Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 06 жовтня 2019, 19:10
5440
0

Аталанта розтрощила опір Лечче

Суперник донецького Шахтаря за ЛЧ відправив у ворота Лечче три м'ячі

| Оновлено 06 жовтня 2019, 19:10
5440
0
Аталанта розтрощила опір Лечче
atalanta.it
Суперник донецького «Шахтаря» за груповим раундом Ліги чемпіонів УЄФА, поточне місце роботи гравця основного складу національної збірної України та, за сумісництвом, третя команда поточного розіграшу італійської Серії А – «Аталанта» з Бергамо – в сьомому турі національної першості приймала на своєму полі повернувся до числа «елітних» команд країни «Лечче», який представляє регіон Апулія.
 
Власне, перша зустріч бергамасків та «гірників» завершилася на користь останніх (2:1), що й стало основою для емоційного фону підопічних Гасперіні перед необхідністю повернутися до справ на внутрішній арені. У Серії А «Богема» почала сезон досить бадьоро, хоча винятками з переможних результатів поєдинків за участю команди Гаспереіні стали гольові перестрілки проти «Фіорентини» (2:2) і «Торіно» (2:3).
 
Підопічні Фабіо Ліверані проходять адаптацію в умовах протистояння найсильнішим командам країни, тому їх результати на початковому етапі не можна оцінити однозначно. «Вовки» знаходяться поблизу до зони вильота, проте вже встигли попсувати нерви уболівальникам римської «Роми» (0:1) та «Торіно» (2:1).
 
Диспозиція сил перед початком зустрічі повністю відобразилася на те, що відбувалося на полі в першому таймі. Господарі швидко зуміли загнати суперника в некомфортну для нього зону біля воріт, і вже на 8-й хвилині Йосип Ілічич міг відкриватися рахунок. Словенський футболіст хорвасткого походження отримав м'яч біля правого кута воротарського, після чого потужно пробив у напрямку до дальньої штанги. Лише фантастична реакція голкіпера «Лечче» Габріеля дозволила воротам «вовків» ще трохи протриматися недоторканими.
 
Страж воріт гостей був на висоті й під час наступних епізодах. Алехандро Гомес з боями увійшов в штрафну через лівий фланг, після чого зумів практично з лицьової пробити в ближній кут – Габріель встиг виставити ногу і перевести загрозу на кутовий. Також, голкіперу «Лечче» вдалося двічі врятувати свою команду від Гомеса, що усяк час поривався вразити ворота суперників, під кінець першої півгодини гри.
 
На іншій стороні поля Голліні вступив в гру лише одного разу, коли Ла Мантія зумів продавити корпусом Кьяера під час боротьбі за верховий м'яч та пробити в падінні з меж воротарського. Воротар «Аталанти» встиг підняти руки над головою і перевів загрозу на кутовий. Проте до цього моменту господарі вже встигли вийти вперед. Пресинг біля лівого кутового прапорця мав руйнівний вплив на захист «Лечче». Госенс ​​швидко відпасував на Сапату після успішного відбору, а Дуван не став зближуватися з голкіпером, й потужним ударом з досить гострого кута відправив м'яч під дальню штангу.
 
Через п'ять хвилин після першого пропущеного м'яча, оборона «Лечче» допустила ще одну помилку під час опіки Сапати. Дуван знову отримав м'яча з лівого флангу, після чого підключив до атаки набігаючого другим темпом Гомеса. Алехандро увірвався до штрафного на швидкості, після чого пробив з-під захисника в правий нижній кут, подвоївши тим самим перевагу власної команди ще в першому таймі.
 
Ще зі старту другої половини поєдинку, «Аталанта» дала чітке усвідомлення ролі «статистів», що була відведена «Лечче» в цьому поєдинку. Сапата уже з першої спроби намагався прошити Габріеля ударом на силу в ближній кут, потім, Гомес мало не закрутив м'яч з-за меж штрафного в праву «дев'ятку» – рахунок не був змінений. А ось старання Госенса виправдалися сповна. Відчайдушний ривок з лівого флангу до центру, який супроводжувався «стінкою» з Ілічич, завершився елегантним ударом зовнішньою стороною стопи в правий нижній кут.
 
За рахунку 3:0 на користь своєї команди, Гасперіні дав трохи ігрового часу Руслану Малиновському, однак запам'ятатися корисними діями українець так і не зумів. Ще один представник нашої країни, Євген Шахов, залишився на лавці безпосередньо до фінального свистка.
 
Однак «вовкам» все ж вдалося зберегти обличчя в звітній зустрічі. Точний удар головою у виконанні Лучіоні з меж воротарського став відмінним завершенням прицільної подачі Фалько зі штрафного на лівому фланзі, але більшого гостям створити вже ніхто не дозволив.
 
У наступному турі «Аталанта» зіграє в столиці Італії проти «Лаціо», а «Лечче» очікує черговий виїзний поєдинок – проти «Мілана» на «Сан Сіро».

Італійська Серія А7-й тур.

Аталанта  Лечче – 3:1

 Сапата, 35, Гомес, 40, Госенс, 56 – Лучіоні, 87

 Кьяер, 64, де Роон, 74 – Лучіоні, 62, Майер, 84, Рісполі , 90

Аталанта: Голліні – Паломіно, Кьяєр (Толой, 69), Джимсіті – Госенс,  Фройлер, де Роон, Кастань – Гомес – Сапата (Муріель, 59), Ілічіч (Маліновський, 75).

Лечче: Габріель – Кальдероні, Лучіоні, Роззеттіні, Рісполі – Імбула (Вера, 90), Петріччіоне (Фаріас, 55), Майер – Манкосу – Ла Мантія (Бабакар, 60), Фалько.

Арбітр: Марко Ді Белло (Бриндізі, Італія)

Стадіон: «Атлеті Адзуррі д’Італія» (Бергамо, Італія)

Удари (у площину): 26 (14) – 5 (2)
Кутові: 9 – 5
Оффсайди: 0 – 2.

АТАЛАНТА-ЛЕЧЧЕ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C
 

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 21
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Анчелотті провів важливу розмову з Куртуа та Луніним щодо фіналу ЛЧ
Футбол | 11 травня 2024, 00:33 0
Анчелотті провів важливу розмову з Куртуа та Луніним щодо фіналу ЛЧ

«Реал» зіграє у фіналі головного єврокубка з «Боруссією» 1 червня

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.