Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
|
1678
1

Айнарс БАГАТСКІС: «Поки не можемо боротися з командами рівня Бургоса»

«Київ-Баскет» вилетів з Ліги чемпіонів

Айнарс БАГАТСКІС: «Поки не можемо боротися з командами рівня Бургоса»
fbu.ua

«Київ-Баскет» за підсумками двоматчевого протистояння кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА поступився фавориту - іспанському «Бургосу». Наставник столичної баскетбольної команди Айнарс Багатскіс сприймає поразку спокійно.

«Вже у першій грі з «Бургосом» у Києві було зрозуміло, з якою командою ми граємо, з яким суперником. І якщо у домашньому матчі нам вдалося десь здивувати їх захистом, як визнав їхній тренер, мовляв такий захист в Іспанії не застосовують, і я погоджуся з цим. Та й вдалося здивувати певними моментами у нападі. Дуже часто ми грали, так званий «великий лайнер», тобто великими гравцями. Та, якщо відверто, перед матчем-відповіддю у мене була одна пересторога: як довго ми зможемо витримати гру на такому рівні? Я не хвилювався, як ми підходимо до гри фізично, як ми мотивовані, наскільки ми агресивні, наскільки готові тактично, що ми вміємо технічно».

«А мене хвилювало те, як ми впораємося з тиском господарів у матчі-відповіді. Нас очікуватимуть роздратований суперник, повні трибуни на 9 тисяч глядачів. І якщо на початку гри мені здавалося, що ми справляємося, то починаючи з 6-7 хвилини гри ми просто, треба це визнати, піддалися фізичному тиску суперника. Вони нічим не здивували, по захисту і нападу грали те саме, що й у Києві. Тільки грали більш агресивно, більш жорстко, на межі фола. І до таких ситуацій ми не завжди були готові, ми приймали невірні рішення у нападі і одразу ж це коштувало нам легких, як ми це звемо, очок у захисті. Я вже не пам’ятаю, коли була така гра, коли ми більше 40 очок втратили у transition different. Десь своєчасно не сфолили, не зупинили, не влучали, і це коштувало очок».

«Я не хочу сказати, що з цього треба робити трагедію. Просто треба взяти з цих ігор досвід і максимум користі. Треба визнати, що ми поки не можемо змагатися на довгих відрізках з командами такого високого рівня. Цьому треба вчитися. І головне, тренерам зрозуміло, щоб і гравці винесли для себе урок. Є розуміння, що моментами ми можемо боротися. Я готовий навіть поспорити, що «Бургос» буде у плей-оф Ліги чемпіонів, а може й проб'ється до Фіналу чотирьох. Звісно, це тільки слова, лірика. Але ми грали з фаворитом кваліфікаційного раунду і думаю він буде серйозною силою у групповому турнірі і потім у плей-оф. А нам не треба зараз думати про «Бургос», це вже минуле. Нам треба винести максимум з цих двох ігор, навіть з цих чотирьох ігор, і використати цей досвід, я впевнений він накопичиться найближчим часом, у матчах Суперліги а потім у Кубку Європи ФІБА».
 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 10
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі
Футбол | 25 квітня 2024, 02:15 2
Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі

Віталій отримав неприємну травму у матчі «Евертон» – «Ліверпуль»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Туленко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил