Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 вересня 2019, 13:06
3141
2

ВІДЕО. Змінив клуб за станом здоров'я. Як Мазяр очолив ФК Львів

Контракт фахівця з «Гірником-Спорт» не було юридично розірвано

| Оновлено 17 вересня 2019, 13:06
3141
2
ВІДЕО. Змінив клуб за станом здоров'я. Як Мазяр очолив ФК Львів
ФК Львів. Володимир Мазяр
Коуч Володимир Мазяр здійснив скандальний перехід з команди «Гірник-Спорт» в клуб Прем'єр-Ліги ФК «Львів». На думку журналістів Профутбол, львівський клуб і Прем'єр-ліга в цій історії показали повну зневагу до контрактних зобов'язань і створили повне беззаконня.
 
«Гірник-Спорт» Мазяра зіграв дуже підозрілий матч (на думку президента клубу Петра Каплуна) з «Агробізнес» (0:4). Після цього Мазяр поштою подав заяву про відставку і навіть не повернувся з командою на базу. На сайті клубу «Гірник-Спорт» з'явилася новина, що тренер залишає команду за станом здоров'я. І миттєво вже ФК «Львів» відрапортував про те, що молодий, амбітний і харизматичний тренер Володимир Мазяр очолив цей клуб Прем'єр-Ліги.
 
Сам тренер вже керував своєю новою командою в черговому турі чемпіонату. Він наполягає, що новина на сайті «Гірника-Спорт» свідчить про те, що його звільнення відбулося: «У мене є пряме спілкування з Комітетом етики, і, повірте, з цим проблем немає! 9-го числа я вже був звільнений. Зі мною попрощався офіційний сайт команди. Вважаю, в цій ситуації робимо з мухи слона».
 
Але хіба належне виконання трудових зобов'язань і контрактів – це «з мухи слона?» Юристи «Гірника-Спорт» цілком логічно говорять, що заява на сайті не є юридичним документом. Зате чинним залишається контракт Мазяра з клубом. В «Гірнику-Спорт» контракт Мазяра на руках: до кінця 2020 року. Його ніхто не розривав. Вони вимагають 400-–500 тисяч гривень компенсації. Це приблизна сума зарплати Мазяра на залишок контракту – за рік і 4 місяці.
 
Як ФК «Львів» має заявити нового тренера? Надіслати копію його контракту в УПЛ. І вже Прем'єр-ліга повинна перевірити, чи немає яких-небудь зобов'язань у Мазяра щодо свого попереднього місця роботи. Для цього УПЛ повинна відправити запит в ПФЛ. І тоді вже ПФЛ мала звернутися в клуб «Гірник-Спорт» та побачила б, що контракт Мазяра з цим клубом Першої ліги є чинним. За даними журналістів, УПЛ ніяких запитів не надсилала.
 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві
Футбол | 25 квітня 2024, 14:42 100
ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві

Ініціатором перенесення ігор був одеський клуб

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.