Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 25 вересня 2019, 01:37
2849
1

Барселона перервала невдалу серію домашньою перемогою над Вільярреалом

Антуану Грізманну вдалося відзначитися голом вперше за календарний місяць

| Оновлено 25 вересня 2019, 01:37
2849
1
Барселона перервала невдалу серію домашньою перемогою над Вільярреалом
twitter.com/FCBarcelona
Завжди незвично бачити чинного чемпіона країни поза межами зони потрапляння до єврокубків на наступний сезон. Що ж, такими є сучасні реалії для каталонської «Барселони». Колектив Ернесто Вальверде почав свій черговий похід до захисту титулу найсильнішої команди Іспанії з несподіваної поразки в Більбао, яка стало можливою завдяки феноменальній «бісіклеті» Арітца Адуріса (0:1).
 
Нічия проти «Осасуни» (2:2) та поразка від поточного лідера Ла Ліги в особі «Гранади» (0:2) – дійсно, «блаугранас» з тріском провалюють «виїзди». Туди ж можна віднести відсутність голів у гостьовому поєдинку проти дортмундської «Боруссії» вже в межах Ліги чемпіонів УЄФА.
 
Поки каталонська команда намагалася розібратися з відсутністю належних результатів, «жовта субмарина» також не особливо поспішала радувати своїх шанувальників. Лише в останніх двох турах «Вільярреал» зумів здобути перемоги, що, з умовою найвності зайвої щільності в турнірній таблиці, вмить наблизило колектив Хав'єра Кальєха впритул до єврокубкової зони. Більш того, «субмарина» в обох випадках потопила своїх опонентів, так і не подряпавши обшивку власного корпусу –  «Леганес» програв у рідних стінах (0:3), а «Вальядолід» невдало з'їздив у гості (0:2).
 
Каталонській команді вистачило десять хвилин на початку першого тайму для організації надлому в психологічному стані суперника. Подача з кутового на правому фланзі від Ліонеля Мессі на ближній кут воротарського припала точно на голову Антуану Грізманну, якому нарешті вдалося перервати свою «гольову засуху».
 
Розмірений контроль м'яча на чужій половині поля дозволив «Барселоні» дещо приспати пильність опонентів, через що утворився провал в опорній зоні, чим скористалися Бускетс і Артур під час побудови чергової атаки своєї команди. Серхіо відпасував на бразильського партнера, а той не став приймати складних рішень, віддавши перевагу потужному пострілу з пристойної дистанції. Асенхо не побачив момент з вирішальним ударом і навіть не встиг відштовхнутися від газону після того, як м'яч вилетів з-за спини останнього захисника.
 
Затьмарили кінцівку першої половини для команди Вальверде дві події. Ліонель Мессі почав кульгати після боротьби за м'яч на чужій половині поля, а коли аргентинець в перший раз покинув межі поля для отримання медичної допомоги, то почали закрадатися не найбільш обнадійливі передчуття. Так і вийшло, перший тайм Лео абияк дограв, але після перерви допомогти своїм партнерам вже не мав можливості.
 
Іншою подією став постріл Санті Касорли під поперечину воріт тер Штегена на 44-й хвилині. І не скажеш, що німецький голкіпер не міг відбити загрозу в цьому епізоді. Швидше за все, ми стали свідками неправильно передбаченої траєкторії польоту м'яча, що призвело до помилкового вибору моменту для стрибка. У будь-якому випадку, позиції «Барселони» після цього епізоду виглядали вже не такими непорушними.
 
Тільки тривожніше стало на початку другого тайму, коли Марк-Андре тер Штеген зміг виграти очну дуель у Касорли, якого забули в центрі штрафного захисники під час прострілу з правого флангу.
 
Гра «Барселони» була досить прісною аж до моменту виходу на поле Фаті. Лише уругвайський нападник Луїс Суарес зміг хоч якось потривожити Асенхо своїм занадто слабким ударом в один дотик з близької відстані. Однак з появою на полі юного іспанського футболіста атака каталонців видозмінилася, і сам Фаті мав непогану нагоду для голу, коли пробивав під дальню штангу, отримавши передачу п'ятою в чужій штрафній від Грізманна. Ні це, ні наступні події на рахунок впливу не мали, що зумовило підсумкову перемогу «Барселони» на своєму полі.
 
У наступному турі підопічні Ернесто Вальверде зіграють в гостях проти мадридського «Хетафе», а «Вільярреал» проведе домашній поєдинок проти севільського «Бетіса».

Іспанська Ла Ліга6-й тур.

Барселона  Вільярреал – 2:1 

 Грізманн, 6, Артур, 16 – Касорла, 44.

 Роберто, 26, Грізманн, 48, Фірпо, 82, Бускетс, 90 – Замбо, 72, Альбіоль, 82

Барселона: тер Штеген – Фірпо, Ленгле, Піке, Семеду – Артур, Бускетс, Роберто (де Йонг, 62) – Грізманн, Суарес (Фаті, 78), Мессі (Дембеле, 46).

Вільярреал: Асенхо – Кінтілья, Торрес, Альбіоль, Пенья – Іборра, Замбо – Онтіверос (Екамбі, 57), Касорла, Чуквуезе – Морено (Гомес, 68).

Арбітр: Рікардо Де Бургос Бенгоечеа (Більбао, Іспанія)

Стадіон: «Камп Ноу» (Барселона, Іспанія)

Удари (у площину): 8 (4) – 11 (3)
Кутові: 6 – 5
Оффсайди: 4 – 3.

БАРСЕЛОНА-ВІЛЬЯРРЕАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C
 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
_NATSGUL_
Игра Барсы - это тихий ужас. Относится ко всем линиям, кроме вратаря. Нужно физрука Вальверде гнать в шею как можно быстрее иначе Барсу он вообще на дно опустит.
В прошлой игре против Гранады худшими по оценкам были: Суарес, Фирпо, Гризман - все они сего дня играли в основе, лучшим в прошлой игре был Де Йонг - сегодня сидел на лавке. Где логика? Такое ощущение, что физрук делает всё специально, чтоб Барсу топить.
Суарес сегодня провалил игру, но в следующем матче всё равно будет играть в основе, а Фати, который за 15 минут сделал больше - будет греть лавку, но при этом Вальверде рассказывает в интервью, что очень рассчитывает на Фати...и держит его на лавке. Ведь нужно более-дорогих футболистов выпускать, таких как Суарес и Гризман, а то, что их уровень сейчас - ниже плинтуса его не волнует.