Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 13:07
4045
1

Віве Кельце - Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

«Мотор» спробує взяти реванш за виліт з Ліги чемпіонів у минулому сезоні

| Оновлено 04 липня 2021, 13:07
4045
1
Віве Кельце - Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Поєдинок «Віве Кельце» - «Мотор» відбудеться в неділю, 23 вересня, у Польщі. Початок поєдинку о 21.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.   

Другий поєдинок у Лізі чемпіонів «Мотор» знову проведе на виїзді і знову проти одного з фаворитів групи В - польського «Віве Кельце».

Матч проти поляків повинен мати для гравців українського чемпіона принципове значення, адже саме клуб із Польщі вибив запорожців з минулої Ліги чемпіонів. Дороги «Мотора» і «Віве Кельце» перетнулися на стадії плей-оф, і далі пройшов чемпіон Польщі. Спочатку в Запоріжжі команди розписали нічию – 33:33, а в Польщі сильнішими виявилися господарі – 34:29.

Перемога за сумою двох ігор над «Мотором» дозволила полякам вийти в чвертьфінал турніру, де їх вже чекав грізний французький «ПСЖ». Незважаючи на такого статусного суперника, поляки завдяки вагомому домашньому доробку в першій грі – 34:24, зуміли пройти вічного фаворита Ліги чемпіонів, поступившись йому на виїзді з прийнятною різницею в дев'ять м'ячів – 26:35. Підсумкова перемога над французами відкрила для «Віве Кельце» шлях до Фіналу чотирьох, де поляки послідовно поступилися «Веспрему» – 30:33 і «Барселоні» – 35:40, посівши підсумкове четверте місце в Лізі чемпіонів. Варто зазначити, що для поляків це був уже четвертий лігочемпіонський Фінал чотирьох за останні шість сезонів, а найкращого результату «Віве Кельце» домігся в сезоні 2015/16. Тоді польський клуб обіграв у фінальному матчі в серії пенальті угорський «Веспрем», поки єдиний раз у своїй історії ставши найсильнішою командою континенту.

Якщо «Мотор» після минулого сезону зберіг кістяк своєї команди, то поляки влаштували серйозні кадрові пертурбації. Пішов один з ключових гравців - Лука Ціндріч (перейшов в «Барселону»), а також старожил команди Міхал Юрецкі (виступатиме за «Фленсбург»). Покинув клуб тандем основних голкіперів Філіп Ивич і Володимир Чупара. Також поїхали з Кельце кілька гравців, які не грали великої ролі в минулому сезоні.

На їх місця «Віве Кельце» підписав MVP Фіналу чотирьох минулого сезону Ігора Карачіча з «Вардара» та цілий ряд перспективних гравців, які цілком можуть вийти на новий ігровий рівень під керівництвом зіркового головного тренера поляків Таланта Дуйшебаєва. Воротарську позицію польський чемпіон закрив трансфером досвідченого німецького голкіпера Андреаса Вольфа з німецького «Кіля», напарником якого стане перспективний польський воротар Матеуш Корнецкі.

Продовжить грати в складі польського чемпіона іспанець Алекс Дуйшебаєв, який в минулому сезоні став найкращим снайпером Ліги чемпіонів з показником в 99 голів і його досвідчений співвітчизник Хулен Агінагальде, для якого цей сезон стане вже сьомим у складі «Віве Кельце». У строю і інші досвідчені гравці, такі як словенський правий крайній Блаж Янц, білоруський дует Артем Корольок - Владислав Кулеш, лівий крайній Матеуш Яхлевскі. Так що в нинішньому сезоні «Віве Кельце» являє собою дуже якісну суміш молодості і досвіду.

У поточній Лізі чемпіонів поляки стартували з виїзної нічиєї проти німецького «Кіля» – 30:30, що є досить непоганим результатом. При цьому матч був дуже близьким. По його ходу жодної з команд не вдавалося відірватися від суперників більш ніж на два м'ячі.

А в чемпіонаті Польщі «Віве Кельце» традиційно не помічає своїх суперників. На даний момент команда провела чотири поєдинки внутрішньої першості, в яких здобула стільки ж розгромних перемог.

Запорізький «Мотор», який минулого тижня взяв переможний старт в чемпіонаті України, вилетів на матч з поляками суботнім ранком, 21 вересня. У порівнянні з поєдинком проти «Веспрема», в складі запоріжців поповнення. Нарешті оговтався після травми правий крайній Артем Козакевич, і полетів на гру разом з командою. У строю і інші основні гравці «Мотора», за винятком правого крайнього Юрія Кубатка.

Звичайно, українському чемпіону буде складно протистояти полякам на їхньому майданчику. Навіть потенційна нічия буде розглядатися як успіх. Але «Мотор» цілком здатний чіплятися за очки в кожному матчі, навіть в тих, де він є андердогом.

Прогноз Sport.ua: перемога «Віве Кельце»

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Екс-тренер збірної Румунії: «Збірну України я не боюся»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:01 1
Екс-тренер збірної Румунії: «Збірну України я не боюся»

Віктор Піцурке оцінив шанси збірної Румунії

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vlad Rasevski
Верим в Мотор!!!