Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 жовтня 2019, 16:11
31379
15

Усику буде непросто в хевівейті. Бій за пояс потрібно відкласти

Лев Кравців намагається розібратися в перспективах Олександра в хевівейті

| Оновлено 14 жовтня 2019, 16:11
31379
15
Усику буде непросто в хевівейті. Бій за пояс потрібно відкласти
skysports.com

Олександр Усик нарешті з'явився в рингу з вагою понад 91 кілограм. Ми чекали його в ринзі проти Карлоса Такама, потім Тайрона Спонга, а отримали американця Чазза Вїзерспуна, у якого на підготовку було чотири дні. Але навіть з ним вийшло дещо зрозуміти.

Чазз не зміг дати бій?

За великим рахунком, ніякої конкуренції в ринзі не було. Нагрівшись після однорічного простою поза рингом, Усик розігнався і став тиснути американця. Спочатку несильно, а потім пробиваючи з усієї сили і прошиваючи захист Вїзерспуна.

Чазз на самому початку намагався потрапити. Якщо стартового спурту від нього очікувати не доводилося, в силу особливостей техніки, то інше він зробив так, наскільки міг і наскільки дозволяв Усик. Американець швидко зметикував, що його головна сила в ударі правою і бив нею при першій же можливості. Кулаки у Вїзерспуна важкі, так що розраховувати на потрясіння суперника варто.

Поки Чазз бив іноді повітря, іноді захист Усика, українець намагався зрозуміти, як до нього підступитися. Все-таки, готувалися вони під одного опонента, меншого, короткорукого, а отримали іншого. Візерспун - великий хлопець з широкою спиною, явно схильністю до більш ніж 110 кілограмам і великими кулаками. Олександр дивився три раунди, а потім помчав.

Спочатку було знищення американця в русі на ногах. Чазз ходив за Усиком настільки важко, ніби це бабуся намагається наздогнати онучка. Потім українець почав бити серійно, після чого переключився на силові. Остання обставина поставила американця в глухий кут. Він не збирався валитися в глибокий нокаут, але удари були настільки неприємними, що той навіть не намагався відповідати, лише відбиваючись під час затяжних серій Олександра.

Після сьомого раунду в кутку пролунало запитання, чи в порядку Чазз. Той подивився на секундантів одним заплилим, а другим сумним оком, і бій був припинений. Ми залишилися без барвистого нокауту, а Візерспун вирішив, що клітини головного мозку ціліше будуть. Все-таки, Усик, який розпочинав з корпусу, так жорстко переходив на голову, що нокаут саме по ній був найбільш очікуваним результатом.

Не можна було знайти суперника краще?

Навряд чи хтось серйозний погодився б вийти на Усика за чотири дні до бою. Скільки б вони не кричали про те, що Олександр - крузер і вони - круті супертяжі, його винесуть, в такий короткий термін ніхто в ринг не вибрався б. Авторитет, знаєте, дорожче.

Візерспун, як ми говорили перед боєм - варіант не такий поганий, як може здатися. Він дав Усику відчути удари реально великого хлопця, залишив пару синців на обличчі, потрапивши зовсім мало і дав можливість продихатися. А на більше ніхто і не розраховував. Можливо, в бою зі Спонгом були інші ідеї, але тут було очевидно, чому саме Чазз.

Незважаючи на це, Візерспун дав поживу для роздумів перед можливими боями Усика за титул.

Чи є шанси у Усика на чемпіонство?

Бій для Олександра не був складним, але подумати тепер є про що. Наприклад, як він буде справлятися з великими суперниками, які будуть бити назустріч правим? Візерспун робив це досить непогано в початкових раундах, але не будемо забувати, що він не готувався до Усика, погодився на бій за чотири дні і взагалі рівнем набагато нижче українця.

Можна сказати, що всі супертяжі б'ють повільно і Усик буде бачити ці удари. Можливо, але абсолютної впевненості в цьому немає.

Як Усик буде протистояти великим хлопцям, які дуже давно в професіоналах? Тому ж Ф'юрі з довжелезними руками і зростом за два метри. Чи не стануть ці великі хлопці перешкодою для Олександра? У тому, що з бійцями своїх габаритів він впорається, питань немає.

Наскільки добре Олександр зможе переносити удари важковаговиків? Усик відповів на це тим, що просто не потрібно пропускати. Так, але не завжди це виходить. Візерспун не зміг дістати і перевірити цей важливий компонент.

Українець зібрався набирати ще. На зважуванні він показав 97,5 кг, а хоче зробити 100 або навіть трохи більше. Абсолютно незрозуміло, навіщо і як це позначиться на рухливості українця. Він каже, що просто потрібно грамотно до всього підходити і тоді все буде супер. Можливо, але набір ваги ще нікому не дав можливість бути більш рухливим.

Чи зможе Усик забирати раунди в боях з великими і сильними хлопцями, з огляду на його манеру і те, що в поєдинках з ними він не буде фаворитом. Мурата Гассіева, наприклад, Олександр перестучав саме в такому темпі і режимі, але Мурат невеликий, а якщо суперником буде Джошуа, Уайлдер або Ф'юрі, як підбиратися до них?

Занадто багато питань.

Що тепер?

Усик - обов'язковий претендент на пояс WBO і його команда має намір рухатися в цьому напрямку зі швидкістю звуку. Схоже, вже в наступному році Олександр побореться за титул. Як це буде - проти чемпіона або за вакантний титул проти іншого претендента, поки незрозуміло, але чемпіонському поєдинку бути.

Олександр нарешті продихався, скинув з себе іржу і провів перший, з часів напівпрофесіоналів, бій в суперважкій ваговій категорії. Круто, молодець. Було цікаво, яскраво, насичено і боляче для суперника.

Як буде далі - покаже час. Хочеться вірити, що у Олександра все вийде, але говорити про це впевнено ми все ще не можемо.

Лев КРАВЦІВ

Фото - SkySports

Оцініть матеріал
(67)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 2
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Усику не 19-20 лет. Времени у него не много осталось в боксе. Надо рисковать. Тайсон, Холлифилд гигантами не были, но выносили габаритных парней.
pavel85
Майк Тайсону его рост не мешал, он рубил высоких на раз. Удар Тайсона не сравнить с Усиком,но у второго есть подвижность и интеллект, чего не было у Тайсона .Усику расчитовать на накауты нет смысла, но по очкам выграть можно Уайлдер, Фьюри не проблема будут а вот Джошуа и резкий Руис с ними будут проблемы.
JohnNeuman
А может так, а может эдак, а может не эдак, а может так.. Молодец Лев, видно что боксером раньше матерым был.
Виталий Грин
Усик не будет чемпионом в супертяжах.
И лучше не рисковать - здоровье важнее амбиций.
adler05
можно вспомнить Валуева и Хэя...
sportik.ua
Питання, "які виникли", були вже до бою. Головне, що після бою не з'явилися нові. Дебют цілком вдалий. Він показав, як і передбачалося, що Усик здатен перемогти багатьох у найважчому дивізіоні. Що буде в боях з топ-гігантами, цей бій сказати не міг. У скептиків нових аргументів не додалося, оптимісти терпляче чекають більш конкурентних двобоїв, з вірою в перемогу нашого боксера.
sportik.ua
А якому з боксерів просто в хевівейті?
Виталий Павленко
Все просто или пойдет на риск или откажется,тогда возможно надо отказаться и от статуса обязательн. претендента, а обратно его будет получить ой как сложно.
И он не не готов пока, он в этой категории вообще лишний,ему тут ловить нечего.
Все просто идёт на титульный бой, рубит бабло, проигрывает, и прыгает в вес ниже.
Владимир Копяк
Не думаю, что промоутеры Усика будут искать встреч с кем-то из топов, будут очередные мешки, как они были у братьев Кличко. Смотри, там и старость нагрянет. Но жизнь прожита ярко и с деньгами. А что еще нужно человеку на старости?