Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 18 вересня 2019, 01:14
3222
0

Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Дуже допомагали поради нового тренера»

Українська тенісистка - про перемогу в першому колі турніру в Гуанчжоу

| Оновлено 18 вересня 2019, 01:14
3222
0
Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Дуже допомагали поради нового тренера»
Tapio Saukkonen. Катаріна Завацька
Українська тенісистка Катаріна Завацька прокоментувала перемогу в першому колі турніру міжнародної серії WTA в Гуанчжоу.
 
«Сьогодні був дуже-дуже важкий матч, і я його дійсно, можна сказати, витягла, так як гра йшла точно не в мою сторону з самого початку. Зі старту поєдинку мене пристойно затиснуло, я не могла просто прийняти в корт. Я на себе трохи тиснула, так як раніше багато тренувалася з Фіоною, завжди її обігрувала на тренуваннях і знала, що в цьому матчі теж повинна її обіграти. Але «повинна» обіграти для мене не може існувати. Я просто починаю тиснути на себе, але потрібно зрозуміти, що є м'яч, корт і не важливо, хто по той бік, я просто повинна грати в теніс, у свою гру.
 
Я дуже боролася, і тому змогла витягнути і виграти цей матч. Третій сет я відіграла добре. Я слухала, що казав тренер, і він мені дуже допомагав у плані тактики, але просто на початку я не могла виконувати цю тактику, так як занадто нервувала.
 
Гра Фіони трохи схожа на мою, тому в першому сеті я поспішала забити і помилялася, а в другому і третьому стала також терпіти і чекати зручного м'яча, щоб посилити. Я дуже рада, що змогла перевернути хід гри і так закінчити матч.
 
Чи допомогла пауза через дощ? Так, після перерви мені стало трохи краще. Я заспокоїлася, тренер сказав, що мені треба робити. І я розуміла це, але просто треба було взяти себе в руки і дотримуватися плану.
 
Після дощу я трохи відпочила і була свіжішою і більш розслабленою, але як тільки почався тай-брейк, було дуже важко, нерви були на межі, так як рахунок був дуже щільний, але я залишалася спокійною і намагалася тримати м'яч в корті і на прийомі атакувати. Стала дуже хвилюватися при 5:5 на тай-брейку, думала, побачу своє серце прямо тут на корті (сміється), але я зуміла зібрати свої переживання і грати м'яч за м'ячем, адже це ж просто тенісний матч.
 
І, звичайно, мені дуже допомагали поради тренера. Мені подобається мій новий наставник. З ним я чітко розумію, над чим я повинна працювати», - сказала Завацька.
 
Відзначимо, що в другому колі Катаріна зіграє з двадцятою ракеткою світу Софією Кенін.
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.