Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Літній чемпіонат світу
| Оновлено 23 вересня 2019, 03:18
3370
0

Юрай САНІТРА: «Тищенко – найкращий в стрільбі на тренуваннях команди»

Наставник чоловічої збірної України – про підготовку до нового сезону

| Оновлено 23 вересня 2019, 03:18
3370
0
Юрай САНІТРА: «Тищенко – найкращий в стрільбі на тренуваннях команди»
biathlon.com.ua. Юрай Санітра
Старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра підвів підсумки спринтерської гонки, яка відбулася на чемпіонаті країни з літнього біатлону в Чернігові.
 
– По-перше, треба сказати, що сьогодні були дуже складні умови на стрільбі через сильний і постійно мінливий вітер. Тому результат Тищенка та Труша на рубежі - дуже хороший, стрільба високого рівня. Артем уже вчора показав, що має дуже стабільну стрільбу, він і на тренуваннях кращий в цьому компоненті.
 
Підручний зараз дуже добре фізично відчуває себе, і ми очікували, що ногами він буде найшвидшим. Трохи підвела стійка, яку він стріляв не в своєму ритмі і зробив два промахи. Ну і виступом Труша я дуже задоволений.
 
Гірше пройшла гонка для Ткаленко і Цимбала, у яких багато промахів. Від Дудченко ми теж чекали більшого. Але Антон, якщо порівнювати його ж результати на торішньому чемпіонаті, все-таки прогресує, якщо говорити про аналогічні періоди літньої підготовки.
 
Для нас ці гонки, незважаючи на офіційний статус, все-таки більше тренувальні, тому що виступаємо тут на повному завантаженні. І зараз отримуємо хорошу інформацію, над чим треба ще попрацювати кожному з хлопців, щоб бути готовими до сезону.
 
– Промахи Діми Підручного - результати його помилок, чи об'єктивно через вітер?
– Думаю, в більшій мірі помилки. Тому що він увійшов не в свій ритм стрільби. На третьому пострілі поквапився, а на п'ятому - навпаки перестояв. Зазвичай він таких помилок не допускає і стріляє за 21-22 секунди. Зараз було набагато довше.
 
– Чи побачили Ви на цьому чемпіонаті хлопців, які могли б поповнити склад першої команди?
– Я був би дуже радий, якби конкуренція була ще більшою, і спортсмени самі відчували це. З початку підготовки до сезону я спостерігаю за Бригадиром, який дуже талановитий, але з ним ще треба попрацювати пару сезонів, щоб підтягти до необхідного рівня. Решта пробігли на своєму рівні. Дивимося на Сергія Семенова, на Андрія Доценка. Тому що у нас на Кубку IBU квота в шість спортсменів, і її треба заповнювати. Але у мене є правило: потрібні спортсмени, які мають достатній для цього рівень, а не просто щоб заповнювали квоту.
 
– Хто з хлопців залишається на гонку переслідування?
– Ще не готовий сказати, будемо вирішувати ввечері.
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.