірної Португалії Жоау Маріу, який поскаржився на брак удачі в цьому поєдинку.
 
«Ми не звикли програвати. Португалія завжди дуже конкурентоспроможна. Ми завжди намагаємося перемагати і створювати моменти. Може, сьогодні нам не вистачило трохи удачі.
 
Я вважаю, що переможці — збірна України — заслуговують на вітання. Ми рано почали поступатися в рахунку, наша задача ускладнилася, але ми добре на це відреагували», — зазначив Маріу.
 
 
«Збірна Португалії не може претендувати на перше місце в групі», — журиться португальський Record.
 
«Португалія програла Україні (1:2) і втратила шанси посісти перше місце у відбірковій групі В. Команда Фернанду Сантуша невдало розпочала матч, і вже на 6-й хвилині Яремчук вивів українців вперед. Португалія перехопила ініціативу, але Ярмоленко на 27-й хвилині подвоїв перевагу українців, оборона збірної Португалії грала дуже пасивно.
 
У другому таймі Сантуш випустив Жоау Феліша, але надія повернулася до Португалії лише на 72-й хвилині, коли Степаненко був вилучений з поля, а Кріштіану Роналду реалізував пенальті. У Португалії було ще два хороших моменти, але рахунок так і не змінився. Щоб кваліфікуватися на Євро, команді треба виграти два матчі.
 
Після поразки від України (1:2), Португалія втратила шанс фінішувати на першому місці в групі В, яке дісталося українцям.
 
Але ситуація в групі далека від критичної. Португалії досить перемогти в двох наступних іграх, щоб посісти друге місце незалежно від результатів національної команди Сербії.
 
У Португалії цілком сприятливий розклад — матч із Литвою вдома і з Люксембургом на виїзді. Сербія зіграє з Люксембургом і Україною. У разі рівності очок з Сербією, Португалія опиниться вище через перевагу в особистих зустрічах (нічия вдома і перемога в гостях)», — розповідає про поєдинок і перспективи збірної Португалії Record.
 
 
«700-й гол Роналду не допоміг уникнути поразки», — говорить заголовок видання Diário de Notícias, що випускається з 1864-го року.
 
«Україна обіграла Португалію з рахунком 2:1 і вийшла на Євро-2020 з першого місця в групі В. Але все в руках португальської команди.
 
Португалія програла, Сербія перемогла, Роналду забив 700-й гол — минула ніч принесла змішані почуття по відношенню до збірної Португалії.
 
Підсумкова статистика не дає приводу для сумнівів: Португалія завдала 24 удари по воротах збірної України, тоді як господарі вдарили всього п'ять разів.
 
Збірна Португалії погано увійшла в гру, команда була здивована швидкими переміщеннями та передачами українців. Україна під керівництвом Андрія Шевченка грала за схемою 4-1-4-1. Вже на 6-й хвилині Португалія пропустила перший гол, коли Кривцов, позбувшись опіки Роналду, пробив. Руй Патрісіу врятував, але м'яч відскочив на ногу Яремчуку, який використав свій шанс.
 
Пропустивши швидкий гол, команда Фернанду Сантуша опинилася в незвичній ситуації. Раніше в цьому відборі таке відбувалося тільки в матчі з Сербією, з якою Португалія, в результаті, зіграла внічию.
 
 
Португальський півзахист не міг зупинити атаки України, які будувалися через Ярмоленка, Марлоса і Яремчука. На 27-й хвилині Україна забила знову. Пасивність в обороні дозволила Миколенку виконати передачу з лівого флангу, а Рубен Діаш і Геррейро не змогли зупинити Ярмоленка, який точно вдарив з меж штрафного. У розпачі, Фернанду Сантуш перейшов від схеми 4-3-3 на 4-4-2.
 
У другому таймі Сантуш кинув в бій Бруму замість Жоау Маріу. Португалія більше володіла м'ячем, і вихід вінгера ПСВ позитивно вплинув на гру команди. Саме після його удару Степаненко отримав друге попередження за гру рукою, а Роналду з пенальті забив 700-й гол у кар'єрі.
 
Україні треба було 20 хвилин грати в меншості, і здавалося, що Португалія зможе вирвати нічию. Але завдяки класу Пятова і нестачі удачі цієї мети так і не вдалося досягти. Воротар збірної України врятував свою команду після удару Роналду на 92-й хвилині, Данилу пробив в штангу.
 
Поразка і втрата шансів на перше місце призвели до того, що Португалія не потрапить в перший кошик жеребкування Євро-2020», — пише Diário de Notícias.
 
 
В цілому, португальська преса визнає силу збірної України, хоч і небезпідставно скаржиться на брак удачі для своєї команди.
 
Фото A BOLA і Record.

 

Михайло Шаповалов
Оцініть матеріал
(74)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: витік інформації про преміальні став для ЛНЗ несподіванкою
Футбол | 28 березня 2024, 23:23 1
Журналіст: витік інформації про преміальні став для ЛНЗ несподіванкою

У черкаському клубі не очікували, що ця інформація так зацікавить пресу

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 19
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kantemirov
Никто в мире не воспринимает победу Украины как сенсацию. Команда вышла на новый качественный уровень! Шева!
alexderjav
"хоть и небеспочвенно жалуется на недостаток удачи для своей команды."
А на левый пеналь они не жалуются?
Comrade Me
Вполне адекватные статьи СМИ.
Ирина Волошкевич
Гордись, Роналду, 700-м голом, выпрошенным у сцикливого судейки! Только детям своим не рассказывай, стыдно!
bzzzzz
о каком недостатке удачи идет речь ??? это явно не тот матч, в котором все можно списывать на удачу. Даже после удаления почти ничего не дали создать португальцам, и еще даже при этом проводили свои атаки. Да и вопще это один их тех матчей, где одна команда была просто сильнее другой.
Alex86 1
Наконец-то и мы тр**ли хорошую сборную по полной, а то если так подумать то считанные победы были над англами, франц да теми же португалами
Morales
Самое интересное, что результат сборной, это негаразды в чемпионате страны. Игроков проще отпускают в Европу, где они становятся профессионалами. Та же Португалия (чехия, хорватия, и др.)не имея богатых клубов , на уровне сборной всегда в топе. До Чемпионатов Англии, Италии, Франции нам далеко, так что будем вынуждены отпускать игроков. Заметьте, что лучших и Шахтёр и Динамо всё таки не отпускает, а если отпускает, то со скрипом и за большие деньги.
Анатолий Власович
Что самое интересное, что они пишут, зацепиться за ничью за победу вообще ни слова, что она им давала?
jwls1914
Немного не по теме, но последнее фото просто жесть)) Кажется, будто Пепе растянул указательный палец на полметра