Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 липня 2021, 13:11
5081
0

Київ-Баскет - Бургос. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЛЧ

Кияни приймають дуже складного суперника з Іспанії

| Оновлено 04 липня 2021, 13:11
5081
0
Київ-Баскет - Бургос. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЛЧ
БК Київ-Баскет. Павло Крутоус

Поєдинок «Київ-Баскет» - «Бургос» відбудеться в четвер, 25 вересня, в Києві. Початок гри о 19.00. У прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.   

Після успішного протистояння з австрійським «Капфенбергом», яке відбулося менш ніж тиждень тому, віце-чемпіону України належить почати другу дуель у кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА з дуже міцним іспанським «Бургосом». Даний відбірковий раунд є останнім, і переможець українсько-іспанського протистояння отримає жадане місце в основному раунді турніру.

Відразу скажемо, що з жеребом на цій стадії киянам відверто не пощастило. При наявності цілком прохідних клубів на кшталт латвійського «Вентспілса» або чорногорського «Морнара», фортуна піднесла в суперники «Київ-Баскету» клуб з найсильнішого чемпіонату Європи. Так, «Бургос» зайняв в минулому сезоні Ліги АСВ тільки одинадцяте місце, але для даної стадії Ліги чемпіонів це вкрай високий рівень.

У нинішньому сезоні «Бургос» явно має намір поліпшити торішній показник і як мінімум пробитися в плей-оф іспанської першості. Для досягнення цих цілей іспанці в міжсезоння суттєво перекроїли склад і підписали кілька досить сильних і відомих виконавців. Серед них виділяються досвідчені (обом уже за тридцять) американці Ерл Кларк, який встиг пограти і в НБА і в Євролізі, і Тадеус Макфадден. Також «Бургос» уклав контракт з ще одним легіонером з США, на цей раз з камерунським корінням, Жаном-П'єром Токото, який провів дуже гідний минулий сезон в ізраїльському «Хапоелі» з Ейлата. Жан-П'єр був обраний до числа учасників ізраїльського Матчу зірок і за його результатами отримав нагороду MVP даного заходу. Ще одним серйозним придбанням «Бургоса» став іспанський розігруючий Ферран Бассас, який переїхав до табору суперника киян з «Тенеріфе».

Залишилися в клубі на новий сезон і одні з лідерів команди зразка сезону минулого - бразильці Вітор Беніте (атакуючий захисник) і Аугусто Ліма (центровий), які ще пару тижнів тому виступали в Китаї за свою національну збірну на чемпіонаті світу. Також в строю і сербський центровий Горан Хускіч, який в минулому сезоні не пропустив жодної гри і набирав в середньому 10,5 очка за матч, заробивши за підсумками чемпіонату другий в команді рейтинг ефективності (14,6 балів).

Безумовно, в міжсезоння «Бургос» втратив кілька важливих бойових одиниць (в першу чергу, мова йде про американців Домініка Саттона і Деона Томпсона), але поповнення в команди більш ніж пристойне. Варто відзначити, що минулий сезон у складі іспанського клубу починав і наш В'ячеслав Кравцов, але після дванадцяти проведених матчів клуб і наш центровий припинили співпрацю.

У минулий вівторок «Бургосу» випала честь відкривати іспанську першість сезону 2019/20. У стартовому поєдинку чемпіонату суперник киян на виїзді обіграв «Фуенлабраду» з рахунком 87:76. Найкращими в складі «Бургоса» стали бразилець Вітор Беніте (16 очок) і Ферран Бассас (14 очок). 

Що ж стосується нашого віце-чемпіона, то «Київ-Баскет» за короткий проміжок часу між поєдинками з австрійцями і іспанцями встиг втратити Руслана Отверченка, який припинив співпрацю зі столичним клубом.

Звичайно, іспанці будуть явними фаворитами в протистоянні з українським клубом. Але шанси у нашого чемпіона обов'язково будуть. За киян в матчах проти «Бургоса» може зіграти той факт, що грав проти них в поєдинках з «Капфенбергом». Це старт сезону, коли слабша команда цілком може скористатися незіграністю більш статусного колективу і зрівняти різницю в класі. Та й формат швидкого двоматчевого протистояння з перервою в три неповних дні повинен додати інтриги.

Втім, не тільки на непередбачуваність старту сезону буде сподіватися «Київ-Баскет». Головний тренер столичних баскетболістів Айнарс Багатскіс говорив, що команда готова дати бій «Бургосу», а гравці та тренерський штаб готують для гостей сюрпризи. Залишається тільки побажати, щоб ці несподіванки для іспанців і бойовий настрій «Київ-Баскета» дали позитивний результат. Хоча досягти його буде дуже нелегко.

Прогноз Sport.ua: мінімальна перемога «Київ-Баскета».

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.