Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 березня 2023, 21:22
10298
30

Три розгроми, виздоровлення Динамо, дебютний гол Коноплянки

Найцікавіші події 9-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 20 березня 2023, 21:22
10298
30
Три розгроми, виздоровлення Динамо, дебютний гол Коноплянки
ФК Динамо

Дев'ятий тур примітний тим, що в ньому не зафіксовано жодного нічийного результату. До того ж, відразу в трьох матчах були здобуті перемоги з великим рахунком. Всі команди з лідируючої групи синхронно перемогли. На сенсацію може претендувати, хіба що, результат гри у Львові, де місцеві «Карпати» поступилися «Колосу». Хоча львів'яни зараз за якістю гри поступаються не тільки «Колосу», а, можливо, абсолютно всім командам УПЛ.

Розгроми туру

Капітан «Ворскли» Володимир Чеснаков після розгромної поразки 0:5 від «Динамо» публічно заявив, що в грі проти «Шахтаря» полтавчани мають намір реабілітуватися. Але не склалося. «Гірники» практично протягом усього матчу виглядали краще за свого опонента. До пори до часу гостям просто щастило - то воротар рятував, то каркас воріт. Але гол назрівав - рахунок відкрив Бондар. А далі пішло-поїхало. Після помилки Чеснакова і голу Патріка стало ясно, що гостям розгрому не уникнути. Так і сталося.

Чотири сухих м'ячі забила і «Десна» в ворота «Маріуполя». На відміну від матчу проти «Динамо», в якому маріупольці прагнули щосили зіграти на рівних проти віце-чемпіонів, і команді Бабича це майже вдалося, в цьому матчі все було по-іншому. «Маріуполь» постав розібраною і безвольною командою. Він розсипався практично після першого пропущеного м'яча. Не пішла на користь господарям і перерва - чернігівці знову забили двічі. Дублі на рахунку Хльобаса і Філіппова. До речі, в рамках УПЛ «Десна» і «Маріуполь» провели три матчі. І у всіх цих поєдинках верх брали сіверяни.

У заключному поєдинку туру «Зоря» розбила на виїзді «Олімпік» - 5:0. Вирішальний внесок в цей погром вніс захисник «олімпійців» Ксьонз. Павло зрубав в середині першого тайму Кабаєва, за що отримав справедливе вилучення. Луганчани відразу реалізували чисельну більшість - відзначився Юрченко. А в другому таймі гості забили ще чотири м'ячі (двічі відзначився Русин, по голу забили Леднєв і Кабаєв).

Герой туру

Півзахисник «Десни» Картушов в минулому сезоні відзначився чотирма результативними передачами. У 26 матчах. У нинішньому сезоні Єгор провів поки лише вісім поєдинків, і на його рахунку вже шість асистів. Три з них - в грі проти «Маріуполя». Спочатку Картушов допоміг відзначитися Хльобасу, а через хвилину - Філіппову. У другому таймі Єгор ідеальною передачею допоміг Філіппову відзначитися ще раз, встановивши остаточний рахунок у грі - 4:0 на користь чернігівців.

Цифри і факти. Найважливіші події 9-го туру УПЛ

Серія туру

Перемігши в Харкові «Ворсклу», «Шахтар» продовжив одноосібно очолювати турнірну таблицю. Перемога над командою Віталія Косовського стала для донеччан вже дев'ятою поспіль. Тренер «помаранчево-чорних» Луїш Каштру в чемпіонаті України очок ще не втрачав. Поразка в Суперкубку-2019 залишається поки що єдиною осічкою португальського фахівця на внутрішній арені. А загальна безпрограшна серія чемпіонів країни збільшилася до 38 матчів.

Гольові дебюти туру

У матчі проти «Ворскли» рахунок своїм голам за «Шахтар» відкрили відразу два гравця «гірників»: захисник Валерій Бондар і вінгер Євген Коноплянка. Чемпіон світу серед двадцятирічних забив перший гол в матчі, відгукнувшись на подачу від кутового прапорця в середині першого тайму. Копоплянка в другій половині зустрічі подвоїв перевагу в рахунку, впевнено реалізувавши одинадцятиметровий удар.

Помилка туру

Наочний посібник для всіх, як не можна розігрувати вільний удар. Голкіпер «Ворскли» Ткаченко віддав передачу на Чеснакова, той не придумав нічого кращого, як повернути м'яч своєму голкіперу, якого пресингували відразу двоє гравців «Шахтаря». Як наслідок - м'яч потрапив до Алана Патріка, якому не склало труднощів поцілити в практично незахищені ворота.

Іменинник туру

Головному тренеру «Львова» Володимиру Мазяру в день матчу проти «Олександрії» виповнилося 42 роки. На жаль для керманича «левів», підопічні імениннику найбільш бажаного подарунка - перемоги - не піднесли. Обмежилися стандартною в таких випадках краваткою. Таким чином, ФК «Львів» під керівництвом Мазяра зіграв в чемпіонаті три матчі, в яких зазнав трьох поразок. При цьому львів'яни не забили жодного м'яча.

Слова туру

Незважаючи на виїзну перемогу над «Карпатами», наставник «Колоса» Руслан Костишин не тільки віддав належне супернику, а й заявив, що найбільш справедливим підсумком матчу повинна була стати нічия: «У нас ще недостатньо досвідчена команда. «Колос» поки не звик до Прем'єр-ліги. Для нас кожен матч - це подія. Напевно, справа в психології. Сьогодні нам пощастило. У «Карпат» було не так багато моментів, але у наших воріт виникала напруга. Чесно кажучи, якщо судити по грі, нічия була б справедливим результатом. Ми грали організовано, але хотілося більше гостроти в атаці».

Cейв туру

На 76-й хвилині зустрічі «Динамо» - «Дніпро-1» господарі заробили право на штрафний удар - Назаренко грубо обірвав прохід Циганкова. Суддівський вирок взявся виконувати сам постраждалий. Удар Віктору вдався на славу: сильний, акцентований, практично в дев'ятку воріт. Однак в тому епізоді рахунок не подвоївся. Перешкодою стала справді майстерна гра кіпера дніпрян. Юрчук в неймовірному стрибку зумів парирувати цей удар, перевівши м'яч в поперечину. Не схибив Валерій і на добиванні від Бесєдіна, перевівши м'яч на кутовий.

Пенальті туру

Другий гол у ворота «Дніпра-1» динамівці забили після того, як арбітр матчу Анатолій Абдула призначив у ворота гостей пенальті. Суддівське рішення здивувало. Арбітр знаходився в безпосередній близькості до епізоду, тому повинен був побачити, що проти Бесєдіна в штрафному майданчику дніпрян ніхто не порушував правила. Це скоріше форвард киян заплутав ноги захиснику команди Михайленка. Однак пенальті таки був призначений. Удар Циганкова з точки був точним.

Вилучення туру

Здавалося, ніщо не віщувало такого фіналу. Атака «Зорі» була позиційною, Кабаєв не погрожував воротам «Олімпіка», справа була поблизу кутового прапорця. І ось нате вам. Ксьонз прямими ногами ззаду атакував півзахисника гостей. Арбітр Бойко відразу показав Павлу пряму червону картку. Як то кажуть, пряміше не буває. Якби знав Ксьонз, чим в результаті закінчитися його фол, він навряд чи б пішов на такий «злочин» ...

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ла Ліга. Валенсія вдома програла Алавесу, Яремчук вийшов на заміну
Футбол | 05 травня 2024, 21:59 0
Ла Ліга. Валенсія вдома програла Алавесу, Яремчук вийшов на заміну

Увечері 5 травня відбуваються матчі 34-го туру чемпіонату Іспанії з футболу

ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле
Футбол | 05 травня 2024, 07:01 8
ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Андрущик
Засуньте в сраку свого Коноплянку і не витягуйте .Задрали вже про нього писать.
Виктор Андрущик
Засуньте в сраку свого Коноплянку і не витягуйте .Задрали вже про нього писать.
Виктор Андрущик
Засуньте в сраку свого Коноплянку і не витягуйте .Задрали вже про нього писать.
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alexey Antonenko
Рано про выздоровление говорить. Посмотрим по итогу сезона.
ARTA LC
Вопрос к автору по вот этой фразе в тексте: "И во всех этих поединках верх брали сиверяне." Это про игроков клуба "Десна" Чернигов. Можно поинтересоваться, кто такие сИверяне и где они живут? Гугл не дал ответа. Интересно также, какой ВЕРХ брали эти сИверяне? Монблан? Джомолунгму? Памир? Крышу стадиона?
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy1
Выздоровление Динамо!!! Кто бы мог подумать, что они смогут чудом обыграть грозный Мариуполь и победить дома смешной Днепр 1))
Думаю с такой серьезной игрой Динамо машина даже поборется за 2 место ( но это не точно)
rugby1970
"Три разгрома, выздоровление Динамо и дебютный гол Коноплянки" - упадок ЧУ, среди г-на - мы все поэты и кому еще не нужен Коноплянко... Так было бы правильней!
z.valenok01
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
z.valenok01
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lion
Днепр по старым добрым традициям отдал очки Динамо...
Хотя это уже другой Днепр?
Или название только другое?