Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 вересня 2019, 12:41
14307
6

Шедевр Марлоса, дубль Супряги, розгром від Динамо

Найцікавіші події восьмого туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 24 вересня 2019, 12:41
14307
6
Шедевр Марлоса, дубль Супряги, розгром від Динамо
ФК Шахтар

Черговий тур УПЛ пройшов на тлі старту трьох наших повпредів в єврокубках. Однак, незважаючи на таку фору, опоненти «Шахтаря» і «Динамо» так і не змогли отримати хоча б по одному очку. А ось суперникові «Олександрії» пощастило більше. «Колос» таки зміг зіграти внічию з бронзовим призером чемпіонату України.

Матч туру

У Чернігові зустрілися лідери чемпіонату: «Десна», що йде на другому місці, приймала беззаперечного лідера сезону - «Шахтар». Навряд чи таке високе проміжне місце сіверян можна вважати випадковим, особливо якщо врахувати, як успішно підопічні Рябоконя зіграли проти двох призерів минулого чемпіонату - «Олександрії» і «Динамо». Перед грою наставник «Десни» Рябоконь зазначив, що був би не проти, якби матч завершився нульовою нічиєю. В принципі, господарі були дуже близькі до того, щоб завоювати очки і в грі проти «гірників». Протягом всього матчу чернігівці майже ні в чому не поступалися своєму опоненту, а в плані стандартів - так і зовсім перевершили його. Відчувалося, що команда Каштру грала після виснажливої ​​гри проти «МанСіті», а «Десна» - на підйомі. Але своє чемпіон все одно взяв: переможний і єдиний гол на рахунку Марлоса.

Передача туру

Три очки команді Каштру в Чернігові принесла «солодка парочка» донецької команди - Тайсон і Марлос. Капітан «гірників» розігнав атаку, і в найпотрібніший момент зумів красиво вирізати передачу на свого партнера. Марлосу залишалося пробити воротаря. І натуралізований бразилець зробив це витончено і знущально - він одним дотиком підсік м'яч над Пастом.

«Танкіст» туру

ФК Шахтар

У поєдинку попереднього туру - проти «Зорі» - капітан «Шахтаря» Тайсон отримав дуже болючий удар коліном в голову від свого партнера по команді - Ісмаїлі. Були підозри як мінімум на струс мозку, але в підсумку найгірші прогнози не підтвердилися. Бразилець зіграв уже в наступному поєдинку «Шахтаря» - проти «МанСіті». Вийшов він і на матч проти «Десни». Правда, на цей раз в спеціальному шоломі, що чимось нагадує знаменитий головний убір не менш знаменитого воротаря «Челсі» і «Арсенала» Петера Чеха.

Герой туру

СК Дніпро-1

Після досить вдалого початку сезону у виконанні «Дніпра-1», подальші результати дніпровського клубу навряд чи радували уболівальників. Команда Михайленка влаштувалася в другій шістці, лише зрідка радуючи забитими м'ячами. Не в останню чергу низька результативність дніпрян пов'язана з відсутністю через травму їх головної надії в атаці - чемпіона світу серед двадцятирічних Владислава Супряги. У матчі проти «Карпат» Влад повернувся до стартового складу. І відразу ж приніс своїй команді довгоочікувану перемогу, відвантаживши у ворота львів'ян два м'ячі.

Відзначимо, що Супряга став першим українським гравцем 2000-го року народження, який зробив дубль в УПЛ.

«Пенальтист» туру

Після гри зі «Львовом» наставник «олімпійців» Вісенте Гомес, серед іншого, зазначив, що штатним пенальтистом в команді є Політило. Саме Сергій реалізував одинадцятиметровий у ворота Сарнавського за десять хвилин до кінця основного часу. Цей м'яч і став переможним для донеччан. Однак перед цим, в кінці першого тайму, арбітр Дмитро Кутаков призначив ще один пенальті у ворота господарів. Матар випросив право пробити удар у Політила. Якби він знав, як проб'є, то напевно не робив би цього. Сенегалець з «точки» у ворота не влучив.

Слова туру

Після бойовитої в усіх відношеннях гри в Запоріжжі між «Зорею» та «Маріуполем», наставник господарів Віктор Скрипник заявив, що не задоволений заробленим балом: «Ми контролювали матч. Грали. Хороша статистика. Шкода, що статистика голів не забиває. Реалізацію хотілося б покращувати завжди. Ми граємо першим номером проти будь-якої команди. Сьогодні забити не вийшло. Хлопці переживають. Всі ми хочемо вигравати. Тим більше, в УПЛ вдома ще не вигравали. Ми незадоволені заробленим балом сьогодні».

Розгром туру

ФК Динамо

Гра в Полтаві між «Ворсклою» та «Динамо» мала відповісти на питання: чи закінчилася чорна смуга в київському клубі, чи закономірною була перемога команди Михайличенка над «Мальме». В принципі, відповідь була отримана. Кияни виявилися на дві голови сильнішими за свого опонента. Гості були швидшими, вищими, сильнішими. Уже в першому таймі результат матчу був зроблений - «біло-сині» забили три м'ячі. У другому таймі у воротах команди Косовського побувало ще два голи. Схоже, динамівці повертаються на шлях перемог.

Краса туру

У матчі проти «Ворскли» динамівці забивали на будь-який смак. Але особливо красивими виявилися два м'ячі Де Пени. Перший уругвайський півзахисник забив сильним ударом з меж штрафного майданчика - м'яч влетів у самісіньку дев'ятку. 

Красивим вийшов і другий гол Карлоса - він підсік м'яч над воротарем.

Травма туру

Один з небагатьох негативних моментів для киян у грі в Полтаві - травма центрального захисника Бурди. На 51-й хвилині зустрічі Микита в боротьбі з Денисом Васіним пошкодив коліно. Захисник залишав поле на ношах. Замість нього вийшов Кадар. Про ступінь складності травми Бурди стане відомо після ретельного обстеження.

Джокер туру

Гра проти «Колоса» для команди Володимира Шарана вийшла дуже непростою. Після виснажливого вояжу до Вольфсбургу, олександрійці в матчі чемпіонату країни зіткнулися з очікуваною втомою. І підвищеною мотивацією ковалівців, які в разі перемоги могли вийти на третє місце. І «Колос» був близький до успіху. Костишин-молодший реалізував пенальті, і номінальні господарі поля повели в рахунку. «Олександрію» врятував джокер Шарана. Наставник гостей випустив на другий тайм Бабогла. Саме Владиславу вдалося ударом головою зрівняти рахунок. На більше суперників не вистачило.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mikmir1
Чудове фото як Супряга приймає м`яч - просто волейбол.
kaprizlink
Сиверяне?! Валерий, вы это серьезно?
Ваня
А я забув, ну потрібно хоч якось гравців ШД відзначити
Ваня
Мене одне цікавить, що то за шедевр від Марлоса, як на мене Де Пена красивіше перекинув воротаря