Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 липня 2021, 14:49
3246
1

Бургос – Київ-Баскет. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЛЧ

Поєдинок визначить подальшу долю киян у єврокубках

| Оновлено 04 липня 2021, 14:49
3246
1
Бургос – Київ-Баскет. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЛЧ
FIBA

Поєдинок «Бургос» - «Київ-Баскет» відбудеться у неділю, 29 вересня, в Іспанії. Початок поєдинку о 20.00 за київським часом.

Ще не забулися перипетії першого поєдинку між українським і іспанським клубами, який відбувся в минулий четвер, як командам належить зіграти матч-відповідь другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів ФІБА, за результатами якої і визначиться учасник групового етапу єврокубка.

У першому матчі «Київ-Баскет» гідно протистояв грізному іспанському клубу, склад якого цілком відповідає рівню Єврокубка УЛЕБ і показав, що без бою поступатися супернику він явно не має наміру. Першу половину київського поєдинку команди провели абсолютно на рівних, у столичних баскетболістів кульгала організація командної гри, але вони компенсували це досить непоганим процентом реалізації атак. У другій половині іспанці активізувалися в атаці, в той час як «Київ-Баскет» допускав все більше промахів з не самих вигідних позицій. Коли в четвертій чверті перевага гостей досягла чотирнадцяти очок, подумалося, що результат гри, а разом з ним і двоматчевого протистояння вирішений. Але баскетболісти українського клубу довели, що списувати їх з рахунків зарано і зуміли скоротити відставання до підсумкових трьох очок 83:86, залишивши питання про переможця дуелі відкритим.

Перший поєдинок був рівним практично за всіма основними показниками. Кияни краще кидали двоочкові кидки (62,5 відсотка реалізації, 25 з 40) і штрафні (75%, 3 з 4), на що іспанці відповіли дуже гарною реалізацією дальніх кидків (50%, 11 з 22). Команди зробили однакову кількість підбирань 33-33, а за результативними передачами символічна перевага виявилася на боці іспанців 21-20. 

Серед персоналій за підсумками першого матчу з боку киян гідні згадки Кейсі Шеппард (20 очок + 3 підбирання + 7 передач, 25 балів рейтингу ефективності) і В'ячеслав Петров (13 очок + 9 підбирань + 5 передач, 20 балів рейтингу ефективності).

У іспанців відмінну гру провели Ерл Кларк (14 очок + 5 підбирань + 3 передачі, 17 балів рейтингу ефективності) і Вітор Беніте (12 очок і стільки ж балів рейтингу ефективності, при цьому реалізація триочкових 4 з 5).

Варто відзначити, що «Бургос» зіграв київський матч широкою ротацією. Тренер іспанців використав усіх дванадцять заявлених гравців, при цьому кожен з них провів на майданчику не менше семи хвилин. Причому рульовий іспанської команди не поспішав повертати на паркет своїх лідерів навіть в успішні відрізки київського клубу. До слова, Айнарс Багатскіс використовував у першому поєдинку одинадцять гравців, тільки Антон Мусієнко провів на майданчику менше п'яти хвилин, а участь в матчі Іллі Зайця і зовсім вийшла символічною - дев'ятнадцять секунд.

Звичайно, «Бургос» є фаворитом перед поєдинку-відповіді. Нехай невелика, але все-таки перевага після першого поєдинку, домашній паркет, ширша ротація виконавців, все це говорить на користь іспанського клубу. Але і «Київ-Баскет» показав, що готовий протистояти грізному супернику, тим більше, що ресурси для посилення гри у наших баскетболістів є. В першу чергу багато часу тренерський штаб повинен присвятити відшліфовуванню командної гри, та й такі важливі гравці столичного клубу як Павло Крутоус, Деон Едвін і Максим Пустозвонов можуть показати набагато кращий баскетбол. Обіграти іспанців з перевагою в чотири очки буде дуже складно, але аж ніяк не неможливо.

Варто відзначити, що навіть у разі підсумкової двоматчевої поразки, український клуб не припинить участь в єврокубках. В такому випадку «Київ-Баскет» продовжить єврокампанію в груповому етапі Кубка ФІБА, але дуже хотілося б, щоб по закінченню сорока хвилин ігрового часу (а може і не тільки, так як не виключені овертайми) кияни продовжили свої виступи в Лізі чемпіонів.

 Прогноз Sport.ua: перемога «Бургоса»

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy Chak
кубрк фіба це баскета тєма!