Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 09 жовтня 2019, 00:06
3851
4

Жіноча збірна України програла Ірландії у відборі на Євро-2021

«Синьо-жовті» зазнали третьої поразки у кваліфікації

| Оновлено 09 жовтня 2019, 00:06
3851
4
Жіноча збірна України програла Ірландії у відборі на Євро-2021
twitter.com/FAIreland

Після двох поразок з однаковим рахунком 0:8 від збірної Німеччини нашим дівчатам було складно впоратися з емоціями. Але Бундестім є однією з найсильніших команд в жіночому футболі, і такий результат був, скажімо відверто, очікуваний. І тим не менше, путівка на чемпіонат Європи підопічними Наталії Зінченко ще далеко не втрачена, і за неї потрібно боротися. Черговим суперником «синьо-жовтих» на шляху до мети стала збірна Ірландії, яка до сьогоднішнього протистояння провела тільки одну зустріч, обігравши вдома Чорногорію (2:0).

На початку матчу точилася рівна гра, але ірландки виглядали гостріше в атаці. Особливо небезпечними були вкидання ауту у виконанні Меган Кемпбелл. Захисниця збірної Ірландії запускала м'яч до воротарського, і в цьому компоненті їй можуть позаздрити багато колег чоловічої статі. Після першого такого ауту Куїнн головою пробила поруч зі штангою, а незабаром тільки реакція Самсон не дозволила відзначитися суперниці.

Але відкрити рахунок господаркам поля вдалося з гри, коли Маккейб з центру штрафного пробила точно в кут. А через три хвилини після навісу з кутового помилку допустила наш голкіпер, і Джарретт збільшила перевагу своєї команди. Втім, ще до перерви «синьо-жовті» зуміли відновити статус-кво. Спочатку на виході помилилася вже голкіпер збірної Ірландії, після чого Шматко відправила м'яч у ворота. Зрівняла цифри на табло Овдійчук, яка підкараулила відскок в центрі штрафного і змусила капітулювати Ауріхен.

Долю поєдинку вирішив на початку другої зустрічі прикрий автогол. Химич, здавалося, врятувала ситуацію після удару О`Салліван, але м'яч потрапив у ногу Шматко і відскочив у ворота. Надалі українки намагалися врятувати зустріч, але рахунок більш не змінився.

Команда Наталії Зінченко зазнала третьої поразки і ускладнила собі завдання із завоювання путівки на чемпіонат Європи. Наступний матч українки проведуть в квітні наступного року на виїзді проти Чорногорії.

Відбірковий турнір Євро-2021 серед жінок. Група I.

Ірландія - Україна - 3:2

Кеті Маккейб (25), Ріанна Джарретт (28), Любов Шматко (53, автогол) - Любов Шматко (34)

Кеті Маккейб (38) - Вероніка Андрухів (12), Ольга Овдійчук (43)

Ірландія: Мері Ауріхен - Меган Кемпбелл, Луїз Куїнн, Дайан Колдуелл, Ківа Кінен - ​​Деніз О'Салліван, Нів Фехі, Меган Коннолі - Кеті Маккейб, Ріанна Джарретт, Хізер Пейн (Леан Кірнан, 71)

Україна: Катерина Самсон - Ольга Басанська, Любов Шматко, Дарина Апанащенко, Натія Панцулая, Таміла Химич - Ольга Овдійчук, Тетяна Китаєва, Ія Андрущак (Надія Куніна, 86), Вероніка Андрухів - Яна Калініна (Тетяна Романенко, 59)

Арбітр: Дезіре Грундбахер (Швейцарія)

«Талла Стедіум» (Дублін, Ірландія)

ІРЛАНДІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Timur24
нема гри взагалі при цій тренерші. жах. захист ноль. деяким гравцям не місце в збірній, кращі молодщі сидять на банці.
Andy Chak
позорніци, гнати тренера нахєр, та і дєвчьонки туплять постійно!
mah
Крайне слабая команда и проигрыш закономерен. Если это отбор для команды ЭТОГО состава, то им на Евро делать совершенно нечего. Только разве позорить страну.
tima fialko
Дівчатам треба зробити акцент на техніці,як і усьому жіночому футболі краіни.У нас жінки більш жінки,м!якіші і лагідніші ніж північноєвропейські кобили.У фізиці,жорсткості, вони в них ніколи не виграють.