Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 02 жовтня 2019, 14:12
5588
2

Новий сезон НХЛ. Вашингтон, Рейнджерс і Сан-Хосе, шанси Канади

Sport.ua представляє превью нового сезону НХЛ

| Оновлено 02 жовтня 2019, 14:12
5588
2
Новий сезон НХЛ. Вашингтон, Рейнджерс і Сан-Хосе, шанси Канади
nhl.com

У ніч на 3-е жовтня стартує новий сезон НХЛ. Обговорюємо деякі цікаві моменти перед стартом регулярного чемпіонату.

Що з чемпіоном

Сент-Луїс в минулому сезоні несподівано виграв Кубок Стенлі, а влітку істотно нічого не змінив. Новий контракт очікувано отримав тренер Крейг Берубе, а також клуб перепідписав молодого воротаря Джордана Біннінгтона. А вже в останні дні перед стартом сезону Сент-Луїс виміняв у Кароліни захисника Джастіна Фалька, який оперативно оформив 7-річний контракт.

27-річний Фальк був одним з лідерів Ураганів, а зараз прекрасно доповнить і без того сильну оборону команди на чолі з П'єтранджело, Боумістером і Парейко. Сильний хід менеджменту. В цілому, як і рік тому, Блюзмени не виглядають якоюсь особливою командою, і повторити успіх їм буде важко, але й суперники явно будуть ставитися до них з побоюванням.

Рейнджери посилилися по всіх фронтах

Однією з команд, до якої буде прикута максимум уваги, стануть Рейнджери Нью-Йорка. Один з найбагатших клубів НХЛ (і найбагатший серед американських учасників ліги) давно не радує вболівальників яскравим, а головне успішним в плей-офф хокеєм. Однак влітку клуб зробив досить для повернення інтересу до Рейнджерів.

Головним підписанням став Артемій Панарін, який, як і інші лідери Коламбуса, не захотів залишатися в складі Блу Джекетс і вибрав варіант з Нью-Йорком. Панарін, враховуючи його результативність і вік, заслужив свій найбільший в клубі контракт і повинен надати атаці динаміки і яскравості. Але Панаріним справа не обмежилася.

twitter.com/NYRangers

На драфті Рейнджери під 2-м номером вибрали нападника Каапо Какко, який, як очікується, повинен відразу закріпитися в складі. Каапо ще на чемпіонаті світу показав, що готовий до дорослого хокею, тому чекаємо від нього хорошою результативності та номінації на Колдер Трофі.

Крім того, клубу вдалося омолодити лінію оборони, запросивши 25-річного Джейкоба Троубу. Лідер Вінніпега став 3-м найбільш високооплачуваним гравцем команди, і напевно буде одним з лідерів. За підсумком менеджмент посилився в кожній лінії (з воротарської парою Лундквіст - Георігіев все нормально) і може стати великим гравцем в своєму дивізіоні. За Рейнджерами точно буде цікаво стежити.

Тампа-Бей - звичний фаворит

Останні роки Тампу регулярно називають одним з претендентів на Кубок Стенлі, але команда регулярно ж розчаровує своїх шанувальників. Мабуть, пік розчарування припав на минулий сезон, де Блискавки легко виграли регулярку, але в першому ж раунді вилетіли від Коламбуса 0:4.

Втім, така поразка не привело до зміни наставника, та й склад не зазнав особливих змін. І це, напевно, правильно. Склад у Тампи топовий, влітку був переоформлений ряд контрактів і команда з тим же статусом фаворита почне регулярний чемпіонат. З хокеїстами на кшталт Василевського, Хедмана, Сергачова, Стемкоса, Кучерова і Поінта Блискавки повинні без проблем виходити в плей-офф.

Але там від них точно чекають більшого, ніж виліт в першому раунді.

Нью-Джерсі продовжує будувати команду

Рей Шеро не так давно вибудував чемпіонський Піттсбург, а тепер намагається зробити це ж з Нью-Джерсі Девілз. Йде не так швидко (а то - ні Кросбі, ні Малкіна, ні Флері немає), але справа явно просувається до того, щоб зробити з Дияволів міцних учасників плей-офф. Влітку клуб провернув один великий трейд, отримавши захисника Пі Кей Саббена. В Нешвіллі гравець не був таким ефективним, як в Монреалі, але з поверненням на Схід має всі шанси знову стати одним з найбільш домінуючих захисників в Лізі.

twitter.com/NJDevils

А на драфті клуб знову вибирав під 1-м номером і взяв форварда Джека Хьюза. Гравець весь минулий сезон йшов під 1-м номером в різних рейтингах, але на чемпіонаті світу основний конкурент Каапо Какко зіграв краще і навіть виграв золото. Незважаючи на це, клуб вибрав Хьюза, який, як і Какко, повинен відразу дебютувати і закріпитися в НХЛ.

Серед проблем Девілз поки бачиться тільки новий контракт лідера Тейлора Холла. Ведучий нападник може стати вільним агентом вже після цього сезону, і менеджменту потрібно переконати Холла, який прагне боротися за Кубок Стенлі, що команда вибудовується з прицілом на головну задачу.

Поки, мабуть, Дияволів не назвати навіть явним фаворитом в боротьбі за плей-офф (особливо в Столичному дивізіоні), однак до Нью-Джерсі точно варто придивитися.

Канада

У минулому сезоні канадські команди показали себе більш ніж добре, проте головне завдання не виконано, і з 1993 року Кубок Стенлі виграють тільки представники США. У новому сезоні хороші шанси мають Торонто, Калгарі і Вінніпег. Всі три команди мають молодий і дуже якісний склад, і всім вдалося зберегти своїх лідерів.

Торонто переоформив договір Мітчелла Марнера, Вінніпег зумів домовитися з Патріком Лайне і Кайлом Коннором, а Калгарі перепідписав Меттью Ткачака. Є відчуття, що канадські клуби мають вікно можливостей як мінімум для довгого плей-офф. Плюс, звичайно, Едмонтон Коннора Макдевіда.

Сам гравець в кінці минулого чемпіонату отримає важку травму (вже другу в недовгій кар'єрі НХЛ) і довго відновлювався, проте встиг одужати і провів передсезонку. В цілому, склад Ойлерз досить міцний, а з таким хокеїстом, як Макдевід, команда повинна бути в плей-офф. Про боротьбу за Кубок поки говорити рано. Едмонтону хоча б навчитися стабільно і без зривів виходити в пост-регулярний чемпіонат.

Вікно для Вашингтона і Сан-Хосе

В своє вікно можливостей Вашингтон вже може виставити Кубок Стенлі і зітхнути вільніше. Команда, маючи чудових виконавців, довгий час не могла добути головний трофей, але все ж досягла своєї мети і може бути більш спокійною. Однак тренер Тодд Рієрден зазначив, що націлюється на Кубок Стенлі, і команда з такими хокеїстами повинна бути серед лідерів.

Великою проблемою для Столичних може стати зміна поколінь. Контракт 34-річного Овечкіна завершується через 2 роки, 31-річного Бекстрема - через рік, 30-річного Холтбі - через рік. При цьому у Кепіталз третя по розміру платіжна відомість, і потрібно акуратно думати, хто в майбутньому буде змінювати лідерів.

twitter.com/Capitals

У Сан-Хосе ситуація складніша. Не така забита платіжна відомість, але немає Кубка Стенлі. Акули вже багато років є одними з лідерів Заходу, і поступово втрачають лідерів. Спершу пішов Патрік Марло, а минулого літа - капітан Джо Павелскі. При цьому Шаркс навіть більш вікова команда, ніж Вашингтон, особливо в обороні.

У поточного складу Сан-Хосе залишається мало часу, буквально сезон-два, і менеджменту доведеться думати про повну перебудову, яка затягнеться на тривалий час.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Miro Basyuk
ураааааааааааааа знову топ хокей