Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 27 вересня 2019, 12:19
3240
2

Михаил ФІЛІМА: «За такі драматичні матчі ми і любимо Кубок Девіса»

Тренер збірної України з тенісу - про протистояння з угорцями в Кубку Девіса

| Оновлено 27 вересня 2019, 12:19
3240
2
Михаил ФІЛІМА: «За такі драматичні матчі ми і любимо Кубок Девіса»
Укрінформ. Михайло Філіма
Тренер чоловічої збірної України з тенісу Михайло Філіма підвів підсумки матчевої зустрічі проти команди Угорщини в Першій групі Євро-Африканської зони Кубка Девіса.
 
- Загальний підсумок, більшою мірою, негативний, але тільки за результатом. Перед матчем статистика була явно не на нашому боці, тому я впевнений, що хлопці зробили все, що було в їх силах і можливостях. Ключовими стали парна зустріч і останній матч.
 
У стартовій партії парної зустрічі ні в однієї з команд не було брейкпоінтів. Сказати, що всі дуже добре подавали - я не можу. Склалося враження, що гравці придивлялися один до одного. Вважаю, що на результат парної комбінації вплинула вдала і несподівана гра Балажа біля сітки. Аттіла досить непередбачуваний тенісист, багато перехоплював, приймав багато нестандартних рішень.
 
Що стосується Стаховського, то він видав два класних матчі. Не на «своєму» покритті зіграв «від» і «до». Десь було і везіння, але загалом якість гри Сергія навіть на грунті була вищою, ніж в опонентів. Тому я вважаю, що обидві його перемоги абсолютно закономірні.
 
ФТУ. Сергій Стаховський
 
Що стосується останнього матчу за участю Іллі Марченка, то він видався дуже драматичним. За це ми і любимо Кубок Девіса. Звичайно ж, якби Ілля до перенесення зустрічі реалізував сетбол, в понеділок ситуація на корті була б іншою.
 
- Розкажіть більш детально про той розіграш, коли Марченко пробивав з форхенда на сетболі і потрапив в сітку.
- Він потрапив в трос. Можна сказати, що Ілля зловив суперника на протиході. Він зробив паузу, тим самим дав м'ячу трохи опуститися, а суперник уже сіпнувся на діагональ. Ілля правильно пробивав по лінії, але технічно досконало не зміг виконати. Це навіть не можна назвати помилкою, адже потрапив в трос. Якби цей м'яч влучив, далі нас би чекав більш непередбачуваний матч. А так за рахунку 5:5 в другій партії в угорців був запас в один сет, а у нас ні.
 
ФТУ. Ілля Марченко
 
У понеділок були зіграні два гейми, і вони вийшли унікальними. З розминкою тенісисти грали хвилин 20, за ці два гейми було все: хвилювання, везіння, відіграні брейкпоінти, нереалізовані геймболи, довгі розіграші і т.д. За рахунку 5:5 в Іллі був геймбол і цього разу він не помилився, а зіграв занадто надійно і угорець вдало відзахищався після цієї атаки і в підсумку Ілля помилився. Так само за рахунку 5:6 Марченко відіграв 2 матчболи, заробив брейкпоінт і тут вже була дзеркальна ситуація: дуже красиво обвів суперника, але потрапив в мінімальний аут 2-3 см. Тому до Іллі немає жодних претензій, він другий матч зіграв набагато краще, ніж перший. Були поодинокі шанси, але реалізувати їх не вдалося. Це вже історія.
 
- Чи знали про потенційне перенесення матчу в неділю?
- Так, це обговорюється за день-два до початку матчів. Існує зустріч капітанів, де супервайзер розповідає всі нюанси, в тому числі і цей. Заздалегідь було відомо, що граємо до 19:00. Тобто якщо сьома година вечора настає на переході, або на тривалому геймі, то ще дограють. У правилах тенісу сказано, що перенесення може бути тільки за парного рахунку.
 
- Навіть для досвідчених вболівальників тенісу ця ситуація була несподіваною ...
- Хто ж міг знати, що за 8 годин не зіграють три матчі. Так сталося, що зустрічі вийшли дуже довгими, плюс ще паузи, розминки, - сказав Філіма.
 
Відзначимо, що збірна України в наступному сезоні буде грати в плей-офф Першої Світової групи.
 
Володимир КЛЕПАЧ

 

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 12
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон
Футбол | 25 квітня 2024, 18:34 10
Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон

Екстренер «Динамо» розхвалив Володимира Бражка

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Руслан Шевченко
А я не люблю, уже устал ждать побед, это и футбола касается и других игровых видов....
rugby1970
А мы - не любим! Не смеяться, плакать от вас хочется!!! Рассказывайте это слабоумным!!!