Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 жовтня 2019, 15:21
8810
19

Артем ФРАНКОВ: «У ФФУ є готова заміна Шеві – Маркевич»

Журналіст вважає, що Шевченко треба йти в «Мілан» виключно з частиною штабу

| Оновлено 03 жовтня 2019, 15:21
8810
19
Артем ФРАНКОВ: «У ФФУ є готова заміна Шеві – Маркевич»
dynamo.kiev.ua. Тасотті і Шевченко
Український спортивний журналіст Артем Франков поділився своєю думкою про нещодавню інформацію, що головний тренер збірної України Андрій Шевченко може очолити італійський «Мілан»:
 
«З приводу Андрія Шевченка як кандидата на пост алленаторе Мілана (звичайно, Марко Джампаоло після трьох бездарних програшів потрібно гнати, а спочатку не було чого призначати). Тут не все так просто, і мова не зовсім про одну людину і двох команд.
 
По-перше, зазначу, що якщо Шеві і йти, то виключно з більшою частиною свого штабу – мені здається, одна з головних бід численних наставників Мілана в тому, що у них вже немає помічника Мауро Тассотті, який пропрацював в клубі півтора десятка років і «покрив» всю еру Берслусконі як гравець і тренер. Без Тассотті і Мальдери ніякого переходу Шеви, ІМХО, навіть у відділі фантастики не існує. Це найбільше досягнення Андрія – створення власної тренерської команди, і забувати про це просто нерозумно.
 
По-друге, звичайно, Мілан – більш грошове і гучне, засвічені місце, але з точки зору кар'єри – не факт, ой не факт. Особливо, маючи перед собою Євро-2020.
 
По-третє, нормальний тренер завжди мріє про серйозний клуб, тому що робота в збірній – не більше ніж ерзац справжнього тренерського справи. Може, офіційно це визнають не всі, але знають і пам'ятають усі поголовно.
 
По-четверте, шанс на Мілан у Шеви ще буде – якщо, звичайно, участь в Євро не обернеться черговою катастрофою збірної України (в принципі, зараз я дивлюся на це набагато оптимістичніше, ніж в 2016-м). Зверніть увагу на цей пункт. Справа не тільки і не стільки в Україні – чехарда в Мілані нікуди не дінеться, і черговий виток «колеса Сансари» все одно призведе до вибору на користь Шевченка. Андрій, почекай, сидячи на березі!
 
По-п'яте, у ФФУ є готова заміна Шеві – Мирон Маркевич, який в самому соку і поневіряється казна чим з ветеранами та Агробізнесом. Богданичу за сукупністю причин не світить ніякий наш клуб, і перша збірна бачиться єдиним варіантом ще попрацювати, може, навіть вивести кар'єру на пік (сам він про це мріє і ніколи не приховував). Інше питання, наскільки Маркевич виявиться ефективний в цій іпостасі, але народ сприйме його прихід на ура, поза всякими сумнівами. Більш того, дуже багато хто сприйме такий розклад як оптимальний!
 
По-шосте, яке б рішення не прийняв Шевченко, це навряд чи буде питанням вузького патріотизму – враховуватися будуть цілком конкретні міркування з числа вищезгаданих. Футбольні та економічні. Я так думаю.
 
По-сьоме, мені начхати на Мілан, при всій його великості, цікавості та червоно-чорності (патріотично!). А ось збірна України ... Дуже хочеться точно знати, що краще для неї. І в цьому плані дуже ризиковано щось чіпати, особливо після того, як всі були всім незадоволені, а потім воно склалося і заграло.
 
По-восьме, чи можна гіпотетичний варіант з Міланом розглядати скільки-небудь серйозно? Чи є в ньому хоч якась конкретика? Сумніваюся. Чисто язики чешемо, вправляючись інтелектуально! Варто було якомусь італійському писаці щось написати, як у нас всі тарганами по стелі забігали!
 
Суперечливо вийшло? Так я хочу, щоб задумалися, а не кидалися судженнями з першої хвилини!»
 

Опитування

Голосів 525
Андрій Шевченко може очолити Мілан, залишаючись за суміщенням наставником збірної України. Як ви до цього ставитеся?

Це буде вкрай невдале рішення

301 голос 57.33 %

Відмінне рішення, можна поєднувати

91 голос 17.33 %

Добре для Мілана, погано для збірної

109 голосів 20.76 %

Добре для збірної, погано для Мілана

24 голоса 4.57 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
PUTINHUILO
...Стоило какому-то итальянскому писаке испровещиться, как у нас все тараканами по потолку забегали!
Ну так ты и подхватываешь тему,не даешь ей просто зачахнуть в связи с отсутствием конкретики...
ДАЙТЕ ЧЕЛОВЕКУ ДОРАБОТАТЬ ОТБОРОЧНЫЙ ЦИКЛ И ФИНАЛЬНУЮ ЧАСТЬ.Не думаю,что сам он хочет бросить незаконченное дело,...ТЕм более,когда отчетливо виден возможный положительный вариант
Руслан Сиренко
Странно что дед Маркевич оказался не при делах и ни один нормальный клуб не захотел взять его. В СБУ как-то уже попривыкли к новому дыханию, игрокам, игре, а тут похоже что в может получится некий шаг назад. А Шева наверняка пойдет в тот же Милан если позовут после того как выведет сбу на чемп, но 100 проц условий наставит с трансферами и прочим, а то по карьере начинающего тренера запишут в список неудачников игроков Милана которые пробуют, но не получается
delta475
Лошадей на переправе не меняют,тем более что Бобан и Мальдини на выходе
MaxUa
Правильным путем идет Ребров - создает себе резюме, тренируя команды не первой величины. Он и полезный опыт нарабатывает и поднимает свои акции как тренера постепенно.
У Шевченко вообще нет опыта клубного тренера. Работа в сборной - это все же другой формат.
И при таком бэкграунде сразу в Милан? А если в Милан еще вольют бабло, это значит задача будет поставлена бороться за золото с Интером и Ювентусом? Он уверен, что в такой ситуации обеспечит результат?
Тренировать Милан, у хозяев которого проснулись амбиции, - большой риск. Одно дело если тренер никому не известен. Не справился, бывает, это ведь Милан. И совсем другое дело Шевченко с его звездным статусом, который заранее настраивает верить в победный исход всего предприятия.
Гипотетический провал клуба может отразиться на его реноме. Скажут, что он не справился в клубе, который был для него родным, где он был своим и у него были все условия и полное взаимопонимание и поддержка. Такой гипотетический провал в самом начале клубной карьеры может негативно отразиться на всей тренерской карьере в целом. Поэтому думаю если и начинать работу тренером, то в клубе попроще. Да и собственно это вообще нормальная практика наработки мастерства - идти от низшей ступени к высшей.
tank72063
ФФУ:"У франкова есть замена--пустое место"...
Анатолий Басов
Совсем разные подходы к организации игры, думаю прогресса не будет.
zack1976
А заголовок - это просто пипец!!!
Можно подумать, что Франков, ради пролёта павелки готов поддержать развал (возможный, сейчас всё ОК, а как у Маркевича будет - хз) сборной, ан нет, кроме одного упоминания непонятно зачем Маркевича такой темы в статье нет. Сказано вобщем правильно
rosti79
😆😆😆😆😆😆
kerch30
После Рамоса Маркевич вишел в финал ЛЕ, теперь после Шевченко в финал на ЕВРО. Вітаю всіх з другім місцем
qax75
https://youtu.be/umWZorHOZt8 - пьяный судья
Ukraine Donetsk
Терпень не могу этого картавого жополиза, но тут он прав во всем.
Kevko
О Маркевиче как тренере можно уже забыть. А о его личностных качествах лучше и не вспоминать
sv_2000
В принципе правильно все написал, но слишком уж графоманисто)))
avax1975
Ни ума ни фантазии.Следующий кандидат у них будет Сабо.Или Буряк или Фоменко.
Главное достижение в команде Шевченко это атмосфера.Маркевич унылый и угрюмый то таке.
Есть же Вернидуб например или Петраков, на секундочку чемпион мира на уровне сборных пусть и ю20
wojsergivan
Кто же маркевичу бабло даст он же работает только с баблом.У меня есть замена выгнать павелку и всех его прихлебателей ахметовских!