Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 08 жовтня 2019, 10:56
3967
1

Ювентус дотиснув Інтер. Але боротьба за скудетто буде жорсткою

Тактичний розбір поєдинку 7-го туру Серії А

| Оновлено 08 жовтня 2019, 10:56
3967
1
Ювентус дотиснув Інтер. Але боротьба за скудетто буде жорсткою
Twitter

У центральному поєдинку 7-го туру італійської Серії А туринський «Ювентус» на «Сан-Сіро» обіграв міланський «Інтер» з рахунком 2:1. Sport.ua представляє тактичний розбір гри.

Склад і схеми

Конте не зміг розраховувати на Санчеса, який отримав червону картку в матчі проти «Сампдорії», а Д'Амброзіо замінив Кандреву на правому фланзі.

Саррі, як і раніше, страждає від травм своїх підопічних. Куадрадо вже четвертий матч починає на позиції правого захисника. Дибала вийшов в основі замість Ігуаїна, а Бернардескі замінив Ремзі на позиції під нападниками.

За схемами ніяких сюрпризів фахівці один одному не піднесли: цілком очікувані 3-5-2 від Конте і 4-3-1-2 від Саррі.

Обмін голами в першому таймі

Гол на перших хвилинах матчу в ворота «Інтера», по суті, не змінив того ходу гри, який передбачалося побачити. «Ювентус», як завжди, намагався контролювати м'яч на половині суперника і в середній частині поля. «Інтер» здебільшого діяв у своїй звичній манері: контратаки та вихід з-під пресингу через розіграш м'яча.

Як би там не було, на 4-й хвилині Д'Амброзіо помиляється в передачі, а Пьянич демонструє своє прекрасне читання гри, вчасно перехоплюючи м'яч і відправляючи його у вільну зону. І знову у «Інтера» величезна проблема з трьома центральними захисниками, які не встигають перекрити фланги.

Дивно, але до 18-ї хвилини «Інтеру» вдалося переграти «Ювентус» за багатьма показниками і контролювати гру. Зароблений пенальті - явне тому підтвердження, можливо, чорно-білі самі ослабили хватку. Але це ще раз говорить про те, як команди додають і заводяться після пропущених м'ячів.

«Нерадзуррі» зробили більше торкань, перехоплень, передач. Змусили суперника зробити більше виносів і втрат м'яча.

Проте після пропущеного гола «Стара синьйора» кардинально міняє ситуацію. Настало тотальне домінування гостей.

У таблиці «Інтер» - помаранчевий, «Ювентус» - синій.

Високий блок обох команд

Яскравою рисою сучасного «Інтера» є високий пресинг, і футболісти «Ювентуса» його сповна відчули. Куадрадо і Сандро регулярно опинялися під тиском з боку Асамоа і Д'Амброзіо. До того ж, пропущений гол на перших хвилинах зайвий раз провокував «нерадзуррі» грати агресивно на половині поля суперника. Це призводило до того, що захисники позбавлялися м'яча довгими передачами вперед, і частенько ці дії не приносили позитивного результату для «старої синьйори».

Сенсі та Барелла піднімаються дуже високо, разом з ними пресинг підтримує Д'Амброзіо.

А тут важко стало Куадрадо, сім футболістів «Інтера» перейшли у високий блок. Навіть один з центральних захисників, Шкріньяр, добіг до атакуючої третини за Дибалою.

«Ювентус» використовував високий блок, але не такий агресивний, зважаючи на комфортний рахунок на табло. Але, як відзначалося раніше, це продовжилося лише до 18-ї хвилини, до того, як «Інтеру» вдалося забити гол. Далі чорно-білі увімкнули тиск, і перейшли великими силами на половину поля суперника.

Навіть досвідчений Годін дозволяв собі припускатися помилок у передачах.

Саррі використав слабкість схеми Конте

При позиційній обороні найчастіше крайні Асамоа і Д'Амброзіо повинні сідати в оборону, утворюючи лінію з 5-и захисників (синя лінія). Але при таких маневрах починає страждати трійка півзахисників (рожева лінія). У випадку «Інтера» це Барелла-Брозович-Сенсі, які не можуть покрити увесь простір.

І тут прекрасно видно, як зліва Матюїді та Роналду, а справа - Дибала і Куадрадо (жовті зони на полі) розтягують по ширині поля оборону «Інтера» і створюють ситуацію на фланзі 2 в 1. При цьому Бернардескі регулярно смикає зі своєї позиції центрального захисника Де Врея. У одній з таких атак Роналду завдавав удару впритул з лінії штрафного майданчику, і ще не один раз гості доставляли незручності захисникам.

Проблеми «Інтеру» створював «Ювентус»

Було дуже цікаво спостерігати за тим, як переміщувалися гості перед штрафним майданчиком «нерадзуррі» та тим, як вони створюють простір для себе або для партнера.

Приклад, як Роналду йде на фланг і відводить за собою Де Врея, а на його місце зміщується Хедіра і отримує величезний простір і пас від Куадрадо.

Роналду тягне за собою Д'Амброзіо і Годіна, при цьому Матюїді приймає м'яч на величезній ділянці поля абсолютно сам. Тут те, про що сказано вище: працює установка Саррі, при якій Роналду і Матюїді наповнюють фланг в одній точці.

Таких епізодів було безліч, і не лише за участю Роналду. Так само діяли і Дибала, і Бернардескі. Видно руку майстра Саррі.

Неоднозначний другий тайм

Початок другого тайму аж до 61-ї хвилини «Ювентус» провів дуже агресивно. Відбувалося приблизно все в такому ж ключі, як і у другій половині першого тайму.

Однак Саррі робить подвійну заміну, Бернардескі покидає поле, а замість нього виходить Ігуаїн і займає місце другого нападаючого. Дибала опускається нижче на місце Бернардескі. Бентанкур міняє Хедіру по позиції.

Але, починаючи з цього моменту, «Інтер» перехоплює ініціативу. Вдається здійснювати не лише контратаки, але і проводити позиційні наступи. Оборона гостей починає частіше провалюватися і здійснювати помилки. «Нерадзуррі» використовують свої сильні сторони, велику свободу отримує Брозович. Частіше вдається вихід в атаку через фланг, а також розіграш м'яча на третього через Мартінеса.

Можливо, це було пов'язано з тим, що Дибала опустився нижче, але не відпрацьовував так, як Бернардескі.

На 71-й хвилині Джан міняє Дибалу, і це дозволяє трохи вирівняти гру.

Тут, поки не пізно, важливо відмітити, що Конте зробив дві вимушені заміни. У першому таймі поле покинув Сенсі на 33-й хвилині, і його відсутність сильно вплинула на гру міланського клубу, хоча Весіно, що вийшов, досить непогано провів зустріч, і був активним.

Але куди вагомішим ударом, як з'ясувалося пізніше, була заміна на 54-й хвилині центрального захисника Годіна на молодого Бастоні.

На 80-й хвилині сталася одна з самих провальних дій в обороні хазяїв поля. Раніше небезпечні епізоди вже ставалися через напівфланг Бастоні. Але винити молодого захисника тут не зовсім правильно.

Роналду вдається звільнитися від опіки Де Врея. Знайти простір, отримати передачу від Пьянича і відігратися з Бентанкуром, якого упустив Брозович. Далі Бастони втрачає з поля зору Ігуаїна, оскільки починає звужуватися до центральної вісі, а Гонсало в цей час забігає йому за спину, куди і отримує передачу. «Саррібол» в яскравому своєму прояві вже і в «Ювентусі».

Втім, «Інтер» цілком міг відігратися, чого варта лише геніальна передача на Д'Амброзіо від Брозовича, і не менш інтелектуальний пас від самого Д'Амброзіо на Весіно, де у ближньому бою сильнішим опинився Щенсни.

У результаті матч виявився дуже цікавим, динамічним і непоступливим. Ініціатива переходила то до однієї команди, то до іншої. «Ювентус» за рахунок високої виконавської майстерності зумів вирвати перемогу, а «Інтер» у черговий раз не реалізував свої моменти.

«Інтер» по ходу матчу втратив ключових гравців в обороні, а також в атаці, що було теж важливим чинником. Але це не відміняє того, що підопічні Конте другу гру поспіль пропускають в кінцівці гри. А тріо центральних захисників не мають достатньої швидкості для того, щоб стримувати мобільних нападників, і в той же час перекривати фланги. Існують певні проблеми, які стають вже системними. У той же час такий бойовий «Інтер» давно не доводилося бачити. Конте вже змінив у кращу сторону гру міланського клубу, і ми чекатимемо тільки подальшого прогресу.

 «Ювентус» знаходиться на правильному шляху, і вже неозброєним поглядом помітно роботу Саррі. Відмінні переміщення футболістів та їхні взаємодії ще не ідеальні, але для перемог у Серії А цього вистачає. Питання про Роналду, який нібито не вписується в систему Саррі, можна сміливо відкидати. Він виглядає одним з кращих, адже хто, окрім нього, в цій команді здатен відводити двох захисників одним своїм переміщенням, створюючи величезні зони для партнерів? Але, як і раніше, гостро висить питання про концентрацію футболістів, адже не вперше «Юве» по ходу матчу віддає ініціативу. Не дотискає і залишає шанси суперникові.

Хасан МІСІКОВ

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Denmark1107
Інренцаціонале самі винні, потрібно було швидше рухатись, що не було помітно. Особливо Лукаку😡😡 Знову цей двометровий бугай якийсь неповороткий.