Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 28 вересня 2019, 21:21
5644
5

Україна програла в один м'яч Польщі в кваліфікації гандбольного Євро

Доля матчу в київському Палаці спорту вирішилась в останні хвилини

| Оновлено 28 вересня 2019, 21:21
5644
5
Україна програла в один м'яч Польщі в кваліфікації гандбольного Євро
ФГУ. Збірна України
Жіноча збірна України з мінімальними відставанням в один м'яч (26:27) програла Польщі в другому турі кваліфікації гандбольного Євро-2020. Після поразки в першому турі від Румунії (24:27) підопічні Наталії Ляпіної поступилися і в ключовому матчі групового раунду.
 
Старт у українок вийшов вкрай невтішним. Не ладналися ні оборона, ні атака, що призвело до відставання в п'ять м'ячів вже в дебюті поєдинку (2:7). Українська команда взяла тайм-аут, і хвилинна пауза пішла на користь. Стали виходити комбінації в нападі, а голкіпер Юлія Балог зробила 8 сейвів за першу половину гри. Українки скоротили відставання, а ближче до кінця першого тайму вирівняли рахунок. На перерву команди пішли за нічийного рахунку 14:14.
 
У другому таймі вдалі дії Вікторії Бельмас, Ірини Глібко, Наталії Савчин та Євгенії Левченко дозволили українкам кілька разів виходити вперед в рахунку на один м'яч. Але не більше того. Вдалі атаки чергувалися з явними провалами в захисті. Ключові хвилини настали при рахунку 24:24. Кілька неточних кидків в нападі привели до того, що Польща перехопила ініціативу та відірвалась на два м'ячі. Часу залишалося небагато, і після обміну голами збірної України зусиллями Савчин вдалося лише скоротити відставання до мінімуму на останніх секундах гри. Табло зафіксувало підсумковий рахунок 26:27 на користь Польщі.
 
Нагадаємо, в фінальну стадію Євро-2020 пройдуть по дві кращі команди з кожної з семи груп. Там вони приєднаються до країн-господарок континентального форуму, Данії і Норвегії (фінальна стадія запланована на 4–20 грудня 2020 року). Румунія вважається явним фаворитом нашої відбірної групи, а Польща та Україна ведуть боротьбу за другу путівку.
 
Ще не все втрачено. Збірній України треба двічі обіграти Фарери і поквитатися з Польщею на виїзді. На папері виглядає задачею по силах, а як буде насправді – дізнаємося в наступному році.
 
Гандбол. Жінки. Кваліфікація Євро-2020
 
2-й тур, 28 вересня, Київ (Україна). Палац спорту
 
Україна – Польща – 26:27 (14:14)
 
Україна: Вікторія Тимошенкова, Єлизавета Воронько, Юдіт Балог; Вікторія Борщенко, Євгена Левченко, Владислава Бельмас, Ірина Глібко, Леся Смолінг, Тамара Смбатян, Вікторія Бельмас, Наталія Савчин, Анна Дябло, Анастасія Мелекесцева, Зоряна Пташинська, Лілія Горільска, Ольга Передерій. Головний тренер: Наталія Ляпіна.
 
Sport.ua провів текстову онлайн-трансляцію матчу.
 
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Верняєв став віце-чемпіоном Європи зі спортивної гімнастики у багатоборстві
Інші види | 24 квітня 2024, 22:23 2
Верняєв став віце-чемпіоном Європи зі спортивної гімнастики у багатоборстві

Український гімнаст у кар'єрі має вже 13 медалей чемпіонатів Європи

ВІДЕО. Оприлюднено момент, після якого Миколенко отримав травму в АПЛ
Футбол | 24 квітня 2024, 23:29 4
ВІДЕО. Оприлюднено момент, після якого Миколенко отримав травму в АПЛ

Віталій не зумів продовжити поєдинок «Евертон» – «Ліверпуль»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE BEST Химич
ВОТ МАТЧ (ЛАЙКАЙТЕ ДЛЯ ТОПА) https://www.youtube.com/watch?v=74FRrHbBKtM
Руслан Шевченко
Вчера был День ГАНДОНА, жаль не сегодня. Один мяч, 10 пох, дно, баскет, волейбол, хоккей, футбик. Так и умру не дождавшись побед. Кто там рассказывал в Запорожье мало болельщиков на спорт . ДС в Киеве не намного их было больше. Женский спорт нах никому не нужен, уж простите за мой французский.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил