Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 червня 2020, 04:24
3468
5

Олександр РЯБОКОНЬ: «Ми могли не програти Шахтарю»

Наставник «Десни» прокоментував поєдинок з донецьким клубом (0:1)

| Оновлено 06 червня 2020, 04:24
3468
5
Олександр РЯБОКОНЬ: «Ми могли не програти Шахтарю»
ФК Шахтар Донецьк. Олександр Рябоконь

Головний тренер чернігівської «Десни» Олександр Рябоконь підбив підсумки поєдинку 8-го туру УПЛ проти «Шахтаря» (0:1).

– У нас був дуже серйозний суперник, однак загалом ми продемонстрували непоганий футбол. Мали всі шанси не програти. Трохи прикро, що закінчилася наша серія, до того ж у третьому домашньому матчі поспіль не можемо забити, хоча моменти є. Приємно, що вболівальники влаштовують команді майже овації, навіть коли вона зазнає поразки. Це свідчить про те, що слід працювати, покращувати гру та тішити їх – не лише у святкові дні або з такими ж середніми клубами, як наш, а й з лідерами українського футболу.

– Чого саме забракло?
– Голів. Коли забиваєш, значно легше. Сьогодні використали всі резерви, заміни було спрямовано на атаку. Наприкінці матчу ми мали чотирьох або п’ятьох нападників, проте кількість у якість не переросла.

– Ви готувалися до п’яти захисників у «Шахтаря»? Для вболівальників це стало несподіванкою.
– Я б не сказав. Вони грали своїм найсильнішим складом, чотири захисники. Не знаю, хто п’ятий, кого ви порахували? Була звична лінія оборони.

– Опорний півзахисник опускався дуже низько.
– Степаненко завжди таку роль виконує.

– Випускаючи Дегтярьова, чи не боялися, що центр поля провалюватиметься?
– Ми випускали людей, які багато забивали раніше, вміють це робити: Хльобас, Дегтярьов, Кузик. Якщо ризик і був, то невеликий.

– Чи була настанова щодо високого пресингу? Не пригадується, щоб якась команда (не рахуючи «Динамо») так швидко відбирала м’яч у «Шахтаря», як сьогодні в другому таймі.
– Я б назвав це не пресингом, а контрпресингом: відбір після втрати м’яча. Ми постійно тренуємо цей командний тактичний прийом. У когось він краще виходить, у когось – гірше. Сьогодні часом непогано використовували цей елемент, здебільшого ліворуч, де брали активну участь Мостовий і Картушов. Усі розуміли: якщо не відбиратимемо й не звільнюватимемо себе, то нам наб’ють торбу та поїдуть далі.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kvlad200760
Взагалы Десна сподобалась саме боротьбою,бажанням забити.Якби так грали всі наші клуби то сьогодні в еврокубках у нас було не 3 клуби а всі 5.
padlo95
Десна круто от играла!!!
Mykola Petrushenko
Десну в 2020 у в еврокубки!
Сергей Шепеленко
В атаке Десна выбегала неплохо длинными передачами и цеплялись за мячи, но целостности команды не ощущалось, как например у Зари и защита оставляет желать лучшего
ffff
А Шахтёр то побаивался Десну.