Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 09 листопада 2020, 03:25
2767
0

UFC Fight Night 159: Анонси та прогнози головних поєдинків

Головні бої турніру UFC Fight Night 159 в Мехіко

| Оновлено 09 листопада 2020, 03:25
2767
0
UFC Fight Night 159: Анонси та прогнози головних поєдинків
UFC

В ніч проти неділі за центральноєвропейським часом у Мехіко пройде черговий турнір серії UFC Fight Night. Вп’яте UFC приїжджає до столиці Мексики, і нехай це далеко не найсильніший кард з усіх мексиканських івентів промоушену, але на UFC Fight Night 159 є декілька прекрасних поєдинків. 

Яір Родрігес vs Джеремі Стівенс

Головний бій турніру, в першу чергу, приваблює стилями бійців, на папері це виглядає захоплюючим видовищем. Родрігес повертається на батьківщину, щоб битися із Стівенсом, влаштувати шоу та продовжити пошуки титульного бою в напівлегкій вазі.

Родрігес увірвався до UFC п'ять років тому, будучи 22-річним хлопчиною. Його кар'єра в промоушені стартувала з шести послідовних перемог, він наробив багато галасу своїм приголомшливим стилем і, здавалося, був готовим до серйозних викликів. У травні 2017 року Родрігес вийшов на бій проти Френкі Едгара, але мексиканець відкусив більше, ніж зумів прожувати. Досвідчений Едгар декласував його, змусивши знятися після другого раунду. Відтоді Родрігес лише раз вибирався у восьмикутник. У листопаді 2018 року він став автором одного з найвидовищніших нокаутів в історії UFC - його удар ліктем на останній секунді п'ятого раунду вкрав перемогу у «Корейського Зомбі» Чан Сун Чжуна.

Стівенс - справжнісінький ветеран UFC, він дебютував в організації 12 років тому, і тепер на його рахунку 30 боїв усередині октагона (15 перемог, 15 поразок). Джеремі - майстер нокауту, в колекції якого є декілька серйозних «скальпів»: Рафаель Дос Аньос, Роні Джейсон, Денніс Бермудес, Ду Хой Чой і Джош Емметт. Проте на даний момент у нього чорна смуга. Зламавши череп Емметту, Стівенс програв сутички двом «монстрам» Жозе Альдо і Забіту Магомедшаріпову.

Прогноз на бій

У Родрігеса невелика перевага в зрості й довжині кінцівок, напевно, він спробує усіма силами вести бій в стійці та утримувати суперника на дистанції. Попри те, що Стівенс - один з кращих ударників у дивізіоні, припустимо, що Родрігесу за рахунок футворку вдасться утримувати його на потрібній для себе відстані і набирати очки ударами ніг і комбінаціями. Стівенс може вирішити результат зустрічі всього одним ударом, але якщо мексиканець буде терплячим, то зможе поступово нарощувати свою перевагу. Оскільки це буде п’ятираундовий бій, Родрігес може фінішувати супротивника в другій половині сутички.

Перемога Родрігеса КО/ТКО в 4-му раунді

Карла Еспарса vs Алекса Грассо

Боєць мінімального дивізіону Алекса Грассо була винагороджена промоушеном місцем в ко-мейн івенті турніру на своїй батьківщині за те, як вона розправилася з Кароліною Ковалькевич у своєму попередньому бою.

В UFC у Грассо не вражаючий рекорд 3-2, проте вона билася з деякими кращими з кращих свого дивізіону. Алекса поступилася тільки Феліс Херриг у близькому бою і Тетяні Суарес, яка зараз є одним з лідерів категорії. Грассо всього 26 років, і вона продовжує розвиватися, що ми могли бачити в її останньому бою. Вона є хорошим грепплером, але при цьому не боялася розмінів з відмінним ударником Ковалькевич, і в результаті перевершила її, вигравши на картках кожного з суддів.

Її суперниця Карла Еспарса - одна з найдосвідченіших дівчат в цій вазі, і не забуватимемо, що вона є першою чемпіонкою UFC в категорії до 115 фунтів. Цей успіх став можливим завдяки феноменальній боротьбі Карли. Починаючи з 2018 року, Еспарса програла роздільним рішенням іншій грепплерші, Клаудії Гадельє, і була знищена граунд-енд-паундом все тієї ж Суарес. Але у своєму останньому бою Еспарса повернулася з перемогою одноголосним рішенням над новачком UFС Вірною Джандиробою.

Прогноз на бій

Грассо з кожним боєм стає все кращою, тому вона не перестає дивувати. Якщо їй вдасться утримувати бій на ногах, то вона може перебити Еспарсу, що продемонструвала проти Ковалькевич, використовуючи постійний рух і технічні комбінації. Проте, швидше за все, Еспарса діятиме в звичній для себе манері - тейкдаун і утримування суперниці на землі, набираючи очки, доки не прозвучить фінальний сигнал.

Перемога Еспарси за очками

Брендон Морено vs Аскар Аскаров

В головному карді ми також побачимо двох молодих і голодних левів з найлегшого дивізіону. Місцевий боєць Брендон Морено повернеться в UFC після звільнення боєм проти екс-чемпіона ACA з Росії Аскара Аскарова.

Вперше Морено засвітився на сцені UFC три роки тому під час 24-го сезону реаліті-шоу «The Ultimate Fighter Season». Це був дуже конкурентний сезон, і Брендон вибув після першого раунду турніру, але, незважаючи на те, він отримав контракт з UFC. Вигравши перші три бої в октагоні, Морено програв Серхіо Петтісу і Алешандре Пантоже, що привело до його звільнення з UFC. Проте всього одного виграного поєдинку в LFA вистачило, щоб переконати матчмейкерів UFC повернути його в промоушен.

Аскаров дебютує в UFC як непереможений чемпіон, який виграв достроково кожен зі своїх десяти поєдинків. Він відмінно володіє багатьма видами сабмішнів, також у його арсеналі є потужний для свого дивізіону удар, особливо це стосується його правої руки.

Прогноз на бій

Аскаров та його фанати чекають, що він вийде переможцем з цього бою. Проте UFC - це вища ліга, і тут навіть найперспективніші новачки часто стикаються з труднощами. Чекаємо, що бій з Морено не стане для нього легкою прогулянкою, оскільки мексиканець є більш досвідченим і має хороші наземні навички. Але, швидше за все, справу вирішить різниця в ударній техніці. Морено небезпечний і агресивний в стійці, але росіянин більш технічний в цьому аспекті і краще працює ногами, що допоможе йому збити атакуючий настрій суперника, про потужність правої нокаутуючої руки ми вже говорили. Це буде не кращий бій для Морено, але йому під силу стати першим не фінішованим суперником Аскарова.

Перемога Аскарова за очками

Основний кард
 
Яір Родрігес - Джеремі Стівенс
Карла Еспарса - Алекса Грассо
Аскар Аскаров - Брендон Морено
Ірен Альдана - Ванесса Мело
Мартін Браво - Стівен Пітерсон
 
Попередній кард
 
Хосе Альберто Кіноньес - Карлос Уачін
Поло Рейес - Кайл Нельсон
Анджела Хілл - Аріани Карнелоссі
Сержіо Петтіс - Тайсон Нем
Вінісіус Морейра - Пол Крейг
Сіджара Юбенкс - Бет Коррейя
Клаудіо Пуеллес - Маркуш Маріану
 
Сергій ЛЕБЕДЄВ
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 6
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 1
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.