Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 жовтня 2021, 16:43
12703
7

Портер прекрасний, але проти такого Спенса не попреш

Лев Кравців - про об'єднувальний поєдинок, якого усі так довго чекали

| Оновлено 17 жовтня 2021, 16:43
12703
7
Портер прекрасний, але проти такого Спенса не попреш
The Ring. Эррол Спенс, Шон Портер

Говорять, зараз зовсім немає бійців, які можуть вийти і битися усі дванадцять раундів без зупинки. Нібито стало надто багато техніки і розуму, але мало серця. А головне, боксери сучасності, тьху ти, зовсім і не бійці. Недомексиканець, який не схожий на мексиканців ані зовнішністю, ані бажанням махати руками і приймати тоннами. Легковаговик українець, який «танцює по рингу, як балерина» і чомусь не хоче йти по стопах Пакьяо, залізаючи трохи не в супертяжі.

Мовляв, мало духу авантюризму, скрізь сухий розрахунок і мінімум ризиків. Це, звичайно, смішно і зовсім неправда. Варто тільки поглянути на дванадцятираундову битву двох чемпіонів, як про подібне говорити не захочеться.

Портер здивував?

Шон Портер повинен був нав'язувати свій бокс. Не той, в який він грав декілька нещодавніх поєдинків, коли замість натиску включав мало не контрпанчинг. Будучи нижче на сім сантиметрів і маючи розмах рук такій же, як у Спенса зріст, єдина надія малюка Шона була на ближню дистанцію.

Саме на ній йому і фізіологічно легше, і взагалі простіше живеться. Там, у бійці, він, як риба у воді. Саме постійним тиском, великою кількістю ударів і натиском можна узяти таку високу і довгоруку фортецю. Портер зробив все саме так, як повинен був, якщо планував перемогти. А, судячи з того, як він пер вперед, програвати американець точно не збирався.

Проте, результативність такої тактики, як і будь-якої іншої, залежить ще і від рівня опонента. Від того, як він зможе підлаштуватися, пристосуватися і стримати на початку. Спенс дивував раніше і продовжує дивувати зараз.

Зрозуміло було, що Еррол уміє в рингу практично все, але вміти і застосувати це на ділі з одним з самих незручних опонентів - різні речі. Спенс не просто застосував. Він прийняв гру Портера з перших секунд, мабуть, вирішивши, що грати в жорсткого стоппера і бігати спиною вперед - собі дорожче. Прийняв такі правила гри і переміг.


Boxing Scene

На ближній і іноді середній дистанції Спенс був точнішим, круто захищався корпусом, постійно примушуючи Портера промахуватися, і потрапляв точно частіше за свого візаві. Викидав менше - потрапляв більше і частіше. Коефіцієнт корисної дії у справі.

Портер, дійсно, здивував. Не лише своєю заведеністю, постійним натиском і божевільною фізичною підготовкою. Ще здатністю витримати майже будь-який удар. До середини бою стало здаватися, що страшний нокаутер Спенс не зможе звалити цей танк.

Шон пропускав страшні удари. Нечасто, але досить. Тим більше, в цій вазі. Тим більше від Еррола, який може перевернути будь-кого. Портер тримався, приймав і лупцював у відповідь. Читачеві, що не дивився бій, може здатися, що хлопці возилися на ближній, Портер багато махав руками, а Спенс потрапляв. Ні, звичайно.

Поєдинок, дійсно, майже не переходив на далеку дистанцію, в основному, стараннями Портера. І Шон потрапляв, забирав раунди і відрізки бою. Діставав і смачно вкладав кулаки точно в ціль. Просто вони не мали такого ефекту, як потрапляння Спенса. Час від часу той американець, який є більшим, прикладував так, що, здавалося, вистояти неможливо. Портер лише показував, що "так, удар пройшов. Ну і що"?, і продовжував битися.

Чому переміг Спенс? Портер же постійно атакував

Дійсно, ініціатором більшості активних дій був саме Шон. Він йшов уперед, сипав ударами і виступав агресором. Деякі американські ресурси, що проводять по ходу бою текстову трансляцію, рахували Портеру цілі відрізки бою, де він не просто вигравав раунд, а виходив вперед на записках. І це справедливо.

Але, у результаті, бали виставляються за поєдинок цілком і в ньому точно переміг Спенс. Еррол був точнішим, примушував суперника промахуватися силу-силенну разів і відправив того в нокдаун у чемпіонських раундах. В одинадцятому раунді підборіддя Портера дало збій: лівий боковий, який вже не вперше заставав Портера в клінчі, прилетів точно в щелепу. Обличчя американця спотворилося, і він все ж рухнув на ринг.

Цей удар із розряду тих, що приводять до нокауту. Не можна просто так узяти і встати, пропустивши таке. Портер встав, здригнувся і пішов далі відповідати ударом на удар, хоча, звичайно, одинадцятий і дванадцятий раунди програв безперечно.

Сумарно Спенс більше влучав, його удари несли більший ущерб, і він просто кращий, як боксер. Він зіграв на стороні суперника: будучи високим і довгоруким, заліз у клінчі до незручного суперника і зробив його прямо там. Єдина надія Шона в даному бою була саме в цьому. Свою роботу він виконав на все сто, але коли проти тебе такий опонент, треба перемагати тільки нокаутом.


CBS. Еррол Спенс (зліва) и Шон Портер

Обличчя самого Портера після оголошення підсумкових балів говорить саме за себе. Він все прекрасно розумів і покивав головою на знак згоди. Спенс об'єднав в одних руках два пояси в одній з найкрутіших категорій у боксі зараз. Тепер у нього IBF і WBA. Він хоче стати абсолютним чемпіоном.

Якщо Портер завдав стількох проблем, то Кроуфорд і Пакьяо рознесуть Спенса?

Такий поєдинок Спенса проти Портера - складний, напружений, не означає нічого. Портер - один з, якщо не самий незручний, суперник цієї вагової категорії. Він то працює з дистанції, то пре на тебе, мов танк, не даючи дихнути. І Пакьяо (чемпіон WBA) і Кроуфорд (чемпіон WBO) діють зовсім в іншому стилі.

З ними у Спенса точно не виникне таких же проблем, як з Портером. Інші - цілком, але не такі ж. Звичайно, Менні виглядає зовсім малюком проти Еррола. Було помітно, наскільки Терман є більшим за легендарного філіппінця, а Спенс ще вище, більше і з ще довшими руками. Але Пакьяо на те і феномен, щоб перемагати ось таких гігантів. Або не перемагати, подивимося в майбутньому.

Кроуфорд і взагалі діє в іншій манері. Він більше Портера, тому перти, опустивши голову, не буде. Та і це не стиль Теренса. Він занадто розумний і технічно грамотний, щоб брати все силою. Тим більше, якщо в суперниках буде не Амір Хан, а здоровенний Спенс.

Що далі?

Відразу після поєдинку в ринг вискочив Денні Гарсія. Колись він був грозою боксу, а його батько - найбалакучішим тренером у світі. З того часу Денні вже не гроза, а батько програв начисто це звання Теофімо Лопесу-старшому.

Проте, Денні все ще хороший, у нього відмінний лівий боковий і досить фізичної потужності, щоб битися із Спенсом. Наприклад, один з редакторів журналу "The Ring" вже назвав цей поєдинок відмінним і сказав, що чекає його з нетерпінням.

Тим не менше, усі ці виходи в ринг з розмовами допоки є лише коливанням повітря. І навіть слова Еррола після бою, що їхні з Денні команди вже ведуть переговори. Он Пакьяо теж виходив в ринг до Спенса після перемоги над Броунером, і що? Потім все помінялося, і Менні став суперчемпіоном WBA, вигравши у Термана.

Сам Спенс не проти і бою з Гарсією, і виходу в ринг проти Пакьяо. Другий, звичайно, прийнятніший з-за гонорару - Менні все ще здатен заробити на імені дуже багато - і поясів. Поєдинок з Гарсією не настільки касовий - максимум повторить гонорар за цей же бій (2 млн)- та наближає Еррола до мети стати абсолютним чемпіоном.

Спенс вже пообіцяв нокаутувати будь-кого, кого проти нього поставлять, але поєдинок з Гарсією відтягує мегафайт з Кроуфордом. Якщо на початку 2020-го Еррол зустрінеться з Денні, то тоді об'єднання з Пакьяо відбудеться десь восени, а мегафайт Спенс/Пакьяо проти Кроуфорда в 2021-му. Довго. Диво у вигляді поєдинку Кроуфорд - Пакьяо зараз навряд чи відбудеться. На це варто розраховувати, тільки якщо Менні забере пояси у Спенса.

Проте, за напівсередньою вагою неймовірно цікаво стежити. Велика концентрація топ-бійців з ударом, які хочуть зустрітися один з одним. У 2020-му там буде багато феєрії.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Портер прекрасен. Ну это как бы на любителя)))))
Akella_147
При всем уважении к Спенсу там 116- 111 и близко не было, даже с нокдауном
Saar
Да уж, увидеть бы его бой с Кроуфордом. Кроуфорд сейчас лучший боксёр мира. Нереально крут!
MADRIDISTA
ЛОМАЧЕНКО КРАЩИЙ, ПОПРАВЛЮ ЬЕБЕ😉
tima fialko
Почитав про майже великого Спенса.Ми мабуть дивились різні боі.Портер ганяв його по рингу всю зустріч.По кількості ударів і влучності Портер був на порядок кращий.Мабуть не випадково Кравців не написав що судді розійшлися в оцінках.Один дав 115-112 за Портера.Думаю у Спенса великого майбутнього не буде,хоч і досяг він багато.Нецікавий,невидовищний боєць.