Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 жовтня 2019, 20:15
11160
9

Палець Педро, бомбардир Мораес, три пенальті для Динамо

Найцікавіші події 10-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 07 жовтня 2019, 20:15
11160
9
Палець Педро, бомбардир Мораес, три пенальті для Динамо
Динамо від Шурика

Перший ігровий день туру вийшов не дуже видовищним. І не вельми результативним - в трьох матчах лише три голи і лише одна перемога. А ось на наступний день і емоцій було більше, і забитих м'ячів. Десяту поспіль перемогу в чемпіонаті відсвяткував «Шахтар». На цей раз - над «Дніпром-1».

Ну, а найцікавіший і одночасно суперечливий поєдинок туру відбувся в Києві, на «Оболоні», де «Колос» приймав «Динамо». Підсумок - два вилучення, три пенальті, чотири забиті м'ячі. І стійкий осад, що суддя все ж зламав гру.

Протистояння туру

Чотири поразки в останніх чотирьох матчах - такий пасив «Ворскли» перед грою з «Маріуполем». У свою чергу, «Маріуполь» теж в останніх чотирьох поєдинках не міг виграти. Для суперників їх очна зустріч перетворювалася на справжній момент істини. Гра в Полтаві повністю підтвердила свій передматчевий статус: опоненти зіграли так, як ніби відступати дійсно нікуди. Велику частину часу ініціативою володіли гості. Їм вдалося першими відкрити рахунок - після розіграшу кутового удару відзначився Чоботенко. Але на другій доданій до основного часу матчу хвилині господарі зусиллями Васіна зуміли уникнути поразки.

Гол туру, який не відбувся

Все найкраще (за винятком голу маріупольців) в матчі «Ворскла» - «Маріуполь» відбулося в компенсований час. Суддя матчу Козиряцький до 90 хвилин гри додав ще сім хвилин. Васіну на другій компенсованій хвилині вдалося зрівняти рахунок. Але гості як мінімум в трьох епізодах могли забивати переможний гол. Особливо видовищним вийшов момент у Вакули. Атакуючий півзахисник «Маріуполя» взяв гру на себе, обігравши фактично чотирьох опонентів. Владу залишалося лише не програти свою дуель голкіперу. Але Ткаченко зіграв в тому епізоді вище всяких похвал, не дозволивши відбутися напевно самому красивому голу туру.

Палець туру

У деякому роді кумедний епізод трапився на 37-й хвилині зустрічі «Львів» - «Зоря». Гравець господарів Педро показав непристойний жест півзахиснику гостей Іванисені - середній палець. І відразу ж від арбітра зустрічі Володимира Новохатнього отримав пряму червону картку. Дурний і необгрунтований вчинок футболіста «Львова», через який його команді довелося досить несолодко в матчі проти «Зорі», яка перевершувала суперника за всіма статтями. Правда, луганчани так і не змогли вирвати перемогу.

Симуляція туру

Доктор «Львова» під час надання допомоги гравцеві своєї команди симулював «фол на собі», після того, як до нього підійшов гравець «Зорі» Кочергін. Вийшло на трієчку.

 

 

 

Перекладина туру

Найближче до того, щоб змінити рахунок на табло на свою користь, футболісти «Зорі» в матчі на «Україні» були в моменті, коли Юрченко з вигідної ситуації поцілив м'ячем у поперечину воріт Сарнавського. М'яч після сильного удару Владлена опустився в район лінії воріт і відскочив у поле. Перетнув футбольний снаряд цю саму лінію - так і залишилося загадкою. Відеоповтори не дозволяють чітко і однозначно відповісти на питання - чи був там гол чи ні.

 

 

 

Джокери туру

«Десна» на виїзді непереможна, а ось в рідних стінах чернігівська команда не така успішна. Ось і матч проти «Олімпіка» на стадіоні імені Гагаріна для підопічних Рябоконя вийшов дуже непростим. Гості діяли впевнено і просто, причому навіть тоді, коли опинилися в меншості. Але господарям таки вдалося домогтися бажаного результату. Перемогу «Десні» принесли два гравці, які вийшли на заміну в другому таймі - Артем Фаворов і Максим Дегтярьов. Вона тим більш цінна, що здобута на останній хвилині основного часу другого тайму.

Цифри і факти. Найважливіші події 10-го туру УПЛ

Конфуз туру

Почути післяматчеві коментарі наставника «Олімпіка» Вісенте Гомеса не вдалося. Іспанець був готовий проаналізувати гру своїх підопічних, але не зробив цього. А все тому, що першим після матчу «Десна» - «Олімпік» в прес-центр був запрошений наставник чернігівців Олександр Рябоконь, хоча за регламентом турніру першим повинен спілкуватися з пресою саме тренер гостей. Коли ж Гомеса все ж попросили зайти в зал для прес-конференцій після свого візаві з «Десни», той відмовився, посилаючись на норму регламенту...

Бомбардир туру

Кращий голеадор поточної першості - форвард «Шахтаря» Мораес - продовжив свою забивну серію і в черговому турі. Натуралізований бразилець забив в ворота «Дніпра-1» вже на четвертій хвилині зустрічі, елегантно замкнувши головою навіс Степаненка. Для Жуніора цей гол став дев'ятим в десяти стартових турах чемпіонату. Він продовжує впевнено очолювати гонку бомбардирів. До речі, гол Мораеса дніпрянам став для його автора ювілейним - 85-м у чемпіонатах України. За цим показником форвард «гірників» увійшов в топ-десятку бомбардирів чемпіонату України всіх часів. З огляду на «скорострільність» Жуніора, можна припустити, що вже на фініші нинішнього сезону він може опинитися в топ-п'ятірці бомбардирів УПЛ.

Футболки туру

Перед грою з «Колосом» всі гравці «Динамо» вийшли в футболках з написом «Микито, ми з тобою». У такий спосіб одноклубники підтримали свого колегу - центрального захисника Бурду, який недавно отримав серйозну травму і був прооперований за кордоном – в Барселоні (операція на коліні). За попередньою інформацією, центрбек пропустить через травму майже півроку.

Матч туру

Гра одного з лідерів українського футболу і абсолютного дебютанта елітного дивізіону могла стати головною подією туру лише при збігу певних обставин. В даному випадку - як раз той випадок. «Динамо» напередодні матчу йшло на третьому місці в таблиці, «Колос» - на шостому. І різниця між командами - лише три очки. Матч вийшов досить цікавим, але неоднозначним. У першому таймі динамівці практично нічого не створили біля воріт суперника. Але в другому почалося ... Одне вилучення, друге, три пенальті в ворота ковалівців, чотири голи. Перемога «Динамо» не викликає сумніву, як і поразка «Колоса». Але ось перший пенальті в ворота Волинця пахне погано.

Пенальті туру

Складно ось так відразу згадати, коли востаннє в чемпіонаті України суддя призначав відразу три пенальті в ворота однієї команди. Так чи інакше, але те, що трапилося на «Оболонь Арені» - унікальне явище. Все почалося на 54-й хвилині. Де Пена перекидав м'яч через Максименка, і влучив тому в обличчя. Суддя Коваленко без роздумів нагородив захисника «Колоса» червоною карткою, а команду - пенальті. Як не намагався приголомшений Максименко довести всю абсурдність ситуації, суддя був невблаганним. Циганков з позначки був точний. Другий пенальті в ворота «Колоса» - через двадцять хвилин. На цей раз Чорноморець дійсно збив Циганкова. Але удар Віктора з точки воротар парирував. Третій одинадцятиметровий Коваленко призначив уже в компенсований час. І цього разу рефері мав всі підстави для такого суворого рішення - знову Чорноморець зіграв не за правилами. Вербич без проблем реалізував суддівський вирок, встановивши остаточний рахунок гри 4:0.

Слова туру

 Головний тренер «Динамо» Олексій Михайличенко прогнозовано уникнув прямої відповіді, чи було порушення правил з боку захисника «Колоса» в епізоді з першим пенальті: «А чого мені це коментувати? Ми грали на перемогу, а як при цьому реалізували свої моменти - інше питання. Навіщо мені розбирати, було вилучення чи ні, був пенальті чи ні? Якщо у вас є питання по грі, я на них відповім».

Безнадія туру

«Карпати» ще жодного разу не перемагали в Олександрії. Не перемогли і на цей раз - команда Володимира Шарана не без проблем, але зуміла вирвати перемогу. А ось для команди Романа Санжара дана поразка стала вже четвертою поспіль. Цей факт дуже дисонує із заявою тренера «Карпат» про те, що його команда буде боротися за місце у верхній шістці. Тут хоча б в нижній втриматися.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Зінченко проти Мудрика, Ювентус вийшов у фінал, Лунін може перейти до МЮ
Футбол | 24 квітня 2024, 10:45 0
Зінченко проти Мудрика, Ювентус вийшов у фінал, Лунін може перейти до МЮ

Головні новини за 23 квітня на Sport.ua

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Вон до чего дошло. Уже доктора симулируют. Падают как подкошенные. Кстати, почему арбитр не дал врачу желтую за симуляцию?
Ukraine
Мораес - красавчиГ
ДК явно кусает себе ....
Яркий пример карьеры, и правильно расставленных приоритетов.
Иначе сгнил бы на банке в ДК как все нападающие
Михаил Карпенков
Если футболист дорожит репутацией клуба уровня Динамо,то,по логике,должен был бить мимо.Где хвалёный fire play!
qax75
https://youtu.be/umWZorHOZt8 - пьяный судья
Alexey Antonenko
Шикарная тактика на игру как минимум для любого клуба не из топ-6. Выйти на матч, в первые 5 минут сломать пару игроков заработав пенальти и пару удалений, потом рассказывать, что судья засудил
icebeer
Не мужики в Динамо.Не МУЖИКИ. Тьфу.
Юрій Ганусяк
здається, що мяч попав в обличчя максименка ковзнувши по руці, а от шепелев зіграв у мяч але був вилучений. суддя та особливо пенісовський коментатор який верещав, що шепелев не зіграв у мяч сліпі.
Илья Савченко
Ось якби кроти пеналі забивали то все було б добре,а так Динамо.......Дуже добре що Динамо і ще кілька команд не підписували ніякого пула з пенісовими ахметками на трансляції . Ну помилився суддя один раз,і що гімно від вас любителів пеніса=кротовні тільки летить! саба і той придурочний вітьок уже не знали що гавкати. Але це може і добре собоки гавкають а караван іде!