Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 13:10
1900
0

Румунія - Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Українки починають відбір виїздом до фаворита групи

| Оновлено 04 липня 2021, 13:10
1900
0
Румунія - Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
xsport.ua

Поєдинок Румунія - Україна відбудеться в середу, 25 вересня, в румунському Брашові. Початок матчу о 18:30 за київським часом.

Виїзним матчем проти Румунії для нашої збірної візьме старт відбірковий турнір чотирнадцятого Чемпіонату Європи з гандболу серед жіночих команд. І в цю кваліфікацію наша збірна входить з наміром повернути собі втрачені позиції в європейському гандболі. Для успішного потрапляння до числа шістнадцяти найсильніших команд континенту Україна повинна зайняти місце не нижче другого в відбірковій групі сім, де крім неї виступають збірні Польщі, Румунії та Фарерських островів.

Після невдалого відбору на Чемпіонат світу 2019 року, де українки не змогли подолати перший кваліфікаційний раунд, жіноча національна команда нарешті отримала нового головного тренера. Їм стала Наталя Ляпіна, яка ставала бронзовим призером Олімпійських ігор 2004 в Афінах і займає шосте місце в рейтингу бомбардирів збірної України. За час своїх виступів за нашу збірну вона закинула 248 м'ячів у 68 поєдинках.

Під стать тренерському штабу змінився і ростер національної збірної. У ньому відсутні досвідчені Анна Редька та Юлія Снопова, проте відразу четверо гравчинь готові дебютувати за збірну в офіційному поєдинку (Влада Бельмас, Анна Дябло, Анастасія Мелекесцева та Зоряна Пташинська).

В цілому, список гравців викликаних на вересневе ігрове вікно виглядає наступним чином:

Воротарі: Вікторія Тимошенкова («Корона», Румунія), Юдіт Балог («Бекешчаба», Угорщина), Єлизавета Воронько («Карпати»)

Польові гравці: Євгенія Левченко (БНТУ-БелАЗ, Білорусь), Вікторія Борщенко («Ростов-Дон», Росія), Ірина Глібко («Вилча», Румунія), Ольга Передерій («Мец», Франція), Лілія Горільська («Сомбахтей», Угорщина), Вікторія Бельмас («Заглембе», Польща), Леся Смолінг («Кошалін», Польща), Влада Бельмас («Піотрковія», Польща), Тамара Смбатян («Магура», Румунія), Анастасія Мелекесцева («Галичанка»), Наталія Савчин («Галичанка»), Анна Дябло («Дніпрянка»), Зоряна Пташинська («Вікторія-Берестьє», Білорусь)

Першим бойовим хрещенням для нового головного тренера стануть спарені поєдинки проти одного з лідерів європейського гандболу - збірної Румунії (середа, 25 вересня) на виїзді і домашня зустріч проти Польщі (неділя, 29 вересня).

Румунська національна команда завжди входила в число міцних європейських збірних і останнім часом стабільно фінішує в першій десятці на великих мейджорах. Кращим результатом в останньому десятиріччі стало для румунок третє місце на Чемпіонаті світу 2015 року, а на двох останніх континентальних першостях Румунія фінішувала в першому квінтеті (2016 рік - 5-е місце, 2018 рік - 4-е місце).

Матч проти румунок для України стане одним з найскладніших випробувань у всьому відбірковому турнірі, хоча досвід перемог над своїми західними сусідками у нашої збірної є великий. Всього команди провели між собою одинадцять поєдинків, в яких чотири рази здобула перемогу Україна і п'ять разів Румунія. Ще два поєдинки сильнішого не виявили.

Остання зустріч між збірними відбулася на фінальній стадії Чемпіонату Європи-2014. У поєдинку групового етапу мінімальну перемогу здобула збірна Румунії – 23:22. Кращим снайпером збірної України в тому матчі стала Вікторія Борщенко, яка закинула десять м'ячів.

Безумовно, збірна Румунії буде фаворитом майбутнього поєдинку, але наша команда повинна постаратися не зіпсувати дебют новому головному тренеру і почати відбір з позитивного результату.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Румунії.

26 вересня

Румунія – Україна

Польща – Фарерські острови

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку
Футбол | 19 квітня 2024, 00:51 15
Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку

Французька команда виграла чвертьфінал ЛЄ

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.