Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 27 вересня 2019, 11:06
1790
2

Айнарс БАГАТСКІС: «Бургос нас не здивував, ми його здивували більше»

Наставник «Київ-Баскета» про поразку в матчі кваліфікації Ліги чемпіонів

| Оновлено 27 вересня 2019, 11:06
1790
2
Айнарс БАГАТСКІС: «Бургос нас не здивував, ми його здивували більше»
БК Київ-Баскет. Айнарс Багатскіс
Головний тренер «Київ-Баскета» Айнарс Багатскіс прокоментував домашню поразку своєї команди у першому матчі другого кола кваліфікації Ліги чемпіонів. 26 вересня кияни поступилися у Палаці спорту іспанському «Бургосу» 83:86. 
 
– Важко бути задоволеним після гри, яку ти програв. Хоч ми і грали проти дуже талановитої і дуже досвідченої команди. Щоб грати на рівних з нею, потрібно мати стовідсоткову самовіддачу, виконання того, що планували. А по-друге, постійність цього виконання. Досвідчені команди тим і відрізняються від інших, що вони терпляче грають у свій баскетбол, вичікують моменту, коли ти, суперник, їм щось даси і вони одразу ж це використовують. Я відверто сказав своїм хлопцям: чим вони нас здивували? – Нічим! Ми їх здивували більше. Ми часто грали п’ятіркою великих, багато мінялися і найголовніше – з того, що ми грали, ми витягли позитив для себе. Але. Кожне недопрацювання, недбалість, а буває, що гравці не закидають на тлі втоми, тиску результату. Здавалося, що ми можемо переломити хід матчу, вийти вперед, виграти гру. І навіть коли програвали -14, все одно відшукали резерв зламати такий сценарій. І могла бути нічия. Одним словом – це досвід. Вони не здивували, грали по ситуації і оскільки були значно більш досвідченими, знали – як використати те, що ми їм дали. Вони набрали 86 очок, при цьому 11 – після триочкових. А у минулій грі здійснили 12 триочкових. Прикро, що частина цих триочкових була реалізована, хоч ми досконально знали, як воно буде, але це частина гри, досвід.
 
– У сьогоднішній грі ми побачили у складі Київ-Баскета двох лідерів – Шепарда і Едвіна. Мало були задіяні інші гравці, які могли розкрити свій потенціал?
– Скажіть, кого з гравців я, як тренер, задушив, який не може розкривати свій талант? У нас ті гравці, які здатні обіграти 1 в 1, одночасно вони можуть зкреативити. Моментами виходить, моментами ні. Коли я грав, я теж інколи дратувався, що розігруючий заграється. Я махав руками, не отримував м’яча. Але таке буває на усіх рівнях. Ці два хлопця умовно наші лідери. І по агресивності поводження з м’ячем. Але у кожного гравця команди є своя роль. Як Девід Блатт казав – покажи мені свій талант, і я покажу тобі твою роль. Ми працюємо разом шість тижнів. А на це потрібен час. В команді – 9 нових гравців, які збираються відчувати один одного. І тренеру теж це потрібно, не тільки гравцям. Ми виглядали у цій грі солідно. І це тільки початок нашого шляху. На мою думку, команда має грати у той баскетбол, в який повинна грати – це десь січень-лютий. Тоді вже нема жодних виправдань. Звісно, є певні зриви, спади – американські гірки протягом сезону, виходячи з ігор, їхнього драматизма, але стабільність проявляється з часом. І те, що ці хлопці обидва старалися – нема питань. З одного боку їхня гра радує, і статистика. Але з іншого – у них 9 втрат на двох. І ці втрати без тиску. Самі десь припустилися. І прийняли невірні рішення. І це досвід – розігруючий зіграв би по-іншому у такому разі.
 
Матч-відповідь відбудеться 29 вересня в Сан-Пабло.
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

НБА. Бостон без Михайлюка в овертаймі програв Атланті
Баскетбол | 29 березня 2024, 08:15 0
НБА. Бостон без Михайлюка в овертаймі програв Атланті

«Новий Орлеан» виявився сильнішим за «Мілуокі»

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 2
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Туленко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владислав Ткаченко
Негров понабирали ,а результата нет,ставьте своих игроков пускай опыта набираются