Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 13:09
2863
0

Мотор — Пекінський спортивний університет. Прогноз і анонс на матч

У поєдинку СЕХА-Ліги український клуб приймає екзотичного суперника з Китаю

| Оновлено 04 липня 2021, 13:09
2863
0
Мотор — Пекінський спортивний університет. Прогноз і анонс на матч
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» — «Пекінський спортивний університет» відбудеться в середу, 25-го вересня, в Запоріжжі. Початок поєдинку в ПС «Юність» о 20:00. 

Перед стартом нинішнього сезону в СЕХА-Лізі відбулися великі зміни. Кількість колективів-учасників досягла дванадцяти, до участі в турнірі вперше приєдналися команди з України та Росії, повернувся в Лігу титулований угорський «Веспрем». Але найнесподіванішою зміною стало включення до складу учасників клубу з Китаю. Цим клубом стала збірна команда Пекінського спортивного університету.

Безумовно, включення китайської команди в міцний європейський турнір бачиться, в першу чергу, рішенням геополітичним. Судячи з усього, СЕХА-Ліга всерйоз вирішила вийти на нові ринки і встигнути відхопити свій шматок в раніше не повністю зайнятих, але дуже перспективних і багатих китайських спортивних і медійних просторах. Така причина бачиться самою логічною, так як за рівнем своєї гри китайський клуб буде явним аутсайдером турніру. Навіть кілька зароблених очок будуть для азіатської команди великим успіхом.

У свою чергу, китайці всерйоз вирішили прокачати гандбол у себе в країні і скласти серйозну конкуренцію на своєму континенті лідерам азіатського чоловічого гандболу, якими є збірні Катару, Бахрейну, Південної Кореї, Ірану.

Команда Пекінського спортивного університету була зібрана перед стартом нинішнього сезону і до її складу увійшли майже всі найперспективніші китайські гандболісти, які і будуть надалі складати кістяк своєї збірної. Як тільки стало відомо про включення в СЕХА-Лігу команди з Китаю, у всіх причетних до турніру відразу ж виникло питання логістики, адже польоти в Піднебесну для європейських команд річ недешева і дуже затяжна. Але китайці вийшли із ситуації і заявили, що їх команда протягом більшої частини сезону буде базуватися в Загребі, де і проведе свої домашні ігри.

Виводити китайський гандбол на новий рівень стане хорватський тренер Владо Шола. Відомий у минулому воротар збірної Хорватії, з якою він став олімпійським чемпіоном у 2004 році в Афінах і переможцем Чемпіонату світу в 2003 році в Португалії, повинен стати незаперечним авторитетом для китайських гандболістів.

Перед стартом сезону велися розмови про посилення команди кількома легіонерами, але азіати залишилися вірними собі, і на даний момент за Пекінський спортивний університет заявлені тільки китайські гандболісти. Цей факт побічно підтверджує, що керівництво китайського гандболу всерйоз робить ставку на довгострокові цілі, не женучись за швидкими результатами.

У нинішній СЕХА-Лізі Пекінський спортивний університет провів дві зустрічі, в яких зазнав двох поразок. Спочатку китайці розгромно поступилися в гостях переможцю минулорічної Ліги чемпіонів «Вардару» – 23:37, а після на умовно своєму майданчику в Загребі поступилися сербській «Войводині» з рахунком – 21:28.

Варто відзначити, що в передсезонних матчах «Мотор» вже зустрічався з китайським клубом і без проблем розгромив суперника з рахунком 30:15. Найрезультативнішим гравцем запорізького клубу в тому матчі став Айденас Малашинскас, який закинув п'ять м'ячів.

Навряд чи і в цей раз азіати складуть належну конкуренцію нашому чемпіону, який після двох поразок у Лізі чемпіонів повинен знову відчути смак міжнародних перемог.
І залишається тільки порадіти за запорізьких любителів гандболу, яким випала можливість крім топових команд континенту побачити нехай і не найсильніші, проте дуже цікаві команди.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна обіграла Францію й посіла перше місце в групі ЧЄ-2024 із socca
Інші види | 10 травня 2024, 23:59 1
Україна обіграла Францію й посіла перше місце в групі ЧЄ-2024 із socca

Суперником України у 1/8 фіналу буде команда Німеччини

Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував
Футбол | 10 травня 2024, 18:26 16
Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував

Особливо завзято публікувати псевдосенсації звично будуть румунські та турецькі ЗМІ…

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.