Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 04 березня 2023, 08:48
28778
18

Цой живий! Україна обіграла Ліван на старті ЧС-2019 з міні-футболу

В австралійському Перті українці переграли першого суперника з рахунком 3:0

| Оновлено 04 березня 2023, 08:48
28778
18
Цой живий! Україна обіграла Ліван на старті ЧС-2019 з міні-футболу
Кадр з трансляції. Віктор Цой забиває другий гол України
Збірна України переможно завершила стартовий матч III чемпіонату світу 2019 з міні-футболу. В австралійському місті Перт українці обіграли збірну Лівану з рахунком 3:0.
Через бюрократичні нюанси збірна України прилетіла до Австралії в неповному складі. Із заявлених на турнір 22 футболістів візи отримали тільки 8 українських спортсменів, серед яких немає голкіперів. Команда подала апеляцію на відмову у видачі віз, і якщо вона виявиться успішною, то інші футболісти незабаром відправляться до Австралії, правда почнуть грати тільки з другого туру. На стартовий матч ЧС-2019 з Ліваном у України футболістів на гру не вистачало. Тому в федерації міні-футболу України зробили оригінальний крок, вирішивши дозаявити пару гравців з місцевої команди української діаспори «Козаки Перта».
Гра, що проходила у вечірній час при штучному освітленні, почалася з прикрої ситуації для України. Була показана червона картка нашому голкіперу. Євген Заєць зіграв грубо, вибігаючи в поле на перехоплення м'яча, і був вилучений. У ворота став Віктор Цой, польовий гравець. І відіграв весь матч вище всіляких похвал. На 16-й хвилині капітан команди Андрій Хомин відкрив рахунок. Він прийняв м'яч, на паузі обійшов захисника і холоднокровно відправив м'яч у кут воріт (1:0). З таким рахунком при мінімумі небезпечних моментів команди вирушили на перерву. Нагадаємо, в міні-футболі грають 2 тайми по 25 хвилин.
А 34-й хвилині ключовий м'яч забив Віктор Цой! Граючий голкіпер точно в кут пробив з центру поля (2:0). Герой матчу, виявляється, здатний не тільки голи забивати, але і чудово грати у воротах. Віктор в кожному небезпечному епізоді біля своїх володінь діяв напрочуд холоднокровно, раз по раз не дозволяючи м'ячу перетнути лінію воріт знекровленої команди. Збірна Лівану стала діяти агресивно і почала ризикувати, підключаючи голкіпера в атаку. І цим скористався граючий тренер Євген Задорожний, майстерно одним дотиком відправивши м'яч у порожні ворота через весь майданчик. 3:0 – перша історична перемога України на світових форумах!
Збірна України після гри проти Лівану в груповому раунді ще зіграє 3 жовтня проти Румунії і 5 жовтня проти Нігерії. Причому в першій грі нашої групи Румунія нокаутувала Нігерію з рахунком 10:0. Формат змагань дуже простий. В результаті жеребкування 32 команди розділені на 8 груп. Боротьбу в 1/8 фіналу продовжать по дві кращі команди з кожної групи, і далі буде продовжуватися плей-офф до фіналу. До речі, IV чемпіонат світу 2021 з міні-футболу відбудеться в Києві.
Чемпіонат світу 2019 з міні-футболу
1-й тур, 1 жовтня. Перт (Австралія)
Ліван Україна 0:3
Голи: Андрій Хомин, 16, Віктор Цой, 34, Євген Задорожний, 45.
Збірна України: 1. Стів Вархомій, 2. Євген Заєць (Фактотум), 3. Віктор Пантелейчук (Агромат / Гріффін), 4. Євген Андрієнко, 5. Євген Задорожний (Фактотум, граючий тренер), 6. Денис Оробченко, 7. Андрій Хомин (Фактотум), 9. Анатолій Гаєнко, 10. Віктор Цой (Київміськбуд), 11. Євген Заєць (Альтернатива), 12. Віталій Харченко (Фактотум).
Sport.ua провів текстову онлайн-трансляцію матчу 1-го туру ЧС-2019.
Румунія Нігерія 10:0

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vs-vorota
Це шось! Не дали візи в Австралію, вилучення кіпера нашого, у воротах польовий гравець (Віктор Цой)! Відстояв на нуль, ще й гол забив.))) Це в архів міні-футболу.
tank72063
Цой жив!
BekXan
Спасибо нашим каналам за трансляцию наших сборников.Матов не хватает.
А пацанам респект !
Саша Зардунов
Перемен, требуют наши сердца..
Golhrenshtanga
Цой воскрес,и отстоял на ноль
maksimisgreat
Автор молодец!
Статья прикольно написана.
Анатолий Власович
Нигерия по ходу тоже мертвая.
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Что-то я не понимаю... Наших только 8 приехало(по тексту), читаю состав - явно больше чем 8, там же указано с каких команд игроки... Денис Оробченко и Анатолий Гаенко неизвестно откуда, или с местной диаспоры? Автор статьи явно перегрелся под солнышком, или строчит с Киева? Ливан - не показатель, в игре с румынами все станет ясно. А по поводу оформления документов - явный прокол, это же надо каким заслуженным террористом надо быть, чтобы визу не получить! Только не надо петь песни, что это происки Кочетова и наших недругов... Дай Бог, чтобы все хоть на игру с румынами собрались, за нигерийских туристов говорить не будем... Может у них задача - приехать и остаться на ПМЖ.
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил