Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 жовтня 2019, 21:40
3926
8

Маріуполь в Полтаві не втримав перемогу над Ворсклою

Команда Віталія Косовського врятувалася в компенсований час завдяки голу Васіна

| Оновлено 05 жовтня 2019, 21:40
3926
8
Маріуполь в Полтаві не втримав перемогу над Ворсклою
Десятий тур чемпіонату України почався з поєдинку команд, які явно провалили старт сезону. І у «Ворскли», і у «Маріуполя» намітилися явні проблеми із забитими м'ячами. У 9-ти стартових поєдинках полтавчани забили 8, приазовці - 7 голів, тобто менше одного за гру.
 
Очна зустріч підтвердила цю тенеденцію. Футболісти билися на полі відчайдушно, і Максим Козиряцький ще до свистка на перерву 5 разів діставав з кишені жовту картку (причому двічі - за симуляцію). Однак креативних дій команди продемонстрували замало. Гості трохи частіше володіли м'ячем - 53:47% - і частіше атакували. Але удари по воротах з труднощами давалися як одній, так і іншій команді. Два точних постріли записали в свій актив приазовці, один - полтавчани. Ось, власне, і все, що можна сказати про першу половину гри, яка пройшла, до слова, під дощем.
 
А після перерви мінімальна перевага гостей втілилася в гол. Чурко подав кутовий (до слова, на той момент рахунок за корнерами був 6:0 на користь «Маріуполя»), і Чоботенко, що прийшов в чужу штрафну на стандарт, зовні невимушено головою скинув з п'яти метрів м'яч в сітку - 0:1!
 
Після пропущеного м'яча полтавчани вимушено пішли вперед, але довгий час нічого створити не могли. Можна відзначити лише нереалізванний вихід Коломойця один на один з Гальчуком. Віталій Косовський спробував переламати хід гри замінами - і, що називається, вгадав. Уже в компенсований час Васін прийняв пас від Баєнка і з лету розстріляв ворота суперника - 1:1. До слова, м'яч став 15-м для Дениса в УПЛ.
 
Потрібно відзначити, що приазовці залишились вкрай незадоволені таким результатом. Вони в час, що залишився, влаштували справжній штурм воріт Олександра Ткаченко. І були дуже близькі до того, щоб повернути перевагу в рахунку. Але протягом двох хвилин спершу Топалов, а потім Вакула не зуміли переграти голкіпера полтавчан після виходів віч-на-віч!
 
1:1 - і «Ворскла» продовжила домашню безпрограшну серію з «Маріуполем» до восьми поєдинків. А заодно - свою безвиграшну в нинішньому чемпіонаті до п'яти. У команди 8 очок і 10-й рядок у турнірній таблиці, в наступному турі полтавчани зіграють в гостях з «Олімпіком». Азовці з 10-ма балами залишилися на 8-му місці. У 11-му турі «Маріуполь» приймає «Дніпро-1».
 
Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур
 
«Ворскла» - «Маріуполь» - 1:1

 Денис Васін (90+2) — Сергій Чоботенко (57).

 Тодор Петрович (24), Вадим Сапай (37), Ігор Пердута (64) - Владислав Вакула (10), Сергій Яворський (30), В'ячеслав Танковський (45 + 1), Валерій Федорчук (53), Олексій Биков (55).
 
«Ворскла»: Олександр Ткаченко - Ігор Пердута, Вадим Сапай (Наджиб Якубу, 68), Володимир Чеснаков, Володимир Баєнко, Євген Мартиненко, Артур (Денис Васін, 74) - Тодор Петрович (Андрій Стрижак, 46), Луїзао, Артем Габелок - Юрій Коломоєць.
 
«Маріуполь»: Євген Гальчук - Олексій Биков, Ігор Кирюханцев, Сергій Чоботенко, Сергій Яворський (Джойскім Дава Чаконте, 81), Віктор Корнієнко - Валерій Федорчук (Максим Чех, 69), Дмитро Мишньов, В'ячеслав Танковскій, В'ячеслав Чурко (Дмитро Топалов, 77) - Владислав Вакула.
 
Стадіон: «Ворскла» імені Олексія Бутовського (Полтава).
 
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Брайтон – Ман Сіті – 0:4. Як Де Брюйне вперше забив головою. Відео голів
Футбол | 26 квітня 2024, 01:05 0
Брайтон – Ман Сіті – 0:4. Як Де Брюйне вперше забив головою. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 29-го туру Англійської Прем'єр-ліги

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
z.valenok01
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Шевченко
Закономерный результат двух шлаковских подстилок. Вот бы сразу вдвоем вылетели в пердив обе "команды", было бы хорошо.