Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 14:55
3079
1

Мотор - Нексе. Прогноз і анонс на матч СЕХА-Ліги

Запоріжці закривають перше коло групового турніру

| Оновлено 04 липня 2021, 14:55
3079
1
Мотор - Нексе. Прогноз і анонс на матч СЕХА-Ліги
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» - «Нексе» відбудеться в суботу, 5 жовтня, в Запоріжжі. Початок поєдинку в ПС «Юність» о 18.15. В прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.

Верхівка хорватського клубного гандболу являє собою острівець стабільності в мінливому спортивному світі. Ось уже понад двадцять п'ять років чемпіоном цієї балканської країни стає «Загреб» і одинадцять років срібні медалі залишає за собою «Нексе» з міста Нашіце.

У той час як «Мотор» вже провів в сумі десяток ігор на всіх фронтах, для хорватського клубу нинішня гра буде всього лише п'ятою в сезоні. У внутрішньому чемпіонаті «Нексе» стартує з другого етапу, ігри якого розпочнуться в новому році, а в єврокубках стартовою позицією хорватів є третій кваліфікаційний раунд Кубка ЄГФ, поєдинки якого відбудуться ще нескоро. Ось і виходить, що у вересні і жовтні у «Нексе» в планах тільки матчі в СЕХА-Лізі.

До речі, в минулому сезоні участь в міжнародній Лізі вдалася хорватам на славу. За підсумками регулярного сезону «Нексе» посів третє місце і вперше в своїй історії вийшов у Фінал чотирьох турніру. Правда, у фінальній пульці хорвати програли обидва матчі, в півфіналі одвічним суперникам з «Загреба» – 23:28 і в матчі за третє місце білоруському «БГК імені Мєшкова» – 19:24.

У нинішньому розіграші турніру справи у «Нексе» йдуть не так добре. В активі команди тільки одна домашня перемога в четвертому турі над Пекінським Спортивним Університетом – 40:26, а розпочався турнір з трьох послідовних поразок від сербської «Войводіни» – 23:29 (в гостях), словацького «Татрана» – 24:25 (вдома) і македонського «Вардара» – 25:27 (в гостях).

Склад хорватського клубу на 100% складають вихованці балканського гандболу. Крім хорватів в ньому присутні два легіонери з Сербії (воротар Михайло Радовановіч і лінійний Живан Пешич) і один із Словенії (лівий напівсередній Саша Барішич Жаман).

Варто відзначити, що «Нексе» не звикати регулярно вибудовувати новий бойовитий колектив, так як лідери команди після вдалого сезону, як правило, переходять в більш імениті і фінансово міцні клуби. Так було і в нинішнє міжсезоння, коли з колективу пішли розігруючий Анте Гадза і лінійний Марін Шіпіч, які стали найрезультативнішими гравцями «Нексе» в Кубку ЄГФ. І перейшли вони, звичайно ж, в «Загреб».

У нинішньому сезоні найрезультативнішими гравцями хорватського клубу є розігруючий Іван Думенчіч (14 забитих м'ячів) і правий крайній Фран Мілета (13 влучних кидків). На поточний момент двоє гандболістів з «Нексе» займають місця у другому десятку рейтингу найкращих бомбардирів турніру.

Запорізький «Мотор» готується зустрічати хорватів в повній бойовій готовності. Після невдалого візиту дубля запоріжців до Сербії, протистояти «Нексе» буде основа команди. Під питанням участь в матчі капітана команди Захара Денисова, який продовжує відновлення після травми.

В цілому, «Мотор» є фаворитом майбутнього поєдинку. Основа команди мала більше часу на підготовку до суперника, поєдинок пройде на домашньому паркеті, а клас гравців українського чемпіона вищий, ніж у гравців хорватського клубу. Залишилося тільки чітко реалізувати ці переваги і досягти переможного результату.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора».

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил