Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 липня 2021, 14:53
2635
1

Борисфен - Дніпро. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Кубка ФІБА

Дніпряни починають боротьбу в єврокубках

| Оновлено 04 липня 2021, 14:53
2635
1
Борисфен - Дніпро. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Кубка ФІБА
БК Дніпро. Іссуф Санон

Поєдинок «ЦОР-Борисфен» - «Дніпро» відбудеться в середу, 2 жовтня, в Білорусі. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом.

Слідом за «Київ-Баскетом» починає єврокубкову кампанію і інший представник українського баскетболу - дніпровський «Дніпро». Четверта команда України за підсумками минулого чемпіонату в боротьбу вступає зі стадії кваліфікації Кубка ФІБА, суперником в якій жереб вибрав для наших баскетболістів білоруський «ЦОР-Борисфен».

Клуб з Могильова в останні роки належить до лідерів місцевого баскетболу і зі змінним успіхом намагається дати бій головному гранду сусідньої країни, яким є «Цмоки-Мінськ». У минулому сезоні «Борисфену» це вдалося досить непогано. Обійшовши в турнірній таблиці різні дублі мінського клубу і міцний колектив з Гродно, «Борисфен» посів перше місце в регулярному чемпіонаті і без проблем дістався до фіналу плей-оф, де на нього чекав місцевий топ-клуб. Баскетболісти з Могильова хоч і програли серію 0:3, але гідно виглядали проти більш класної команди. У першому і третьому матчі серії підсумкова різниця склала цілком пристойні -12 і -9, а проваленим виявився тільки другий матч, в якому «Борисфен» поступився з різницею в двадцять очок.

Борисфен - БК Дніпро. Дивитися онлайн. LIVE трансляція

У міжсезоння супернику дніпрян вдалося зробити дуже складну для білоруського баскетболу операцію - утримати в команді лідерів минулого сезону. І надалі захищатимуть кольори клубу з «Могильова» американець Брайан Старр, кубинець Дарол Ернандес, росіянин Бенджамін-Павло Дуду і білоруси Артем Малков і Сергій Татур. Так, американець Брайан Старр в минулому сезоні став найкращим в команді за набраними очками (18,9 за гру) і результативними передачами (5,4 за матч), кубинець Дарол Ернандес визначав гру команди під щитами (8,7 підбирань за матч), а російський форвард Бенджамін-Павло Дуду, який свого часу подавав великі надії в системі підмосковних «Хімок», був однією з основних опцій в нападі своєї команди (12,7 очок за матч). Починав минулий сезон в Могильові і наш співвітчизник Вадим Прокопенко, але по ходу чемпіонату він покинув команду.

Перед стартом сезону «Борисфен» зміцнив ростер молодим американським центровим Тейлором Едвеєм і канадським форвардом Девіном Джонсоном. Тепер в складі клубу з Могильова знаходяться відразу четверо легіонерів з далекого зарубіжжя, що за мірками білоруського баскетболу космічно багато. Справедливості заради, варто відзначити, що всі легіонери «Борисфена» за винятком, мабуть Брайана Старра, є не висококласними виконавцями і чемпіонат Білорусі є їх ігровим рівнем.

У нинішньому сезоні «Борисфен» встиг здобути дві перемоги в двох матчах, над «Імпульсом» з рахунком – 89:65 і черговим дублем «Цмоки» (цього разу над «Цмоки-Мінськ 3») з рахунком – 92:82.

У свою чергу, дніпряни ударно стартували в чемпіонаті Суперліги та каменю на камені не залишили від «Харківських Соколів» – 95:57. З огляду на те, що харківський клуб навіть на папері сильніший за «Борисфен», цілком можна розраховувати, що українська команда вирішить всі питання щодо виходу в груповий турнір Кубка ФІБА вже після першого матчу в Білорусі.

Прогноз Sport.ua: перемога «Дніпра».

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Туленко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил